Atelier Cafe din Cluj găzduiește pe 6 noiembrie un caleidoscop live de krautrock, pop, trap și electronica

Atelier Cafe din Cluj găzduiește pe 6 noiembrie un caleidoscop live de krautrock, pop, trap și electronica

deathbycoconut, ricky horror, Suce Fraga și Ana Sechereș (DJ set) compun un lineup spectaculos propus publicului clujean de platforma MELODIY, dedicată explorării scenei underground cu sensibilități futuriste din România.

În seara de miercuri, 6 noiembrie 2024, Atelier Cafe din Cluj-Napoca găzduiește ultima escală națională a platformei MELODIY, după un maraton de două luni care a adus aproape 30 de performeri și DJ din scena independentă românească în fața publicului din Timișoara, Brașov, București, Iași și orașul german Hamburg.

Evenimentul va începe la ora 20.00 și va include trei concerte - deathbycoconut (krautrock), ricky horror (avant-pop) și Suce Fraga (trap, r&b) - și un DJ set marca Ana Sechereș. Deși traversează o multitudine de stiluri muzicale, artiștii care vor performa la Atelier Cafe au în comun intuiția pentru sunete și ritmuri extravagante care îmbie corpul la dans și se reclamă din zone marginale ale culturii de club contemporane. 

 

Tot la Atelier Cafe: un atelier MELODIY

Spațiul din Strada Memorandumului 9 va găzdui tot pe 6 noiembrie, cu începere de la ora 12:30, un atelier de compoziție și producție muzicală susținut de muzicianul bucureștean Esosu (artist de hip-hop și fondator al label-urilor BINEDINPRIMA și Omnicorp).

Atelierul le este dedicat tinerilor melomani clujeni, dar și curioșilor de toate vârstele. Accesul este gratuit, pe bază de înscriere. Pentru a putea participa, completează formularul de aici sau trimite un mesaj pe Instagram @melodiyplatform.

 

Cine sunt organizatorii?

MELODIY e un proiect cultural care își propune amplificarea scenei independente din România și conectarea ei cu categorii cât mai diverse public - atât în țară, cât și peste hotare - prin concerte, DJ set-uri, ateliere și evenimente conexe ce au în centru practici inovatoare și nișe artistice subreprezentate în oferta locală.

Orientată către practici și metode noi de compoziție și producție, de tip do-it-yourself/ DIY (fă-o tu însuți, n.t.), situate până recent la marginea circuitului cultural dominant, ea propune un teren de explorare pentru potențialuri sonore noi și nonconformiste.

 

Cine sunt artiștii invitați?

deathbycoconut e o trupă formată din cinci muzicieni din București, activi atât solo, cât și în alte proiecte de grup: Suce Fraga (voce, bas, clape), Nitchji Oh (voce, chitară, clape), Domnul Valentin (tobe), Horațiu Șerbănescu/ Plevna (clape, chitară, bas) și Alex Bălă (clape). Aceștia combină krautrock, electronica, post punk și o paletă de influențe non-occidentale într-un univers sonor imposibil de încadrat.

ricky horror e un proiect muzical pop despre prietenii cu animale non-umane și umane, prea multe lecții saturnine și bântuirea spațiilor hetero.

Fraga e o muziciană și producătoare autodidactă care traversează cu ușurință diferite genuri de electronica, trap, hip-hop, r&b și no-step groove. Vocea ei coagulează toate aceste influențe, redând în cele din urmă un univers foarte personal, dar neobișnuit de coerent.

Ana Sechereș este selector pe scena bucureșteană de câțiva ani încoace și ocazional pe cea internațională. Performează în mod regulat în cluburi locale și în restul timpului se menține ocupată organizând spectacole live sau ocupându-se de seria de petreceri Avoidance of Séance și emisiunea lunară cu același nume, pentru Black Rhino Radio. S-a ocupat de jurnalism cultural, fotografie, streamuri live și e încă interesată de tot ceea ce poate fi numit underground.

Esosu e un muzician și vocalist bucureștean crescut cu o dietă muzicală variată. În creațiile sale se aud ecourile muzicii house timpurii, electro și disco reinterpretate pe o bază rap de școală nouă cu versuri care întrețin o atmosferă caldă, pozitivă, comunicând părți din lumea sa interioară și emoții condensate în formulări uneori amuzante, alteori criptice.

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.

Proiectul nu reprezintă neapărat poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă pentru conținutul proiectului sau pentru modul în care rezultatele proiectului pot fi utilizate. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Atelier Cafe
Parteneri media: IQads, Black Rhino Radio, The Attic Mag, platforma ISCOADA

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related