A apărut noul număr al revistei Zile și Nopți, ediția de decembrie

A apărut noul număr al revistei Zile și Nopți, ediția de decembrie

Noul număr al revistei pop culture Zile și Nopți, ediția de decembrie 2024, este tipărit în 132 de pagini și se distribuie gratuit în locații premium, precum teatre, spații culturale, cinematografe, cafenele sau pub-uri din București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

În revista Zile și Nopți găsiți texte originale, de autor, din universul pop culture, dedicate muzicii, filmului, artei și culturii contemporane.

Iată câteva recomandări din cuprinsul revistei de decembrie.

La Pop Up Stories intrăm în universul lui Alexandre Dumas.

Provenind dintr-o familie nobilă cu o situație financiară dificilă, după moartea tatălui său, Thomas-Alexandre Dumas, primul general de origine afro-franceză al armatei lui Napoleon, Alexandre a plecat la Paris pentru a încerca să-și câștige existența ca avocat.

Deși a avut un succes imens ca scriitor, el s-a confruntat, pe parcursul vieții, cu discriminare și rasism din cauza originilor lui, motiv pentru care a abordat și teme precum sclavia și colonizarea în lucrări mai puțin cunoscute, care aveau rolul de a denunța nedreptățile și de a pleda pentru egalitate.

La Capitolul FILM vă prezentăm premierele lunii decembrie, o lună plină de lansări, de la animații, la filme de aventuri, horror sau comedii.

Tânăra Mara Bugarin, de curând absolventă a UNATC, al cărei talent remarcabil s-a relevat publicului în 2022, odată cu Metronom, de Alexandru Belc, face în Moromeţii 3 un rol absolut memorabil şi, prin urmare, era firesc să plecăm în dialog chiar de la sursa de inspiraţie... originală.

“Îmi iau seva din curiozitatea mea față de lume și viață”

La Capitolul ARTĂ & CULTURĂ, secțiune susținută de Vodafone,  vă prezentăm un interviu exclusiv cu actorul LARI GIROGESCU.

 Folosindu-se deopotrivă de cuvânt şi mişcare, cărora le conferă o remarcabilă expresivitate, LARI GIORGESCU reconfirmă prin fiecare apariţie în faţa publicului că este unul dintre cei mai complecși storytelleri din spaţiul românesc al artelor spectacolului, indiferent că am avea în vedere colaborările cu reputaţii coregrafi Gigi Căciuleanu şi Miriam Răducanu sau rolurile făcute de-a lungul timpului sub îndrumarea unor personalităţi ale lumii teatrale precum Silviu Purcărete, Cătălina Buzoianu ori Petrică Ionescu.

“Ceea ce faci pe scenă este mult mai valoros dacă are și sens”

Atrasă deopotrivă de ştiințele naturii şi de variile forme de expresie culturală, tânăra artistă interdisciplinară NONA INESCU (n. 1991) apelează la dialogul între medii - fotografie, video, obiecte, sculpturi şi instalații - pentru a explora dintr-o perspectivă postumanistă nuanțele relațiilor dintre corpul omenesc şi mediul în care acesta evoluează.

Laureată a Premiului Ducato (2021) și a Premiului Ad occhi chiusi din partea Fondazione Merz & Artissima (2022), Nona Inescu şi-a fi nalizat studiile în 2016, la Universitatea Națională de Arte din București (Departamentul de Imagine Dinamică și Fotografi e), după ce a studiat la Chelsea College of Art & Design din Londra și la Royal Academy of Fine Arts din Anvers, iar lucrările ei au fost incluse, pe parcursul anilor, în expoziții solo sau colective din muzee şi galerii de artă din Amsterdam, New York, Basel, Varşovia, Santander, Nisa, Cluj, Montreal, Pistoia, Glasgow, Paris, Nürnberg şi, nu în ultimul rând, Berlin şi Bucureşti, cele două metropole în care artista îşi desfăşoară activitatea.

Noua sa expoziție personală, care va avea vernisajul la Catinca Tabacaru Gallery din Bucureşti, la jumătatea lunii decembrie, a reprezentat punctul de plecare într-un dialog cu NONA INESCU despre fascinația ei pentru intersecții, fie acestea între matematică şi mitologie sau între mineral şi organic, între diversele medii de expresie sau modalități de absorbție ale cunoaşterii

„Abordarea mea în arta este sa am tot timpul spațiu de explorare”

Mihail Alin este artist vizual, are 29 de ani, s-a născut la Galați, dar s-a mutat în București în urmă cu 10 ani. Este atras în permanență de frumos și diversitate, iar acum este tattoo artist, cu o carieră începută cu aproape nouă ani în urmă, desfășurându-și activitatea în București, dar și peste graniță, în țări precum Germania, Anglia, Irlanda și Elveția. 

