Campionatul Mondial de Fotbal in lumina violentei domestice

Campionatul Mondial de Fotbal in lumina violentei domestice

Fiecare dintre noi stim, am vazut sau am auzit, de reputatia violenta a microbistilor de pe teren. Fie ca tin sau nu cu echipe adverse, suporterii fotbalului - sau ultrasii, mai bine spus - sunt periculosi atunci cand sunt zgandariti, multi dintre ei cautand in mod activ pretexte pentru agresivitate. Mai putina atentie primesc microbistii care stau acasa sa priveasca  meciurile si care nu raman indiferenti in fotolii la strigatele si adrenalina de pe teren. Un studiu realizat in timpul Campionatului Mondial de Fotbal din 2010 in UK, a aratat ca rata violentei domestice creste cu 25% dupa un meci in care joaca echipa nationala, fie ca pierde sau castiga.

Spotul urmator, realizat de JWT London pentru Centrul National al Violentei Domestice (UK), vorbeste de la sine si depaseste granitele Marii Britanii. Nu este violent, ci arata numai anticiparea violentei prin tensiunea resimtita de o femeie in ultimele minute ale unui meci de fotbal care se aude pe fundal.

Violenta domestica e un subiect discutat in ultima perioada si in Romania, jurnalismul pe aceasta tema fiind premiat in cadrul Premiilor Superscrieri 2014. Spotul de mai sus ne-a dus cu gandul la cazurile de violenta domestica pe care le-am vazut documentate de tineri jurnalisti romani. Puteti vedea filmuletul unui astfel de cazuri mai jos, castigator al premiului al II-lea la Burselor Superscrieri si semnat de jurnalista Elena Stancu si fotograful Cosmin Bumbut (proiectul "Fara antecedente penale", cu publicare in Esquire Romania).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related