Arh. Isabela Tudorache: Un design reusit inseamna sa-l intelegi pe cel ce va beneficia de spatiu, sa sintetizezi nevoile si personalitatea lui cu experientele si cunostintele tale

Arh. Isabela Tudorache: Un design reusit inseamna sa-l intelegi pe cel ce va beneficia de spatiu, sa sintetizezi nevoile si personalitatea lui cu experientele si cunostintele tale

Pe Isabela Tudorache o impresioneza cel mai mult spatiile care transmit ceva, care au personalitate. Prin munca ei incearca sa creeze spatii care sa inspire. Cum a fost in cazul curtea centrului francez din Thessaloniki sau in cel al standurilor expozitionale Rovere, doua dintre proiectele ei preferate de pana acum.

Despre proiectele in care s-a implicat, ce o inspira, cum isi petrece timpul liber si care crede ca sunt trendurile de viitor in arhitectura si design interior, ne spune mai jos:

O zi din viata Isabelei

La noi,trezirea se da pe la 6-7:00. Partea proasta este ca intotdeauna as mai dormi daca s-ar putea. Partea buna este ca ziua este mai lunga astfel. In ciuda proverbului, nu ajung prea departe. Biroul este la un pas de camera copiilor. Insa are cheie! Acolo lucrez si imi place. Am de toate: cafea, muzica, google, autocad, archicad, foita, telefon, liniste si pace.

In timpul liber

Cu un bebelus de 4 luni, notiunile si prioritatile sunt rasturnate. Lucrez in timpul liber, iar in rest sunt peste tot cu copiii. Putinul timp complet liber, il petrec cu prietenii, citind, la cinema sau la teatru. Ma uit pe Facebook, Pinterest, Arch Daily, Yatzer, Top Documentaries, Brain Pickings etc.


Curtea Institutului Francez din Thessaloniki

Influente

Sunt doi oameni care imi vin constant in minte si doua momente cheie. Pregatirea pentru a intra la facultate cu Costi Ciurea (clasic) si cel care a fost arh. Victor Iliesiu (sunt multe de scris aici). Cei doi ani petrecuti in biroul lui dupa terminarea facultatii au fost pentru mine esentiali.

In scoala, unde aveam tot felul de teme de proiectare, ma atrageau clasicii: F.L.Wright, Corbusier, R.Neutra, Tadao Ando.De atunci influentele si informatia sunt atat de vaste si diverse incat ar fi imposibil de sistematizat. Nu am format un stil anume, si in general imi plac lucruri diverse din punct de vedere stilistic, chiar diametral opuse.


Magazin "La Eva" Kastoria

Spatii care o inspira

Cred ca cel mai profund ma impresioneaza locurile/spatiile unde se reunesc layere din perioade diferite: orasele, casele cu istorie, locuri unde e vizibila continuitatea intre trecut si prezent. In rest ma inspira intr-un fel sau altul spatiile ce emana o personalitate, de orice fel ar fi: discrete sau spectaculoase, intime sau vaste, minimale sau incarcate, noi sau vechi.


Standurile expozitionale Rovere

Colaboratori

Colaborez cu prieteni din facultate: Cora Iliescu, Monica Paslaru.

Unitate in munca

Cred ca intentiile mele,comune tuturor proiectelor ar fi: coerenta, claritate, confort, placere in utilizare si perceptie. In cel mai bun caz rezultatul e un spatiu care inspira.


Salon L'Oreal

Viziunea despre design

Pentru mine, proiectarea porneste de la un imbold de a organiza-reorganiza spatiul, a crea sau a sublinia o anume identitate. Un design reusit depinde cred, de cat de bine reusesti sa-l intelegi pe cel ce va beneficia de spatiul respectiv, de cum sintetizezi nevoile si personalitatea lui cu experientele si cunostintele tale. Deasemenea cum alegi sa te raportezi la context.

Proiecte actuale

Detalii la doua amenajari in faza de executie. Incerc sa invat lucruri noi despre modelling si vizualizare 3D. De asemenea, caut un master pe tema managementului in constructii.

Proiecte preferate de pana acum

As spune propunerea pentru Concursul Loreal  „Salonul Viitorului”, Amenajarea Curtii Scolii Franceze din Salonic si Standurile Expozitionale Rovere.

Promovare

La un moment dat o sa ma gandesc mai bine la cum ar trebui sa fac treaba asta. Deocamdata am o pagina de Facebook si un profil LinkedIn.


Kozani, concurs piata centrala

Trenduri

Viitorul e surpriza! Iar eu sunt departe de a avea spirit de avantgarda. Probabil ca singura directie fara de care nu se poate imagina viitorul este cea de „auto sustainability” si „environment-friendly”design.

Sfat pentru tinerii arhitecti

Sa se inconjoare de oameni care ii inspira.

De ce ai nevoie ca sa fii un arhitect de succes in Romania?

Probabil ca de ceea ce e nevoie peste tot. Dedicatie, creativitate, capacitate de a empatiza, abilitate in comunicare, competenta tehnica, talent organizatoric si noroc.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related