Creatrix Fama, prin programul său de mentorat Her Story, Her Future, celebrează femeile la Festivalul Internațional de Film Alexandre Trauner din Szolnok, Ungaria

Creatrix Fama, prin programul său de mentorat Her Story, Her Future, celebrează femeile la Festivalul Internațional de Film Alexandre Trauner din Szolnok, Ungaria

Creatrix Fama, companie dedicată promovării artei și culturii, anunță cu mândrie participarea sa  în perioada 17-20 octombrie 2024 la cea de-a 31-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Artă "Alexandre Trauner", desfășurat la Szolnok, Ungaria.

"Her Story, Her Future" în lumina reflectoarelor: Cele șapte participante la cea de-a doua ediție a programului de mentorat pentru femeile din industria filmului, "Her Story, Her Future", fondat de cineasta și cercetătoarea Mirona Radu, au fost prezente la festival, unde au acordat Premiul Special Onorific pentru "Cel mai bun scurtmetraj realizat de o femeie regizor". Astfel, juriul, format din Alma Buhagiar, Andra Hera, Bianca Radoslav, Delia Oniga, Ioana Bugarin, Nicoleta Miron și Suzana Alexa, a decis să acorde nu unul, ci două premii onorifice filmelor "This is not a character, this is betrayal", regizat de Romina Küper, și "Ptitsa", regizat de Alina Maksimenko.

"Am decis să acordăm două Premii Onorifice, pentru două filme care, prin intermediul unor dispozitive cinematografice distincte, unesc două universuri sensibile, personale și politice, chestionând relația complexă dintre mamă și copil atât la nivel de reprezentare, cât și la nivel intim, testimonial," au declarat membrele juriului.

"This is not a character, this is betrayal" explorează nuanțat relația dificilă dintre o mamă și fiul său adult. Producția surprinde emoțiile sincere și intense ale personajelor, oferind o explorare profundă a iubirii și a luptei pentru acceptarea de sine, într-o estetică vizuală plăcută, completată de o notă de umor.  "Ptitsa" prezintă o poveste sensibilă despre relația mamă-fiică, oferind o portretizare a legăturii umane, a pierderii și a căutarii sensului, pe fundalul pandemiei globale, surprinzând profunzimea emoțiilor într-o perioadă de incertitudine.

Un dialog deschis despre mentorat: Creatrix Fama a organizat și un panel de discuții intitulat "Her Story, Her Future - Inspiring the Next Generation", moderat de cineasta și cercetătoarea Mirona Radu. Evenimentul a reunit participantele la programul de mentorat, care au împărtășit experiențele lor și au discutat despre importanța mentoratului pentru femeile din industria filmului. Panelul s-a bucurat de o participare activă din partea a peste 50 de tineri profesioniști, care au contribuit la o dezbatere interesantă despre situația femeilor în industria filmului din România și Ungaria. Panelul a inclus și proiecția specială a filmului documentar „Blue”, în regia Anei Vîjdea, participantă la prima ediție a programului de mentorat.

„Her Story, Her Future – program de mentorat pentru femeile din industria filmului” se dedică consolidării carierelor femeilor din industria filmului și promovării diversității și egalității de gen prin mentorat și colaborare.

Her Story, Her Future – program de mentorat pentru femeile din industria filmului #2 este un cultural produs de Creatrix Fama și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: European Film Festival Palic, Alexander Trauner Art/Film Festival
Parteneri media: IQads, Ziarul Metropolis, LiterNet, Filme-Cărți.ro, Happ.ro, Cinefan, Movienews, Aarc – All About Romanian Cinema

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related