Bucharest Collage Collective invită publicul Gen Z să descopere arta colajului prin atelierele Digital Natives Go Analogue care vor avea loc în datele de 5 și 6 octombrie pe strada Arthur Verona în cadrul Street Delivery și să se bucure de un detox digital. Arta colajului analog presupune refolosirea creativă a unor materiale de print sau a unor obiecte care altfel ar fi aruncate sau abandonate. Gen Z sunt invitați sa exploreze prin colaj valorile și temele lor de interes: artă, comunitate, sustenabilitate, stare de bine.
Grupul de artiști vizuali Bucharest Collage Collective va susține in cadrul Street Delivery 2024 (4 - 6 octombrie 2024) două ateliere de colaj analog adresate publicului Gen Z. Desfășurat sub titlul Street Delivery GEN - Un eveniment anti depărtare, ediția de anul acesta îi aduce în prim plan pe membrii generației nativilor digitali și le oferă posibilități de conectare creativă la viața urbană.
Primul atelier, Bucharest: Go Graffitti, va avea loc în data de 5 octombrie între orele 12 - 18. Participanții vor crea colaj analog inspirat de arta stradală din București ca expresie a culturii urbane, a complexității și diversității sale.
Cel de-al doilea atelier, Bucharest: GoRetro, va avea loc în data de 6 octombrie între orele 12 - 18. Participanții vor explora și vor crea colaj analog inspirat de imagini din Bucureștiul de altădată.
Participanții vor fi ghidați de artiști din Bucharest Collage Collective și sunt de asemenea încurajați să aducă propriile materiale pe care doresc să le includă în lucrări.
În urma workshopurilor vor fi selectați 2 artiști ale căror lucrări vor fi expuse prin proiecție digitală în cadrul Collage Festival 2024 organizat de Bucharest Collage Collective. Evenimentul va avea loc la Green Hours în perioada 25-27 octombrie 2024 cu motto-ul Un colaj al artelor.
Participarea la ateliere este gratuită. Pentru participare este necesara înscrierea la adresa de email: [email protected]
Comunitatea artiștilor de colaje din București este inițiată de: Ada Moisă, Andrei Stan, Cristiana Bucureci, Livia Marinescu, Nicoleta Ababei și Ruxandra Niculae, și își propune să promoveze arta colajului în toată complexitatea sa, de la colaj analog, la colaj digital și mixed media ș.a.
Comunitatea a crescut organic, începând cu expoziții și ateliere în diverse spații culturale din București precum: Institutul Goethe, Romanian Art Movement, Cărturești Carusel, Palatul Bragadiru, și continuă anul acesta cu organizarea Collage Festival, care va avea loc la Green Hourse, între 25-27 octombrie. La festival vor surprinde publicul cu o expoziție amplă de colaje, cu spectacole de teatru, performance, concerte, talk-uri și alte surprize.