Marius Manole: Imi plac oamenii vulnerabili, aflati in dezechilibru

Marius Manole: Imi plac oamenii vulnerabili, aflati in dezechilibru

Limite. Terestre sau sufletesti. Cum pot fi atinse si incalcate. Ca actor, cautand sa iti intelegi personajul, ca jurnalist, incercand sa obtii raspunsuri, ca alpinist, luptand cu tine pana in varf. Marius Manole, Adelin Petrisor si Alex Gavan vor vorbi despre propriile lor limite in cadrul evenimentului Intalniri de Gradul 3, care are loc pe 25 noiembrie la Cinema Elvira Popescu.

Marius Manole va vorbi despre "Curajul de a fi tu insuti", despre cat este de important sa fii sincer in legatura cu ceea ce esti, ceea ce poti si ceea ce vrei sa faci, despre puterea si dorinta de a face mai mult si de a-i influenta pe altii.

Pana atunci, Marius povesteste pentru IQads despre primul rol, relatia artistilor romani cu publicitatea si conditiile in care ar juca in reclame.

A juca sau a vorbi despre rol

Sa le vorbesc oamenilor despre asta categoric e mai greu. Acolo, pe scena, cu personajele mele pe care le cunosc si cu care m-am obisnuit, mi-e mai usor. Acolo pe scena suntem protejati, nu trebuie sa interactionam cu spectatorii si suntem in siguranta. Plus ca munca la un personaj e ceva extrem de intim, e greu de povestit si greu de pus in cuvinte.

"A juca" sau "a interpreta"

A JUCA. Pentru ca teatrul presupune sa ai mereu o stare de joaca, sa fii intr-o dispozitie ludica. Esti ca un copil curios sa descopere ce se ascunde dincolo de cuvintele textului. Te joci, ca esti un criminal, un indragostiti, un mare afacerist.

Surse de inspiratie

Oamenii, performantele altor oameni. Ma fac sa-mi doresc mai mult, sa fiu la fel de bun, de curajos, de sincer ca ei.

Primul rol. Si cel mai recent

Primul rol a fost groaznic de greu. Jucam un baiat bolnav de Sida. Nu mi-a fost usor. Imi amintesc de un moment de disperare in care personajul refuza sa apara. Atunci mi-a trecut prin minte ca daca as fi infectat, as sti cum sa josc personajul. O prostie, dar disperarea era mare si rolul greu.

Ultimul e Peretele, la teatrul Metropolis. O tragi-comedie muzicala in care noi trebuie si sa cantam. Stiti, eu sunt cam calcat pe ureche si nici nu am o voce grozava. M-am gandit sa renunt, dar ce rezolvam? Asa ca am continuat si am scos premiera.

Transmitatorul de emotii

Cred ca atuul meu e sinceritatea: imi place sa risc si sa fiu sincer, chiar daca asta ma face vulnerabil in fata lor. Imi plac oamenii vulnerabili, aflati in dezechilibru, sunt oameni care cauta mereu, care sunt in continuua transformare. Oamenii simt cand le daruiesti ceva din tine, asa e si cu actoria. Si te iubesc sau nu.

Primul pas inspre a fi tu insuti

Cred ca atuci cand nu mai vrei sa te iubeasca toata lumea, reusesti sa-ti infrangi orgoliu. Fara orgoliu e mult mai usor, te accepti pe tine asa cum esti si ai curaj sa iesi de mana cu tine in lume fara sa-ti fie rusine.

Cel mai important lucru in "comunicare"

Sinceritatea si carisma

Relatia artistilor romani cu publicitatea

Nu tocmai buna, dar se fac progrese. Nu am fost obisnuiti sa iesim in fata. Noi am stat tot timpul in spatele cortinei. E timpul sa iesim si sa ne exprimam. Cred ca avem multe lucruri de daruit oamenilor si pe scena si in afara ei.

Conditiile in care ar juca intr-o reclama

Sa cred  in produsul sau in brandul respectiv. Altfel n-are nici un farmec.

Blogul

Curiozitate, dorinta de a ma adapta vremurilor, dorinta de o comunicare mai mare cu spectatorii mei, dorinta de a spune povesti.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related