Supereroii reciclării, imaginați și desenați de elevii din România, acum în expoziția BANDA ASAP. Peste 180 de lucrări pot fi admirate din 7 octombrie, la Amzei Creative Corner, cu intrare gratuită

Supereroii reciclării, imaginați și desenați de elevii din România, acum în expoziția BANDA ASAP. Peste 180 de lucrări pot fi admirate din 7 octombrie, la Amzei Creative Corner, cu intrare gratuită

ASAP România, programul de responsabilitate socială al Fundației The Institute, invită publicul pasionat de bandă desenată și nu numai, la expoziția de comics BANDA ASAP, în perioada 7-13 octombrie, la Amzei Creative Corner, din Piața Amzei nr. 13. Aici vor fi expuse peste 180 de lucrări ale elevilor din întreaga țară care au participat în concursul BANDA ASAP, provocați să-și imagineze și să deseneze supereroii reciclării.

Expoziția este realizată cu sprijinul Lidl România și în parteneriat cu Animest, fiind de altfel un eveniment conex al festivalului aflat la ediția cu numărul 19, și poate fi vizitată zilnic, între orele 12:00-20:00, cu intrare liberă.

Vernisajul expoziției are loc luni, 7 octombrie, începând cu ora 17:00, eveniment la care vor participa elevi, părinți, profesori, parteneri și organizatori. Printre momentele pregătite se numără un atelier demonstrativ de bandă desenată susținut de Alexandru Ciubotaru (Pisica Pătrată), dedicat în special elevilor, și lansarea revistei de comics „ASAP 3000 și Ambasadorii”, care va fi oferită tuturor celor prezenți la vernisaj.

„Aveam de ceva vreme în minte ideea unei expoziții cu lucrările elevilor care au participat până acum în concursul BANDA ASAP, pentru că ne dorim să-i inspirăm pe adolescenți să participe la edițiile următoare și să afle informații despre colectare separată și reciclare. Benzile desenate de acești tineri sunt pline de imaginație și de entuziasm, cu soluții creative și chiar neașteptate la problemele generate de deșeuri. Lucrările lor ne redau speranța că generațiile următoare înțeleg importanța reciclării și că își doresc să găsească soluții pentru un mediu mai curat, dar și că tinerii sunt mai optimiști și mai dispuși să facă schimbările necesare pentru a minimiza impactul deșeurilor în comunitățile lor”, a declarat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP.

3 ediții ale concursului BANDA ASAP au fost organizate până acum, în anii 2023 și 2024. Cele 20 de lucrări câștigătoare vor fi expuse în plan principal, la Amzei Creative Corner. Alături de ele, vor putea fi admirate și alte peste 160 de lucrări care au obținut, la momentul evaluării de către juriu, un punctaj ridicat. Benzile desenate, parte din expoziție, aparțin a peste 180 de elevi din județele Brașov, Iași, llfov, Constanța, Sibiu, Neamț, dar și din București.

„Ca membră a juriului în toate edițiile concursului BANDA ASAP, am avut marea bucurie și privilegiul de a vedea fiecare lucrare înscrisă. Creativitate debordantă, soluții nelimitate, unele dintre ele practice, altele pur fanteziste, dar toate formează o imagine optimistă a unei generații care își dorește să schimbe mediul înconjurător în mai bine. Din momentul în care expoziția era doar o idee, un plan posibil poate cândva, am știut că trebuie să poată fi vizitată în octombrie, în timpul și ca parte din festivalul Animest, ediția 19, pentru că simt că vine în completare cu tot ceea ce facem, ba mai mult, aduce un plus de prospețime, de entuziasm și de energie din partea tuturor acestor elevi. Îmi doresc ca publicul să vină în număr mare la expoziție, să le admire lucrările și poate să ia câteva idei și soluții la problemele de mediu generate de deșeuri”, a menționat Ligia Soare, cofondatoare și coorganizatoare Animest.

 

Ateliere de bandă desenată pentru copii, pe 12 și 13 octombrie

În plus față de expoziția în sine, sâmbătă și duminică, pe 12 și 13 octombrie, tot la Amzei Creative Corner, vor fi organizate două ateliere de bandă desenată pentru copiii cu vârste între 6-12 ani, conduse de Anna Florea, ilustratoare și regizor de animație. Înscrierea e necesară în prealabil și se poate face prin completarea unui formular.

Atelierele de lucru se vor desfășura pe două grupe de vârstă, 6-9 ani, respectiv 10-12 ani, pe parcursul a două ore, între 11:30 și 13:30, cu un maximum de 12 copii / atelier.

 

O nouă ediție a concursului BANDA ASAP, în noiembrie

ASAP România anunță, ca urmare a popularității printre elevi, o nouă ediție a concursului BANDA ASAP, în luna noiembrie, în județele Prahova și Timiș și, deci, o nouă șansă pentru adolescenți de a-și demonstra nu doar talentul artistic, ci și de a-și antrena creativitatea, imaginația, ludicul, și de a câștiga premii.

Expoziția BANDA ASAP este un proiect ASAP România, realizată cu sprijinul Lidl România și în parteneriat cu Animest.
Găzduită de Cartierul Creativ, expoziția are partea de creație, dar și comunicarea semnate de Gavrilă & Asociații, și conceptul, de Mircea Barac.
Parteneri media: Ambasada Sustenabilității în România, Rock FM.

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute, care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare separată și reciclare. Obiectivul ASAP este acela de a contribui activ la promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă și de a crea cea mai mare infrastructură unitară pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România. În prezent, programul e activ în peste 1.600 de școli din 36 de localități și municipii reședință de județ din România, informațiile despre colectare separată și reciclare ajungând la peste jumătate de milion de elevi din ciclurile preuniversitare.

ASAP este un program susținut de Lidl România, care contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea designului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related