„Dacă lucrările mele au adus un zâmbet sau un sentiment de bucurie, eu mi-am atins scopul”

La Capitolul MUZICĂ, vă prezentăm un interviu exclusiv cu LEYAH, o artistă de o sensibilitate aparte.

Pe un parcurs de definire a propriei identităţi artistice jalonat de varii căutări, Leyah a început să exploreze zona muzicii cinematice în 2021, iar sound-ul rezultat este unul remarcabil prin modul tuşant în care îmbină tradiţia şi modernitatea într-un dialog al stilurilor muzicale lipsit de stridenţele atât de comune muzicii Pop(ulare) din vremurile actuale.

OZZY la 76 de ani! „Cum de este Ozzy Osbourne încă în viață?” este una dintre multele completări automate ale platformei Google, însă acest fapt nu ar trebui să ne mire, căci așa cum glumele legate de The Rolling Stones ne spun că membrii formației britanice semănau cu pensionari încă din anii ’80, așa și meme-urile cu Ozzy ni-l transformă într-un supererou al rock and roll-ului, surprinzător supraviețuitor al unui stil de viață sălbatic.

La Capitolul EAT & DRINK, secțiune susținută de Sergiana Grup, vă prezentăm o colecție de articole realizate de contributorii Zile și Nopți: Cosmin Dragomir, antropolog culinar și jurnaliștii Horia Ghibuțiu, Gruia Dragomir și Iuliana Ciocîrlan.

La Capitolul LIFESTYLE, susținut de către Karpaten Turism, vă prezentăm un interviu exclusiv cu creatoarea HUDA MAHDI, care a câștigat Premiul Lost in Jewellery Magazine la Romanian Jewelry Week 2024.

Colecția Al-suhad, prima ei creație expusă publicului, este o mărturie a iubirii și dorului pentru țara natală, Irak. Inspirată de frumusețea geografică și istorică a acestei țări, colecția captează etapele esențiale ale vieții ei în Irak, oferind o viziune personală asupra bogăției culturale și a peisajelor fascinante.

 

Alin Gălățescu, senior editor Zile și Nopți, ne prezintă un fashion editorial: MODERN SHAPES OF ELEGANCE.

Editorialul reprezintă proiectul final realizat la absolvirea cursului de Stilism al Institutului de Modă Marangoni din Milano, iar tema dezvoltată a fost MODERN SHAPES OF ELEGANCE. Aceasta vizează redarea viziunii sintetice a echipei multinaţionale asupra conceptului de feminitate modernă, în conjuncţie cu femeia elegantă a zilelor noastre, care are atât o formă puternică, depotrivă fizică şi psihică, adaptată lumii complexe de azi, şi una estetică şi de mesaj... o reflexie intensă în ceilalţi şi în realitate.

Gruia Dragomir, seniort editor Zile și Nopți, ne prezintă o nouă Poveste de succes: MY SECRET LAND, editura care transformă copiii în personaje de poveste.

Cristina Clima este scriitoare de povești pentru copii și fondatoarea editurii „My Secret Land” - o lume magică a poveștilor personalizate pentru cei mici. Are cinci cărți pentru copii lansate de-a lungul anilor, care au ajuns în toată țara și peste hotare.

În București, revista Zile și Nopți se distribuie gratuit în numeroase spații culturale, printre care amintim:

– Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul de Artă, Teatrul Apropo, în Culise, Teatrul Excelsior, Teatrul Godot, Apollo 111, FF Theatre, Teatrul Avangardia, Teatrul Elisabeta, Teatru Infinit, Teatrul Mic, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Muzical Ambasadorii, Teatrul Stela Popescu, Teatrelli, Unteatru, Point, hub cultural, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul de Opereta Ion Dacian, Opera Națională București,
– MARe – Muzeul de Artă Recentă, MNAC – Muzeul Naţional de Artă Contemporană, MNAR Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”,
– 2/3 galeria, Catinca Tabacaru Gallery, Elite Art Gallery, Galeria Senso, Kulterra Gallery, Scemtovici & Benowitz Gallery, ARCUB, Assamblage – Institutul de Artă și Design, Fundația Calea Victoriei.

Tot în București, revista se mai poate găsi la Hard Rock Café, Club Control, Green Hours, The Pub Universității, J’ai Bistrot, Tucano Dorobanților, rețeaua de cafenele Gloria Jeans sau în rețeaua Cinema City.

Revista Zile și Nopți se distribuie în locații premium și în Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Citește Zile și Nopți, ediția de decembrie, varianta digitală a revistei.

Pe site-ul zilesinopti.ro găsiți acum și calendarul evenimentelor din 41 de orașe din România.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related