![[Pasionat de bunătățuri] 2018 a fost anul în care ne-am întors ”acasă”, la simplitate și la bucătăria românească](https://media.iqads.ro/2018/11/collage3-cover-410.jpg)
Articole care fac referire la Pasionat de bunataturi
![[Pasionat de bunătățuri] 2018 a fost anul în care ne-am întors ”acasă”, la simplitate și la bucătăria românească](https://media.iqads.ro/2018/11/collage3-cover-410.jpg)
![[Pasionat de bunătățuri] Din trecut, despre prezent. O să avem o generație de bunici corporatiști care nu mai gătesc deloc](https://media.iqads.ro/2018/11/collage8-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Din trecut, despre prezent. O să avem o generație de bunici corporatiști care nu mai gătesc deloc
![[Pasionat de bunătățuri] Lucruri bune în 2018: Surpriza vine din zona spumantelor. Profitând de confuzia generală, câștigă teren și alte vinuri cu bule](https://media.iqads.ro/2018/10/fb-img-1538926231605-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Lucruri bune în 2018: Surpriza vine din zona spumantelor. Profitând de confuzia generală, câștigă teren și alte vinuri cu bule
![[Pasionat de bunătățuri] Laura Laurențiu: Dincolo de trenduri sortite perimării, mâncarea este în primul rând despre gust](https://media.iqads.ro/2018/11/collage4-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Laura Laurențiu: Dincolo de trenduri sortite perimării, mâncarea este în primul rând despre gust
![[Pasionat de bunătățuri] Lecturi, arome și întoarcerea la minimalism. Rețete simple, ingrediente puține, buget mic, timp redus](https://media.iqads.ro/2018/10/collage12-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Lecturi, arome și întoarcerea la minimalism. Rețete simple, ingrediente puține, buget mic, timp redus
![[Pasionat de bunătățuri] Bucatele aromate își fac propriile trenduri: dorul de copilărie, mirosul de pâine caldă](https://media.iqads.ro/2018/10/collage11-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Bucatele aromate își fac propriile trenduri: dorul de copilărie, mirosul de pâine caldă
![[Pasionat de bunătățuri] În Bucătăria familiei, nu vă faceți griji dacă n-ați auzit de ghee sau de fructul Persimmon](https://media.iqads.ro/2018/10/alex1-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] În Bucătăria familiei, nu vă faceți griji dacă n-ați auzit de ghee sau de fructul Persimmon
![[Pasionat de bunătățuri] Cabinetul clujean de curiozități culinare. "Conceptul Cabinet de Vin&Cocotte se bazează pe gătire și servire exclusiv în cocotte, vase din fontă cu smalț foarte rezistent"](https://media.iqads.ro/2018/06/collagecabinet-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Cabinetul clujean de curiozități culinare. "Conceptul Cabinet de Vin&Cocotte se bazează pe gătire și servire exclusiv în cocotte, vase din fontă cu smalț foarte rezistent"
![[Pasionat de bunătățuri] Biutiful By The Lake în cuvintele ownerilor: un ritm de viață, un joie de vivre, un modus vivendi](https://media.iqads.ro/2018/06/img-9969-edit-edit-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Biutiful By The Lake în cuvintele ownerilor: un ritm de viață, un joie de vivre, un modus vivendi
![[Pasionat de bunătățuri] Mihaela Oppenkamp (the ARTIST): Foarte puțini oaspeți știu că suntem și owneri](https://media.iqads.ro/2018/06/mihaela-si-paul-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Mihaela Oppenkamp (the ARTIST): Foarte puțini oaspeți știu că suntem și owneri
![[Pasionat de bunătățuri] Șerban Petre, despre ZAMA din Cluj: "Vreau ca rețetele noastre să dăinuie în timp, să le găsești aici și peste 20 de ani. Ca urmare, meniul nu s-a schimbat de la deschidere"](https://media.iqads.ro/2018/06/collagezama-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Șerban Petre, despre ZAMA din Cluj: "Vreau ca rețetele noastre să dăinuie în timp, să le găsești aici și peste 20 de ani. Ca urmare, meniul nu s-a schimbat de la deschidere"
