Anul acesta, la ediția BODY (care are loc în perioada 17-20 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului), am pregătit o serie de evenimente conexe.
Încă din prima seară de festival, poți vedea la Cinema Muzeul Țăranului expoziția Povestea mea - pentru prima dată, adusă în festival de către Identity Education, care spune o serie de povești ale oamenilor din comunitatea LGBTQIA+ din România, Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii. Poveștile lor sunt ilustrate și animate în 3D, și traduse în AR (augmented reality).
Tot în holul de la Cinema Muzeul Țăranului te așteaptă și spectacolul realizat în co-producție cu Teatrul Improbabil, Mea Maxima Culpa, un spectacol de teatru sonor ce pornește din punctul de vedere al unei false religii a corpului, o religie a vinovăției, a greșelilor, a urâțeniei și care propune o umanizare a corpului. Un corp care nu ar trebui să fie sfânt, nu ar trebui privit de jos în sus sau de sus în jos, ci de la egal, un corp ca un prieten pe care l-ai descoperit într-o vară la țară.
Expoziția Femscapes este, de asemenea, disponibilă pe toată durata festivalului și cuprinde 7 lucrări de artă despre amintiri din copilărie și reclame din adolescență care au influențat adulții de astăzi. Hai să descoperi femscape-urile noastre într-o intervenție modestă, dar semnificativă asupra căilor de viață ale indivizilor implicați împotriva monopolizării gândurilor noastre viitoare prin creativitate.
Performance-ul În esență, realizat și jucat de către Cab Morgenstern, care explorează relația cu corpul ca entitate de sine stătătoare poate fi vizionat sâmbătă, de la 19:30 și duminică, de la 19:00. Performance-ul pornește de la 6 puncte cheie: vinovăție, plăcere, îmbătrânire, diversitate, rușine și evoluție. Cab va îmbina propria sa înțelegere fizică și rațională a acestor concepte cu cea a 30 de indivizi care și-au împărtășit propriile experiențe, iar interacțiunea cu publicul este încurajată.
Sâmbătă, 19 octombrie, de la orele 16:00, Cinema Muzeul Țăranului găzduiește și dezbaterea BODY POLITICS, un dialog moderat de către Ionela Băluță, profesoară la Facultatea de Științe Politice a Universității din București și directoare a Centrului pentru Politicile Egalității de Șanse, despre accesul la serviciile pentru sănătate reproductivă, legislație și politici publice în ceea ce privește violența de gen și educație cu privire la drepturile reproductive. La dezbatere participă: Diana Oncioiu - jurnalistă independentă, Dela0.ro, Diana Neaga - consilieră personală Secretară de Stat ANES, Dominique Ogreanu - activistx Supporting Abortions for Everyone (SAFE) și Irina Vasilescu - președintă Asociația Pe Stop.
Duminică, 20 octombrie, de la ora 15:30, încheiem seria de evenimente conexe cu proiecții de scurtmetraje realizate de elevi și eleve de liceu din Ciorogârla, în parteneriat cu Asociația Vira.
Toate evenimentele mai sus menționate au intrare liberă, iar biletele pentru proiecțiile de film se pot achiziționa online.
Parteneri: Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Ambasada Canadei în România, Ambasada Suediei în România
Parteneri media: IQads, Zile și Nopți, Cărturești, Munteanu recomandă, Spotmedia.ro, FilmMenu, Movienews.ro, Observator Cultural, Libertatea, The Woman, Cinefan.ro, Cinefilia.ro, Aivi Media, Cultura la Dubă, Revista E-Zeppelin, Propagarta, Revista Golan, Contemporary Lynx Magazine.
Sponsori: Uber, Familia Darabont, Sprizz, Hop Hooligans