Oamenii satului romanesc, adusi impreuna pe Facebook

Oamenii satului romanesc, adusi impreuna pe Facebook

Daca nu stiati de conceptul de volunturism, venim in ajutor. Noi mai putin, de fapt. Doar dam mai departe ce face Alin Grigore  impreuna cu echipa de volunturisti. Actionand sub umbrela Clubul Roman pentru Volunturism, un grup de  tineri vor sa readuca la lumina frumusetea traditiei romanesti si a locurilor uitate ale tarii. Programele lor cuprind drumetii, concursuri de fotografie sau actiuni de ajutorare a unor zone defavorizate si a localnicilor lor. Si, pe principiul Humans of New York, tot ei au deschis pagina Oameni ai satului romanesc, un mic portal catre ruralul din Romania si oamenii lui. Mai in detaliu despre ce, cum, cine si de ce ne spune Alin, Presedintele ONG-ului:

 

Activitatea Clubului Roman pentru Volunturism 

Clubul Roman pentru Volunturism este o organizatie independenta, neguvernamentala, non-profit, fara scop patrimonial si apolitica, ce isi propune sa contribuie la dezvoltarea durabila (culturala, educationala, sociala, economica) in diferite zone de interes, precum si la dezvoltarea comunitatilor locale si promovarea turismului durabil in special in randul tinerilor, contribuind astfel la schimbarea atitudinilor acestora fata de mediu, avand la baza valori precum: calitatea, continuitatea, echilibrul.

In alta ordine de idei, adoptam si dezvoltam ideea de voluntariat ca un mod eficace de educatie civica, fiind axat pe satisfacerea motivatiilor volunturistilor precum si pe imersiunea culturala dintre acestia si comunitatea gazda.

Oameni ai Clubului Roman pentru Volunturism

Proiectele si programele noastre au teme si activitati extrem de variate, de la drumetii prin cele mai frumoase zone ale Romaniei, concursuri de fotografie, pana la actiuni de ajutorare a unor zone defavorizate si a localnicilor, precum si de constientizare a societatii civile in general.

Proiectele pe care le demaram sunt adresate tuturor, indiferent de varsta, insa ne indreptam cu precadere spre tineri, studenti, persoane care dispun de mai mult timp liber pentru a face voluntariat.

Pe urmele lui Mos Nicolae in Bucegi

 

Oameni ai satului romanesc

Pagina a aparut in urma unor discutii pe care le-a avut echipa noastra de volunturisti si din care a reiesit ideea de traditionalism, nu neaparat uitat de generatia noastra, insa prea putin adus in atentie, in ciuda importantei deosebite pe care o are.

Am decis sa imbinam fotografia cu activitatile traditionale si autentice pentru a realiza ca tot ceea ce suntem si avem acum datoram strabunilor nostri.

Oldie but goldie love :)

Prin volunturism, intelegem si pastrarea mestesugurilor traditionale romanesti, dar si a identitatii pe care acestea o intruchipeaza.

Mestesugul tesutului si brodatului

 

Oamenii din spatele postarilor

Noi ne consideram o familie si actionam ca una. Ambele pagini, Oameni ai satului romanesc si Clubul Roman pentru Volunturism sunt administrate de familia de volunturisti. Fiecare ajuta cu ceea ce stie cel mai bine sa faca - fotografi, membrii care se ocupa de promovare, de PR si, in functie de proiect, de alte resurse.

 

Locurile si oamenii

O mare parte din volunturisti sunt pasionati de fotografie. Locurile in care mergem sunt stabilite de comun acord, insa uneori sunt chiar localitatile natale ale unora dintre noi. Oamenii pe care ii fotografiem sunt simpli tarani pe care ii surprindem desfasurandu-si activitatile cotidiene, fara a-i influenta sau perturba in vreun fel.

Nu modificam nicicum dialogurile din descrierile fotografiilor. Vrem sa pastram puritatea si simplitatea zicalelor ramase in mediul rural, pe care unii dintre noi le considera invechite sau demodate.

Puntea dintre generatii :)

 

Abordari si reactii

Pentru ca oamenii din mediul rural sunt deschisi si dornici sa povesteasca intreaga lor viata, nu ne este greu sa intram in vorba cu ei. Intrebarile sunt simple, raspunsurile vin fara ezitare, iar reactiile lor sunt caracterizate prin uimire si bucurie.

Sunt uimiti de faptul ca niste tineri ii intreaba ce mai fac, cum decurge viata lor in ultima vreme si cum se descurca in vremurile actuale. In ciuda uimirii, ne primesc cu un zambet larg cum doar in sanul ruralitatii mai putem intalni.

Intelepciunea de la sat

 

Care e planul?

Ne propunem in prima faza dezvoltarea conceptului de volunturism si aducerea in atentie a traditionalismului romanesc, precum si a tuturor lucrurilor ce tin de acesta, urmand ca ulterior, in urma activitatilor si actiunilor pe care le intrepatrundem, pagina sa creasca de la sine. Suntem o echipa tanara, entuziasta, o echipa care mizeaza pe faptul ca Generatia noastra construieste.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related