![[Pasionat de bunătățuri] Popas în Timișoara, la Vinto Gastro Wine Bar. Mihai Lambrino: "Întotdeauna ne-am imaginat localul precum un mare, încăpător şi primitor living room"](https://media.iqads.ro/2018/06/collagevinto-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Popas în Timișoara, la Vinto Gastro Wine Bar. Mihai Lambrino: "Întotdeauna ne-am imaginat localul precum un mare, încăpător şi primitor living room"
![[Pasionat de bunătățuri] Cristian Preotu (Le Bistrot Francais): Satisfacția cea mai mare vine când oaspeții se întorc cu drag, ca acasă](https://media.iqads.ro/2018/05/cover1-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Cristian Preotu (Le Bistrot Francais): Satisfacția cea mai mare vine când oaspeții se întorc cu drag, ca acasă
![[Pasionat de bunătățuri] Adrian Dobrin (Chef Galerie): Am gândit tot proiectul plecând de la ideea de insulă centrală şi show cooking](https://media.iqads.ro/2018/05/collagechefgalerie-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Adrian Dobrin (Chef Galerie): Am gândit tot proiectul plecând de la ideea de insulă centrală şi show cooking
![[Pasionat de bunătățuri] Diana Popescu (L'Atelier): În București, zona de fine food, contemporary şi comfort food a crescut mult în calitate](https://media.iqads.ro/2018/05/dianapopescu-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Diana Popescu (L'Atelier): În București, zona de fine food, contemporary şi comfort food a crescut mult în calitate
![[Pasionat de bunătățuri] Ștefan Teglas (Caruso): Sunt implicat în elaborarea meniului, dar nu la nivel de detaliu. Teste și discuţii avem constant, iar ce ne place tuturor rămâne](https://media.iqads.ro/2018/04/collagecaruso-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Ștefan Teglas (Caruso): Sunt implicat în elaborarea meniului, dar nu la nivel de detaliu. Teste și discuţii avem constant, iar ce ne place tuturor rămâne
![[Pasionat de bunătățuri] Cristina Mărginean (Dante Cafe & Dine): Un oaspete satisfăcut poate convinge mai ușor decât un spot publicitar](https://media.iqads.ro/2018/04/c-1-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Cristina Mărginean (Dante Cafe & Dine): Un oaspete satisfăcut poate convinge mai ușor decât un spot publicitar
![[Pasionat de bunătățuri] Anca Șinca (Chios Social Lounge): Până la finalul anului, intenționăm să dezvoltăm și mai mult ramura Events by Chios](https://media.iqads.ro/2018/04/collagechios-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Anca Șinca (Chios Social Lounge): Până la finalul anului, intenționăm să dezvoltăm și mai mult ramura Events by Chios
![[Pasionat de bunătățuri] Erik Kovacs (CASA Hirscher): Indiferent de funcţia pe care o avem în acest business, suntem tot timpul “gazda”](https://media.iqads.ro/2018/04/casahirscher-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Erik Kovacs (CASA Hirscher): Indiferent de funcţia pe care o avem în acest business, suntem tot timpul “gazda”
![[Pasionat de bunătățuri] Corina Ureche (Bucătăria Urecheatei): Mi-am dat seama de puterea blogului abia după primele comentarii. Mi-am zis Hopa!, stai așa că nu sunt singură](https://media.iqads.ro/2018/03/corinaureche-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Corina Ureche (Bucătăria Urecheatei): Mi-am dat seama de puterea blogului abia după primele comentarii. Mi-am zis Hopa!, stai așa că nu sunt singură
![[Pasionat de bunătățuri] Loredana Carp și Liana Filipaș (Bucătăresele Vesele): Românii au început să fie selectivi. Din ce în ce mai mulți sunt atenți la ingrediente și la modul de preparare](https://media.iqads.ro/2018/02/bucatareselevesele-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Loredana Carp și Liana Filipaș (Bucătăresele Vesele): Românii au început să fie selectivi. Din ce în ce mai mulți sunt atenți la ingrediente și la modul de preparare
