Teatrul 21 din Iași găzduiește live-uri electrizante pe 5 octombrie

Teatrul 21 din Iași găzduiește live-uri electrizante pe 5 octombrie

Platforma MELODIY îi așteaptă pe ieșenii pasionați de sonorități futuriste la spațiul din centrul capitalei Moldovei, pentru o serie de concerte, un DJ set și un atelier de improvizație muzicală.

Unii dintre cei mai interesanți artiști live din underground-ul românesc vor performa în seara de sâmbătă, 5 octombrie la Teatrul 21. Evenimentul va începe la ora 21.00 și va include trei concerte - deathbycoconut (krautrock), Puffincat (muzică experimentală) și Bălă (muzică electronică) -, un DJ set marca Nitchji Oh și un atelier de improvizație ghidat de aceiași muzicieni. Atelierul le este deschis tuturor participanților, iar evenimentul este cu intrare liberă.

Platforma MELODIY face cu această ocazie o escală în orașul celor șapte coline, după ce a organizat în ultima lună evenimente cu un concept similar - reunind aproape 30 de performeri live și DJ cu practici și sensibilități neconvenționale - în Timișoara, Brașov, București și orașul german Hamburg.

 

Cine sunt organizatorii?

MELODIY e un proiect cultural care își propune amplificarea scenei independente din România prin concerte, ateliere și evenimente conexe ce au în centru practici inovatoare și nișe artistice subreprezentate în oferta locală. Platforma va continua seria de evenimente muzicale speciale cu o revenire la centrul HEI din Timișoara, pe 12 octombrie, înainte de a ajunge la Atelier Cafe din Cluj pe 6 noiembrie.

Orientată către metode noi de compoziție și interpretare, MELODIY propune un teren de explorare pentru potențialuri sonore extravagante. Deși traversează o multitudine de stiluri muzicale, artiștii care vor concerta pe 5 octombrie la Teatrul 21 au în comun intuiția pentru sonorități care îmbie corpul la dans, coagulate în jurul spiritului experimental și DIY (abreviere a sintagmei do it yourself, adică fă-o tu însuți).

Teatrul 21 este, astfel, un partener ideal în circuitul sus-menționat: spațiul din Anastasie Panu 27 a găzduit în acest an evenimentele ZGOMOTECA, descrise de organizatorul Ștefan Botezatu (care va performa sub numele Puffincat la evenimentul MELODIY din 5 octombrie) ca o serie care își propune să aducă în Iași nume care care nu au ajuns încă aici, proiecte muzicale cu mare notorietate în underground-ul hipsteresc din București sau alte părți.

 

Cine sunt artiștii invitați?

deathbycoconut e o trupă formată din cinci muzicieni din București, activi atât solo, cât și în alte proiecte de grup: Suce Fraga (voce, bas, clape), Nitchji Oh (voce, chitară, clape), Domnul Valentin (tobe), Horațiu Șerbănescu/ Plevna (clape, chitară, bas) și Alex Bălă (clape). Aceștia combină krautrock, electronica, post punk și o paletă de influențe non-occidentale într-un univers sonor imposibil de încadrat.

Puffincat e unul dintre aliasurile muzicianului ieșean Ștefan Botezatu, activ până acum pe scena independentă în proiecte ca Poetrip și Fanfara Extraterestră. El folosește chitara electrică, sintetizatorul și alte dispozitive pentru a construi un melanj de pink noise, drone psihedelice și muzică ambientală.

Bălă face parte din colectivul deathbycoconut și din queer act-ul #FLUID și compune pentru teatru, film, performance, instalații etc. În live-urile sale, el amestecă diferite convenții de body music cu o atracție irezistibilă pentru melodramă și maximalism.

Nitchji Oh Sperantza se autodescrie ca născut în suferință. În tot timpul trecut de atunci, a adunat destule șlagăre cât să înece sunetele disperării. Cantautor împlinit prin apartenența la deathbycoconut, acesta va mișca emoțiile în ritmul dansului de neoprit al istoriei.

Parteneri: Teatrul 21
Parteneri media: IQads, Black Rhino Radio, The Attic Mag

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă neapărat poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă pentru conținutul proiectului sau pentru modul în care rezultatele proiectului pot fi utilizate. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related