Inainte era cartea de munca in format fizic, carnetul ala unde angajatorii notau ce-ai facut in perioada in care ai lucrat la ei. Acum avem portofolii. Asta si pentru ca, in industriile creative, tu esti munca ta, vizibila si adunabila la un locsor. Asa ca ne facem singuri viitorul profesional prin cum ne purtam prezentul. Iar Georgiana Anghel il duce bine.
Ea se afla aici la noi pentru ca e absolventa Scolii ADC*RO, de care ne place. Asta ar fi unul dintre argumente, dar nu singurul. Georgiana se lauda ca le are cu scrisul. Si nu se lauda degeaba; este copy la Screen Native, cu tot cu functia de editor-in-chief la Orasul Meu, jurnalist la Vice si autoarea unei povesti pentru copii.
Am pus numai selectiv cate una-alta, ca daca am vrea sa-i enumeram toate demersurile profesionale, ar iesi o fraza lungaaaaaaaa... O sa va las s-o descoperiti pe Georgiana in propriile-i cuvinte:
Background
Salut, sunt Georgiana si scriu lucruri. Am lucrat cel mai mult in TV, dupa in PR, am zis sa fac si ceva administratie publica la un moment dat (purtator de cuvant) si, de anul trecut, am inceput sa fac brazde si prin agentii, poate-poate iese ceva de cules din publicitate.
Proiecte personale am mai mereu pentru ca urmaresc obsesiv cate o idee. Asa am scris si povesti pentru copii, una publicata in aplicatia Povesti a celor de la Active Soft (G, pisoii si cutia fermecata). Am scris versuri pentru artisti romani, cuvantari pentru politicieni mai mici sau mai mari si, mai nou, scenarii amuzant-ish.
Acum sunt copy la Screen Native, editor-in-chief la Orasulm.eu, jurnalist la Vice, scenarist colaborator la Kiss FM, producator - prezentator la Doza de Has.
Cu Mikey Hash fac o emisiune cumva noua ca gen in online-ul de la noi - Trending TopX.
Eu zic ca e ce trebuie ca sa diversificam continutul video pe internetul cel aducator de mult degeaba. Vrem sa discutam cu oameni misto tot felul de lucruri care pot fi inspiratie pentru doritori. Am avut invitati fel de fel: BRomania, Lucian Mandruta, Smiley, Andreea Esca si multi altii.
Info bonus: Imi place sa pun voce.
Inscrierea si admiterea la ADC*RO
Eram pe Facebook, am vazut un anunt, am aplicat. Era ultima zi in care mai puteai sa dai testul de admitere. Am intrat. Nu stiu daca a fost greu, nu m-am gandit la asta.
Asteptari si surprize
Imi doream sa cunosc tutorii live, asta a fost gandul cu care am plecat la drum. Ceea ce s-a si intamplat. Sunt de mai putin de un an in Bucuresti si nu cunosteam prejudecatile. Bine, nici acum nu le stiu. In general, sunt atenta la chestii pe plus.
Prima intalnire
Prima intalnire a fost plina de energie, atat la scoala, cat si la tutorat. Voiam sa il am tutore pe Sorin Tranca si veatza mi-a indeplinit dorinta. Cristina si Horia mi-au fost colegi de grupa. Acum suntem prieteni, deci zic ca a iesit bine. Ne-am distrat impreuna, a fost tare.
Misto si mai putin
A fost cel mai bine cand am lucrat impreuna cu colegii mei pe Olimpiad si pe brieful de Innovative. Modulul extra, realizat de Mihnea Gheorghiu, Eugen Suman si Andrei Tripsa, a fost bucata mea preferata din scoala.
Mai rar vei reusi sa vorbesti, ma rog, sa bati campii, si sa te asculte trei supereroi ai creatiei. Si au rabdare oamenii, nu gluma.
La tutorate am trecut prin toata gama de emotii cu care este impodobit sufletul unui om. Dar na, asa simti ca traiesti. Nu vei cunoaste niciodata raiul daca nu te parleste niste lava draceasca pe la calcaie. Dar a iesit. Multumesc domnilor Sorin Tranca si Valentin Suciu, tutorii care au condus cabina mea din roller coaster-ul ADC. A fost ce trebuie :D
Constructia portofoliului
Nu stiu daca a fost vorba de provocari, am luat fiecare brief asa cum a venit. Chestia e de rabdare. Sa poti sa reiei a mia oara un brief pe care credeai ca l-ai rezolvat, fara sa o suni pe maica-ta cu lacrimi in ochi.
Constructia la mine a fost ciudata cand a trebuit sa ma gandesc la cum sa arate. Nu am intentionat sa il incarc deloc asa ca am taiat foarte mult din text. In plus, am vrut sa fie bland pentru ochi astfel incat continutul sa iasa in evidenta si prin prisma imaginatiei celui care il citeste. Sa straluceasca ideea.
Bunici, Scoala ADC si creatia sunt...
Scoala ADC e ca o biserica, mamaita. La cursuri asculti ce zice popa, dar aici poti sa si faci ca el, e ok ca om. Tutoratele sunt un fel de spovedanii in care iti iei si penitente, dar si binecuvantari. Depinde de ce pacate ai comis pe brief.
Pe parcurs, cum devii din ce in ce mai evlavios in ale advertisingului, binecuvantarile sunt mai dese si penitentele mai rare. Faza e sa faci diferenta intre ele :))
Planurile de dupa
Ma simt bine dupa Scoala ADC, am facut-o si pe asta. Acum vreau sa imi vad de viata de content provider, ca sa nu zic dealer. Ce vine, cum vine, vedem atunci. Sunt mereu deschisa propunerilor. Imi place ce fac, totul e ok.