![[Pasionat de bunătățuri] Claudia Vasilache (Lecturi și Arome): Îmi place bucătăria românească, cu mâncărurile care amintesc de copilărie, însă cea italiană este și va rămâne a doua mea dragoste](https://media.iqads.ro/2018/03/collageclaudia-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Claudia Vasilache (Lecturi și Arome): Îmi place bucătăria românească, cu mâncărurile care amintesc de copilărie, însă cea italiană este și va rămâne a doua mea dragoste
![[Pasionat de bunătățuri] Iuliana Sbîrnea (Bucate Aromate): Nimic nu mă inspiră mai mult decât deserturile. E de ajuns să mă stârnească o fotografie şi nu mai am linişte până când nu fac ceva asemănător](https://media.iqads.ro/2018/03/collagegust-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Iuliana Sbîrnea (Bucate Aromate): Nimic nu mă inspiră mai mult decât deserturile. E de ajuns să mă stârnească o fotografie şi nu mai am linişte până când nu fac ceva asemănător
![[Pasionat de bunătățuri] Dana Burlacu Visternicu (Prăjiturici și altele): Blogul este cel de-al treilea copil al meu. Când băieţii mei îşi vor lua zborul, ăsta mic rămâne cu mine](https://media.iqads.ro/2018/02/dana-visternicu-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Dana Burlacu Visternicu (Prăjiturici și altele): Blogul este cel de-al treilea copil al meu. Când băieţii mei îşi vor lua zborul, ăsta mic rămâne cu mine
![[Pasionat de bunătățuri] Violeta Postolache (Caietul cu rețete): Unii români nu trec de bariera tradițională. Când am publicat reţeta de Paste cu caracatiță, am fost acuzată că nu mai ştiu să gătesc româneşte](https://media.iqads.ro/2018/02/violeta-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Violeta Postolache (Caietul cu rețete): Unii români nu trec de bariera tradițională. Când am publicat reţeta de Paste cu caracatiță, am fost acuzată că nu mai ştiu să gătesc româneşte
![[Pasionat de bunătățuri] Hai să gătim cu Amalia Oanţă. "Gătesc pentru familie, nu pentru blog, şi asta se vede în toate reţetele mele"](https://media.iqads.ro/2018/02/collageamalia-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Hai să gătim cu Amalia Oanţă. "Gătesc pentru familie, nu pentru blog, şi asta se vede în toate reţetele mele"
![[Pasionat de bunătățuri] Un filosof al vinurilor adaptat la contemporaneitate. George Mitea (Lucruri Bune): Aş zice că publicul meu este partea cea mai bună a “afacerii”](https://media.iqads.ro/2018/02/collagemitea-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Un filosof al vinurilor adaptat la contemporaneitate. George Mitea (Lucruri Bune): Aş zice că publicul meu este partea cea mai bună a “afacerii”
![[Pasionat de bunătățuri] Alexandra Juncu (Bucătăria familiei mele): Este adevărat că oricine poate găti; dar nu oricine poate găti, fotografia şi scrie în acelaşi timp](https://media.iqads.ro/2018/02/alexjuncu-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Alexandra Juncu (Bucătăria familiei mele): Este adevărat că oricine poate găti; dar nu oricine poate găti, fotografia şi scrie în acelaşi timp
![[Pasionat de bunătățuri] Carmen Paraschivescu (Garda Culinară): În aprecierile lor, cititorii mei fac referire la stilul meu de a scrie mai mult decât la rețetele postate](https://media.iqads.ro/2018/01/poza-eu-final-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Carmen Paraschivescu (Garda Culinară): În aprecierile lor, cititorii mei fac referire la stilul meu de a scrie mai mult decât la rețetele postate
![[Pasionat de bunătățuri] Cosmin Dragomir (Gastro Art) adună file din trecutul gastronomiei românești](https://media.iqads.ro/2018/01/collagegastroart-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Cosmin Dragomir (Gastro Art) adună file din trecutul gastronomiei românești
