Ana Barton si generatia trezita: Luptati cu prejudecatile parintilor vostri pana (va) castigati

Ana Barton si generatia trezita: Luptati cu prejudecatile parintilor vostri pana (va) castigati

Scriitoarea Ana Barton nu pune, usor, limite intre generatii. Asa a fost crescuta: “parintii mei sunt parte din generatia mea si din cea a fratelui meu. Bunicii nostri au fost la fel. Si eu sunt parte din generatia fiicei mele”.

Si in generatia fiicei ei are mai multa incredere decat in cea din care face parte. Ca toti foarte tinerii din toate timpurile, “sunt entuziasti, efervescenti, idealisti, naivi, solidari, curati”.

Despre noua generatie se va vorbi si in cadrul Romanian Youth Focus, parte din evenimentul Target BootCamp, derulat de SMARK pe 23, 24 si 25 noiembrie. Timp de 3 zile se vor dezbate toate cele 3 targeturi de interes pentru branduri si agentii: femei, barbati si tineri.

 

Noua generatie si numele ei

Generatia trezita.

 

De ce iese in strada noua generatie

Noua generatie inseamna... mai multe generatii. Am fost la proteste, iar langa mine erau oameni de varsta mea, mai tineri cu zece ani, cu douazeci, cu mai mult de douazeci, adolescentii, dar si oameni mai in varsta cu zece ani decat mine, iar altii chiar de varsta parintilor mei. 

Pe toti ne-a scos in strada tragedia numita #Colectiv. Faptul ca in tara noastra coruptia omoara. Pur si simplu ne-a trezit din letargia resemnarii.

 

Ce nu intelegi

Nimic nu ma socheaza. Probabil pentru ca sunt parte din ea. Asa am fost crescuta: parintii mei sunt parte din generatia mea si din cea a fratelui meu. Bunicii nostri au fost la fel. Si eu sunt parte din generatia fiicei mele.

E drept ca unele lucruri le prind din mers, dar, deh, asa-i lumea facuta. Te adaptezi.

 

Diferente; asemanari

Accesul rapid la informatie prin internet. Acum trebuie sa fac diferenta dintre generatii, prin varsta. Ca sa pot raspunde intrebarii. Si toate consecintele acestui acces. Ar mai fi si multele posturi de televiziune, dar tinerii prefera de departe internetul.

Din fericire, pe internet gasesc si lucruri folositoare. La televizor, nu prea.

Sunt entuziasti, efervescenti, idealisti, naivi, solidari, curati, increzatori – ca toti foarte tinerii din toate timpurile.

 

Asteptari

In ei am mult mai multa incredere decat in noi, parintii lor. Noi am tot „degringolat" pana ne-am facut o cultura: artistica, istorica, politica. Iar anii au trecut. Ei au informatie cata vor, noi n-am avut. Si doar par superficiali, nu si sunt.

Multi spun: „Vai, vai, copiii nostri! Ce pericole noi au ei!". Asa, si nu-i normal? La vremuri noi, pericole noi. Le vor face si ei fata, asa cum si noi am facut fata pericolelor din copilaria noastra. No, poate invatam sa ne sprijinim copiii, sa avem incredere in ei.

Daca tot avem grija ca ei ne vor plati pensiile. Dar grija sa fie fericiti de ce n-o avem? Ca oamenii fericiti sunt si eficienti profesional, se-mbolnavesc mai rar, sunt cu mult mai echilibrati.

Sa le dorim copiilor sa fie fericiti, daca nu din dragostea pe care le-o purtam, macar ca sa nu mai avem grija pensiilor. :D

Speranta? Ei sunt speranta.

 

Intersectii

Ma intersectez tot timpul, am un copil de 14 ani, traiesc cu fata mea, nu doar langa ea, traiesc in mijlocul colegilor si prietenilor ei. Si, nu, ei nu ne resping, daca nu venim spre ei sfatosi si atoatestiutori, demiurgi de cartier.

Sfat n-am, am o urare insa: luptati cu prejudecatile parintilor vostri pana (va) castigati. In loc de „prejudecati" se poate citi si „frici".

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related