Noiembrie în jurul creativității la antiDot. the talks

Noiembrie în jurul creativității la antiDot. the talks

Din 15 până în 17 noiembrie, meandrele creativității străbat domenii diverse și se întâlnesc la  antiDot. the talks. Toți cei curioși de felul în care ideile ajung să devină proiecte reușite sunt așteptați în două librării Cărturești (Modul & Verona), la discuțiile și atelierele puse la cale de  Alisa Tarciniu - coach, facilitator terapie prin râs și fondator programe de creativitate.  

Cum intră un actor în poveste, cum ieșim din noi și ne punem gândurile în folosul comunității, ce energie emite suferința, cum poți transforma frământările într-un text de neuitat pentru cititor, cât de bine ne prinde tracul în procesul creativ sau cum se manifestă recunoștința atunci când îi dai voie sunt doar câteva dintre subiectele celei de-a treia ediții antiDot. the talks.

Intrarea la evenimente este liberă, cu înscriere în prealabil

 

PROGRAM:

interviuri

Vineri, 15 noiembrie, ora 19.00, Cărturești Modul

Actorul, mesager al poveștilor

Invitat: Tudor Cucu-Dumitrescu | actor de teatru & film – Premiul UNITER în 2024 pentru cel mai bun actor în rol principal  - Hedwig din spectacolul  „Hedwig and the angry inch”

În teatru creativitatea ar trebui să fie o consecință a unei bune înțelegeri a poveștii. Rolul este, de fapt, o partitură. Dacă actorul o respectă, va scoate la lumină mai mult creativitatea dramaturgului și parte din personalitatea actorului. Astfel, la ora începerii spectacolului, chiar dacă actorul este cel care parcurge toate etapele poveștii, el nu este altceva decât un mesager al unor idei concepute în liniște, la un birou, de către autor, respectând jaloanele impuse de un regizor.

Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 11.00, Cărturești Verona

Creativitatea unește comunitatea

Invitată: Rucsandra Pop | artistă & antropoloagă

În ultimii ani, arta se mută din spațiul în care se adresa exclusiv elitelor, în zone în care devine accesibilă tot mai multor oameni, propunându-și să-i aducă împreună. Apar tot mai multe spații și tot mai mulți artiști care văd creativitatea ca pe un lipici comunitar, ca pe un instrument prin care putem să înțelegem mai bine cum putem naviga realitatea de zi cu zi și cum putem fi mai aproape unii de alții. Creativitatea este un bun comun, care atunci când este pusă în folosul oamenilor naște empatie, oferă soluții și poate declanșa procese de vindecare personale sau comunitare

Duminică, 17 noiembrie, ora 20:00, ZOOM

Despre cum transformăm durerea în energie creativă

Invitată: Adriana Marchione | regizoare, creative coach, specialist terapie prin artă

O discuție despre cum arta, în toate formele ei, ajută la dezvoltarea personală și generează schimbări, fiind fundamentală în orice societate.

ateliere

Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 17:00

Atelierul de emoții: transformă tracul în curaj și creativitate cu Teodora Moroșanu (Rockabella) | artistă și antreprenoare creativă

Acest atelier introductiv este o incursiune interactivă în gestionarea tracului și a emoțiilor înainte de un moment important de performanță. Vom explora împreună tehnici esențiale pentru calmarea emoțiilor și pregătirea mentală. Prin exerciții practice, vei experimenta o metodă simplă și eficientă de conectare cu corpul și de vizualizare, care poate transforma anxietatea în curaj și autenticitate. Acest atelier restrâns oferă o mostră din experiența completă a Atelierului de Emoții, ideală pentru oricine dorește să se apropie de emoțiile sale cu compasiune și să construiască o relație nouă cu tracul.

Duminică, 17 noiembrie, ora 11.00

Atelierul de scris cu Andrei Crăciun  | scriitor & ziarist

Andrei Crăciun, care predă cursuri despre scris de șapte ani,  va face o introducere în arta scrisului. Cum putem să  scrie mai bine, mai frumos, mai clar, mai concis? Vom vorbi despre instrumentele pe care le folosim când scriem, ce dă putere unei povești/ficțiuni și cum putem să evităm greșelile care ne-ar ruina textele. Vom vorbi despre adevăr, intensitate și unitate, despre temperamente artistice și cum putem să controlăm noi scrisul, în loc să ne controleze el pe noi. 

Duminică, 17 noiembrie, ora 17.00

Mulțumesc pentru idee! Exerciții de creativitate & recunoștință cu Alisa Tarciniu  

Recunoștința este antidotul împotriva anxietății și fricii, facilitând regăsirea sentimentelor de bucurie și optimism. Studiile științifice au demonstrat că există o legătură între recunoștință și rezolvarea creativă a problemelor. Când trăim emoții pozitive, ne îmbunătățim capacitatea de a rezolva probleme și de a veni cu mai multe idei de acțiune.

Hai să descoperim cum e când ne luăm un moment de libertate de la nemulțumirile vieții și începem să găsim ceva de apreciat în fiecare zi, oricât de mic. Poate chiar și o idee!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related