![[Pasionat de bunătățuri] Chef Cezar Munteanu: Un bucătar fără personalitate este ca o poezie fără rime. Bucătarii sunt cei ce dau valoarea unui restaurant](https://media.iqads.ro/2017/12/15178966-373190593014696-7571219873845280676-n-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Chef Cezar Munteanu: Un bucătar fără personalitate este ca o poezie fără rime. Bucătarii sunt cei ce dau valoarea unui restaurant
![[Pasionat de bunătățuri] Ioan Florescu: Provocarea unui bucătar cu viziune este să gătească cu materie primă locală, de obicei găsită în piețele orașului său](https://media.iqads.ro/2017/12/12029564-871408469610014-8333407963768478390-o-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Ioan Florescu: Provocarea unui bucătar cu viziune este să gătească cu materie primă locală, de obicei găsită în piețele orașului său
![[Pasionat de bunătățuri] Laura Laurențiu (Rețete ca la mama): Eu nu cred în secrete; dacă îi dau unui om ceva, nu tai o bucățică de acolo ca să o păstrez doar pentru mine](https://media.iqads.ro/2017/11/24140189-1924251927589519-1157596686-o-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Laura Laurențiu (Rețete ca la mama): Eu nu cred în secrete; dacă îi dau unui om ceva, nu tai o bucățică de acolo ca să o păstrez doar pentru mine
![[Pasionat de bunătățuri] Liviu Preda: Adevăratele valori gastronomice le regăsim în cultura generațiilor de mult uitate - și, anume, la bunici](https://media.iqads.ro/2017/11/23847772-1565446536853036-628947095-o-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Liviu Preda: Adevăratele valori gastronomice le regăsim în cultura generațiilor de mult uitate - și, anume, la bunici
![[Pasionat de bunătățuri] Sergiu Nedelea: M-am simțit mereu atașat de vinurile românești și, în special, de soiurile naționale. Și am căutat să aprofundez temeinic acest segment](https://media.iqads.ro/2017/11/22552395-1535071046549497-3716174203179099990-n-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Sergiu Nedelea: M-am simțit mereu atașat de vinurile românești și, în special, de soiurile naționale. Și am căutat să aprofundez temeinic acest segment
![[Pasionat de bunătățuri] Liviu Popescu (Fratelli Group): Nu am gândit niciodată aceste localuri în planuri de business, voiam să le facem pentru că aveam idei, pentru că ne plăceau nouă](https://media.iqads.ro/2017/10/liviu-popescu-2-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Liviu Popescu (Fratelli Group): Nu am gândit niciodată aceste localuri în planuri de business, voiam să le facem pentru că aveam idei, pentru că ne plăceau nouă
![[Pasionat de bunătățuri] Cristina Toth (Divă În Bucătărie): Nu copiez rețete din cursuri sau de pe alte bloguri, vreau ca preparatele să fie ale mele](https://media.iqads.ro/2017/10/cristina-diva-mari-80-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Cristina Toth (Divă În Bucătărie): Nu copiez rețete din cursuri sau de pe alte bloguri, vreau ca preparatele să fie ale mele
![[Pasionat de bunătățuri] Jakob Hausmann a adus Mica Elveție în România și practică publicitatea bunului gust](https://media.iqads.ro/2017/10/21731387-10159547289895556-1189917183161898104-o-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunătățuri] Jakob Hausmann a adus Mica Elveție în România și practică publicitatea bunului gust
![[Pasionat de bunataturi] Savori Urbane, retete bine gandite, fundal de rock'n'roll. "Ar trebui sa ne completam deviza cu «Nu ne batem joc de ingrediente»"](https://media.iqads.ro/2017/10/12-savori-urbane-oana-igretiu-si-diana-rajos-nicolin-cover-410.jpg)
[Pasionat de bunataturi] Savori Urbane, retete bine gandite, fundal de rock'n'roll. "Ar trebui sa ne completam deviza cu «Nu ne batem joc de ingrediente»"
![[Pasionat de bunătățuri] Ciprian Muntele: Am înțeles destul de repede că pentru a fi un bun chef ai nevoie ani buni de muncă, o muncă dintr-aia de stahanovist](https://media.iqads.ro/2017/09/img-8999-1068x712-cover-410.jpg)