Brothers of Light este un duo multidisciplinar - artiști ce vin din Israel, dar care-și lasă amprenta peste tot în lume. Cel mai mult le place să picteze ziduri din locurile în care ajung pentru prima oară. Totul pentru senzația de libertate, cu mesaje puternic colorate, ca o critică sau o laudă la adresa societății, cu bunele și relele ei.
"Puterea artei urbane a dovedit că poate schimba complet un cartier și chiar un oraș și poate câștiga recunoaștere la nivel mondial. Am spune că această formă de artă are cel mai mare impact asupra vieții oamenilor, în comparație cu orice altă formă de artă din prezent", spun cei de la Brothers of Light.
Trăiesc pentru a fi în aer liber și de curând pasiunea lor a devenit profesia lor. Poate e un pic mai greu să trăiești azi din artă, dar este tot ce le place. Povestea și inspirația lor, mai jos.
Momente definitorii
Principalul moment definitoriu de care ne amintim este probabil începutul carierei, când oamenii îți spun că nu se poate trăi din artă și în ciuda temerilor, sari în ea pentru că știi că ești un artist și asta ai vrut să faci.
Cum a început relația cu arta
Arta a fost mereu acasă, dacă e vorba de lucrări de artă pe pereți sau cărți de artă din bibliotecă... Ambii părinți au fost arhitecți și au avut întotdeauna o minte creativă.
Mai târziu am mers la liceul de arte, în același timp am descoperit skateboarding-ul, ne-a făcut să fim mai mereu afară în stradă și am început să fim mai conștienți despre mediul urban.
Am început mic - Autocolante și postere, mai târziu cu tehnica clasică paste up și încet am început să mergem pe street art cu sprayuri și acril pe ziduri.
În acel moment, oamenii au început să solicite lucrări și să cumpere opere de artă. Acela a fost momentul în care am închiriat un studio și dintr-o pasiune a devenit și o profesie.
Începutul în arta stradală
A creat dependență. Era tot ce ne-am dorit să facem de câțiva ani. Doar să desenăm în aer liber. Petrecând verile în locuri abandonate cu alți artiști, în timp ce în timpul iernii stăteam la studio și pictam pe lemne și metale pe care le adunam în zilele însorite.
Strada pentru noi înseamnă libertate. Ne punem arta în fața tuturor, fie prin critică, fie prin feedback-ul pozitiv. Nu este întotdeauna ușor, dar cu siguranță eliberează mințile noastre.
A fi prezent pe stradă și a fi parte a străzii în timp ce desenezi te face să te simți viu și liber.
Cum v-ați defini acum ca artiști vizuali
Ne vedem artiști. Nu ne place să ne limităm la un singur mediu sau să cădem sub nicio definiție. Până la urmă, credem în libertate.
Tehnici și materiale cu care ați experimentat recent
Am lucrat cu puține medii în ultimii câțiva ani, cum ar fi lemnul, pânzele, materialele de mătase, metale și sculpturi în metal. Recent vrem să ne concentrăm mai mult pe pereții exteriori.
Temele care vă preocupă
În mare parte subiecte legate de culturi antice, natură, arhitectură și scene preluate din viața de zi cu zi. De fapt, lucrăm intuitiv din subconștientul nostru, în timp ce caietele noastre de schițe funcționează precum un creier al nostru.
În general, subiectul principal al artei noastre sunt culorile.
Proiecte importante
Este prea greu să alegi cel mai important proiect, dar putem spune cu siguranță că fiecare expoziție personală pe care o deschidem este un moment foarte important care închide un timp în ea, ca într-o capsulă. Am pictat recent o piesă comandată de studioul de înregistrări Sulam, aici, în Barcelona.
Provocările artei stradale
Când pictezi în aer liber, trebuie să colaborezi cu lumea și vor fi mereu situații neașteptate - Bune și rele. Trebuie să ne eliberăm pentru a ne bucura de proces.
Există multe provocări dincolo de procesul de realizare a muralelor de care oamenii nu sunt conștienți. Dar aceste provocări în cele din urmă sunt ceea ce face arta stradală atât de specială și ele sunt motivul pentru care am ales această cale.
Ce nu știu oamenii (sau înțeleg greșit) despre această formă de artă?
Că este un mod foarte fizic de artă și de exprimare și că nu este întotdeauna recompensat financiar.
Cum s-a schimbat atitudinea oamenilor față de arta murală
Depinde unde în lume. Unele locuri au îmbrățișat cu adevărat muralismul și arta stradală și beneficiază de această înflorire și de cealaltă parte există locuri în care există o totală ignoranță față de murale. Puterea artei urbane a dovedit că poate schimba complet un cartier și chiar un oraș și poate câștiga recunoaștere la nivel mondial. Am spune că această formă de artă are cel mai mare impact asupra vieții oamenilor, în comparație cu orice altă formă de artă din prezent.
Pe ce perete ați vrea să vă lăsați amprenta
Ne dorim să călătorim prin lume și să răspândim arta în cel mai vizibil mod posibil. Locul în care dorim cel mai mult să ne lăsăm amprenta este locul în care nu am ajuns. Pur și simplu ne place senzația de a fi sus pe lift și să ne pictăm viziunile și visele.
Cum este să fii artist contemporan în 2024
Condiția artistului credem că nu s-a schimbat cu adevărat în ultimele decenii. Nu este niciodată ușor, pentru că lumea a devenit un loc scump. Poate este totuși un pic mai greu să fii un artist în zilele noastre. Oameni bogați nu suntem, ne descurcăm și cheltuim banii primiți din artă în alte proiecte. Și facem ceea ce ne place, care valorează mult mai mult decât bani. A fi artist este o decizie de viață.
Provocările unui creator în această perioadă
Responsabilitatea noastră este să continuăm să pictăm și să îi inspirăm pe alții să se inspire singuri.