N-am fost pana acum in Campulung Muscel, dar Irinel Ionescu (Owner, AMPRO Design) a zis numai vorbe bune despre acest orasel muntenesc, asa ca mi-a lasat o impresie placuta. As merge sa il vad. Si cand o fi cazul, sa-mi fac si invitatia de nunta la ei, ca cica se pricep oamenii.
Ce e de vazut in Campulung Muscel
Sunt multe de facut si de vizitat in Campulung: eu as incepe cu o plimbare pe bulevardul Pardon si as incheia cu o vizita la Mausoleu. E un oras foarte frumos, cu oameni prietenosi si cu multe cladiri cu arhitectura superba.
Sigla orasului
Nu cunosc decat stema orasului, sigla medievala care reprezinta un coif de armura de lupta, cu un vultur deasupra, cu o cruce in cioc, deci se pare ca orasul Campulung este un oras al luptatorilor crestini. Cred ca nu ar strica si un logo modern de tip Typemark :)
Cum se promoveaza
Campulung Muscel este prima capitala a Tarii Romanesti, dar pe langa asta e un oras foarte frumos, cu multa istorie si brand-uri puternice: Bulevardul Pardon, Uzina ARO (nu o mai are ), palarierul Mageanu, focu’ lu’ Sumedru. Din Campulung este Nanu Muscel, cel care a descoperit piramidonul.
Orasul se promoveaza destul de bine si prin activitatile sportive, domeniu in care are o traditie puternica. Norris Mageanu, pilotul si organizatorul de raliuri, face eforturi laudabile pentru promovarea orasului Campulung. Stiu ca a organizat etape din Campionatul National de Raliuri si din Campionatul National de Viteza pe Traseu Montan, dar si un stand al orasului la Targul National de Turism de la Romexpo. Nu stiu daca as face ceva diferit, poate m-as folosi mai mult de povestile istorice ale orasului.
Legende urbane
Aro :)
Sunt foarte multe povesti despre ARO: cum a castigat de mai multe ori IMS-ul raliul Paris-Dakar, cum ARO era pe vremuri masina de teren numarul 1 in lume etc. Nu stiu in ce proportie sunt doar legende, dar adevarul este ca s-au facut masini extraordinar de capabile la ARO! De dragul orasului, si eu am un IMS :)
Industria locala de comunicare
Exista ceva, la nivelul la care oriunde exista. Sunt cateva outdoor-uri, din cate stiu chiar actualul primar a avut cu multi ani in urma un soi de agentie de publicitate. Trebuie sa recunosc faptul ca nu am mai fost demult prin Campulung, insa cred ca in continuare „industria locala de comunicare” este in mare parte bazata pe productie: bannere, afise, invitatii de nunta :)
Oamenii din oras vs. targetul descris in brief-uri
Majoritatea celor descrisi in brief-uri au cam plecat din oras si sunt pe la Bucuresti :)
In rest, nu stiu ce sa zic, eu fiind plecat din Campulung de peste 10 ani. Nu pot decat sa-mi amintesc ca timpul era mai generos decat in Bucuresti, ca oamenii erau mai putin agitati.
Ce ar schimba in industria de comunicare locala
Probabil ca as face ce fac si aici, insa de la Campulung, intarind, astfel, competentele pe creatie in industria locala de publicitate :)