Adrian Borănescu: M-am pus cu spatele la peretele din fața scenei, iar în timpul concertului am călatorit în univers timp de o oră și jumătate

Adrian Borănescu: M-am pus cu spatele la peretele din fața scenei, iar în timpul concertului am călatorit în univers timp de o oră și jumătate

De 17 ani, Adrian Borănescu este fanul formației Omul cu Șobolani, punctul inițial fiind un concert din Lăptăria lui Enache, în care s-a simțit purtat în alt univers. Între timp a ajuns fanul numărul 1 și chiar dacă nu mai există fanclub-uri, se vede cu ceilalți fani pe viu la concerte, înainte și după. Zboară cu formația pe la concerte, are tatuaje cu trupa, iar versul lui preferat este Totul e la tine.

"Între timp, din fan am devenit prieten cu membrii trupei, având tot felul de activități împreună. Cel mai mult îmi place când formația are turneu în orașele din țară, eu mergând de multe ori împreună cu băieții cu duba formației", spune Adrian.

De câțiva ani, Adrian Borănescu s-a apucat de DJ-ing și poate fi văzut și ascultat prin cluburi la pupitru, cu un amestec de alternative, raggae, electro și OCS, dar și ca invitat al emisiunii lui Dan Amariei de la Radio Guerrilla - Piticu Dejun. Povestea lui, mai jos.

 

O scurtă introducere, pentru cei ce nu au auzit în viața lor de Borănescu

Pe scurt, sunt un om din mulțime căruia uneori îi place să fie în lumină.

 

Cum a început aventura ta cu Omul cu Șobolani

Aventura mea cu „Omul cu Șobolani” a început în seara zilei de 8 decembrie 2007, la Lăptaria lui Enache, atunci când am mers pentru prima oară la concertul trupei care avea să devină trupa preferată după acea seară.

Pentru cei care nu au fost la Lăptaria lui Enache, localul era unul „îngust și pe lung”, ca să spun așa, distanța de la scenă până la peretele din față era de 2-3 metri.

Oamenii care făceau pogo cădeau pe scenă la un moment dat, scena având o înălțime de 20 de centimetri față de podea. :)

În seara respectivă, m-am pus cu spatale la peretele din fața scenei, iar în timpul concertului am călatorit în univers timp de o oră și jumătate, atât timp cât a durat concertul.

Mi-a fost clar ca s-a creat o conexiune, după acea seară mi-am spus că trebuie să susțin această trupă, și de aproape 17 ani asta fac.

 

Fanul no. 1 al unei trupe

Între timp, din fan am devenit prieten cu membrii trupei, având tot felul de activități împreună.

Cel mai mult îmi place când formația are turneu în orașele din țară, eu mergând de multe ori împreună cu băieții cu duba formației.

Un alt privilegiu a fost colaborarea cu Dan la emisunea „Piticu Dejun”, la Radio Guerrilla. Pe această cale le mulțumesc încă o dată pentru că m-au primit alături de ei. Mulțumiri speciale lui Nucu, știe el de ce...

 

Cum se vede trupa, scena, muzica, din perspectiva ta

Cred că trupa s-a maturizat din toate punctele de vedere odată cu lansarea albumului „Marea Căutare” (2013), dar tot timpul au avut un mesaj de transmis, de cele mai multe ori atingând puncte sensibile.

Nu degeaba a rămas una dintre trupele relevante de rock alternativ de la noi, începând cu anul 1997.

 

Unde se strâng fanii acum

Acum fanii se strâng înainte de concert, fiind bucuroși de revedere, stând la povești la un pahar cu diferite tipuri de licori. Este plăcut să te revezi cu fanii trupei preferate, creând relații de prietenie, având aceeași pasiune.

 

Top 3 piese preferate de la … OCS

Mi-e greu să fac un top 3 piese preferate OCS, dar voi încerca să fac un top 5.

  1. Cine e de vină
  2. Copilul rebel
  3. Xcelent
  4. În lumină
  5. Baloane de săpun

 

Povestea tatuajelor

În anul 2014 (wow, au trecut 10 ani) în cadrul emisiunii Guerrilla Logout (Radio Guerrilla), a fost anunțat un concurs în colaborare cu salonul de tatuaje Old Bastards Tattoo.

Au fost puse la bătaie trei premii constând în trei tatuaje, tot ce trebuia să faci era să spui ce ți-ai dori să-ți tatuezi având legătură cu trupa preferată, un vers, o copertă de album sau în cazul meu, sigla formației.

După câteva săptămâni am fost contactat de către Irina Petrovici, producătoarea emisiunii, spunându-mi că am câștigat unul dintre premii.

Atunci am aflat că premiul consta în două ore de tatuat, dar când am ajuns la salon mi s-a spus că pentru tatuajul pe care mi-l doream, durata era de patru ore, așa că am plătit diferența și a început nebunia.

Am fost bucuros pentru că la salon au venit să mă susțină Mihnea și Radu de la OCS.

 

O întâmplare mai altfel cu OCS sau un concert pe care n-o să-l uiți niciodată

O întâmplare mai altfel, ooook.. :))))

A fost un concert la clubul Wings, iar la un moment dat, cum stau eu în primul rând, am tras ușor de pantalonii lui Dan, căzându-i în vine, rămânând în boxeri...

Continuarea poveștii o regăsiți în documentarul „OCS – 25 de ani”.


min 43:23

Sunt multe concerte pe care nu le voi uita niciodată, dar cel mai des îmi vin în minte următoarele concerte:
primul concert la care am participat – Lăptaria lui Enache (08-12-2007)
lansarea albumului „Marea Căutare” – Colectiv (11-10-2013)
și bineînțeles, cele două concerte de la Londra, unde am zburat împreună (la propriu, dar și la figurat) – 12-10-2014 și 01-10-2022.

 

Chiar există un videoclip filmat la Londra, „Baloane de săpun” (2014).

 

Versul preferat de la ei

”Totul e la tine”

 

Începutul în DJ-ing

Se mișcă treaba, oamenii se simt bine și se distrează pe muzica pe care o pun. Am primit aprecieri și am legat prietenii după serile în care am pus muzică. Muzica pe care o pun este un melanj de rock alternativ, hip-hop, reggae și electronică.

Desigur, pun și OCS. :D

 

Pe unde te putem vedea la pupitru

Sunt în discuții cu mai multe localuri, voi anunța când totul va fi stabilit.

La pogo nu m-am mai băgat de când eram tânăr, nici nu mă ajută fizicul, dar voi urla la evenimentul Omul cu Șobolani / lansare single “Harababura”, de pe 25 octombrie, la Doors Club (Constanța).

 

Alte trupe preferate

Anul acesta am ascultat pe repeat piese de la Fred Again.., Fontaines D.C., Squid, IDLES, Sleaford Mods, iar în ultima perioadă am ascultat noul album DOC -TOT.

Să fiți bine și să faceți bine.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related