Teatru, arte vizuale, realitate augmentată, medicină și educație, reunite în spectacolul Papiloma Party

Teatru, arte vizuale, realitate augmentată, medicină și educație, reunite în spectacolul Papiloma Party

Asociația Șangri-La Artistic Ground continuă seria de activități dedicate creșterii gradului de conștientizare în rândul publicului a riscurilor de sănătate prezentate de virusul HPV, cât și a posibilităților de prevenție care există, cu premiera spectacolului interdisciplinar Papiloma Party, care va avea primele reprezentații între 31 octombrie și 2 noiembrie, de la ora 19:00, la /SAC Malmaison (Calea Plevnei, nr. 137c, București).

România are neajunsul de a fi pe primul loc în Europa ca număr de victime ale HPV, cu 8,45 milioane de femei expuse riscului de cancer de col uterin. Statisticile sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât există deja un vaccin anti-HPV pentru care statul român oferă compensare. Totuși, lipsa de informație duce la mii de morți anuale care ar putea să fie prevenite.

Spectacolul Papiloma Party este o petrecere despre frică, vină, singurătate, acceptare de sine și multe tulpini de HPV (Human Papiloma Virus). Acesta combină mai multe experiențe personale și este ca o călătorie prin ceea ce simte cineva după ce află că are HPV. Pentru documentarea spectacolului s-au folosit informații oferite de specialiști dar și câteva zeci de mărturii ale persoanelor care se confruntă cu HPV, indiferent de gen. Proiectul reunește un colectiv interdisciplinar și îmbină noile tehnologii media cu artele performative.

Alina Pietrăreanu, regizoarea și inițiatoarea proiectului, abordează Papiloma Party cu o combinație unică de know-how în artele performative și vigoarea motivației profund personale. Proiectul aduce împreună consultanți medicali, artiști cu specializări diferite și public într-o serie de evenimente gândite, precum platforma online HPV Community sau ateliere în licee, ce își propun să deschidă discuția despre bolile cu transmitere sexuală și să contribuie la destigmatizarea acestora.

Echipa Papiloma Party este compusă din Alina Pietrăreanu - regizoare și dramaturgă, Cabiria Morgenstern, - producător creativ, Oana Rotaru, Bianca Marinescu și Anastasia Nane - performere,  Andreea Novac - coregrafă, Sofia Zadar - creatoare a universului sonor și muzical, Irina Bako -  artistă 3D, Ciprian Făcăeru - scenograf.

Accesul publicului la reprezentații este liber dar numărul de locuri este limitat așa că rezervările se pot face în formularulul disponibil

Parteneri: Centrul FILIA, iele-sânziene, Augumented Space Agency, /SAC Malmaison.
Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, Ziarul Metropolis, Happ.ro, Revista Golan, LIFE.ro, Observator Cultural, Scena9, Iscoada, CUTRA, Spotmedia, PRwave, Palindrom, Educație Privată, AIVI Media Hub.
Papiloma Party este un proiect Șangri-la Artistic Ground, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related