Asociația Par Coeur lansează proiectul muzical și teatral „Așteptându-l pe Ulise” pe Spotify și în teatre din București, Sfântu Gheorghe și Sibiu

Asociația Par Coeur lansează proiectul muzical și teatral „Așteptându-l pe Ulise” pe Spotify și în teatre din București, Sfântu Gheorghe și Sibiu

Luând inspirație de la Homer dar aducând povestea în zilele noastre, echipa Asociației Par Coeur propune o spunere spectaculoasă și muzicală a Odiseei, povestea care a dat numele tuturor aventurilor cu rătăciri prin lume care i-au urmat vreodată. Așa s-a născut albumul „Așteptându-l pe Ulise”, disponibil deja pe Spotify, pe care publicul va putea în curând să-l vadă interpretat live la Teatrelli (București), Teatrul Andrei Mureșanu (Sf. Gheorghe) și Teatrul Gong (Sibiu).

În ultimii ani se simte un interes revitalizat față de legendele și miturile Greciei Antice, cu exemple remarcabile - volumul „Mythos” scris de Stephen Fry, sau recentul serial Netflix „Kaos”, o reinterpretare incitantă a unor legende arhetipale, de la Orfeu la Ariadna și de la Prometeu la Cassandra. Bine acordați la acest zeitgeist, membrii echipei din spatele conceptului „Așteptându-l pe Ulise” și-au propus să aducă în fața unui public divers, dar cu precădere tânăr, povestea lui Odiseu, cel mai isteț erou grec din Războiul Troian, cel responsabil pentru Calul Troian, cel cunoscut și ca Ulise, a cărui călătorie înspre casa și familia sa din Ithaca a durat încă pe atât cât celebrul război. Capcana tragediei se cască la fiecare colț pe parcursul primei și celei mai faimoase odisei, iar Ulise merge mereu pe muchia hybris-ului fatal, reușind totuși, fie prin istețimea sa legendară, fie cu ajutorul unora dintre zei și în pofida altora, să-și croiască drum, cu chiu cu vai, spre soția sa Penelopa și spre fiul Telemac. Aceasta este povestea pe care Sebastian Marina (Ulise), Cristina Juncu (Penelopa și toate celelalte personaje feminine), Eliza Păuna (Athena, zeița înțelepciunii) și Alexandros Raptis (Poseidon, zeul mării) o spun cu o înțelegere profundă, dar și cu foarte mult umor și candoare, în colecția de piese de pe „Așteptându-l pe Ulise”, care se constituie în scheletul unui spectacol de teatru-concert pe care echipa dorește să-l realizeze în întregime, în lunile următoare.

Totuși, până când odiseea spectacolului se va concretiza, echipa artistică a reușit să pregătească un concert cu tușe teatrale, cu ecouri de musical de Broadway, concert pe care îl vor interpreta live în trei locații din țară, pe parcursul lunii octombrie. Pe datele de 9 și 10 octombrie, Ulise va fi așteptat la Teatrelli, în București, apoi pe 19 și 20 octombrie la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sf. Gheorghe, unde rezervările se fac la [email protected] sau telefonic la 0725112225, și în cele din urmă pe 23 și 24 octombrie, la Teatrul Gong din Sibiu, unde doritorii își pot rezerva locuri completând formularul de înscriere. Intrarea este liberă la toate aceste evenimente.

Proiect cultural produs de Asociația Par Coeur și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Teatrelli, Teatrul Andrei Mureșanu, Teatrul Gong
Parteneri media: Bookhub, Happ.ro, IQads, LIFE.ro, Liternet, Munteanu, Observator Cultural, Radio România Cultural, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related