Expoziția „Bearing Witness” capătă o nouă dimensiune în România, în contextul conflictului de la graniță

Expoziția „Bearing Witness” capătă o nouă dimensiune în România, în contextul conflictului de la graniță

Expoziția apreciată internațional „Bearing Witness”, creată de fotojurnalistul Muhammed Muheisen, câștigător a două premii Pulitzer, și fotograful Howard G. Buffett, președinte și CEO al Fundației Howard G. Buffett, a fost deschisă oficial în România.

Ținând cont că țara noastră se află în proximitatea unui război în plină desfășurare chiar la granițele sale, expoziția capătă un sens mai profund, scoțând la lumină realitățile dure ale războiului și puterea umanității în fața adversității.

Expoziția, care prezintă o serie de imagini puternice ce surprind impactul războaielor, vine în România într-un moment crucial. Cu un conflict în plină desfășurare, „Bearing Witness” oferă publicului o perspectivă profundă și emoțională asupra vieților celor afectați de violență și împinși spre migrare. Printr-o combinație de fotografii uimitoare și povești emoționante, expoziția face apel la empatie și conștientizarea costului uman al războiului.

„Bearing Witness nu este doar despre documentarea războiului, ci despre conectarea cu oamenii care trec prin aceste experiențe de neimaginat. Proximitatea României de conflict aduce această poveste mai aproape de realitatea de zi cu zi și sper că aceste imagini vor evoca un sentiment de înțelegere și compasiune pentru cei care suferă în fața războiului”, a declarat Muhammed Muheisen.

„Într-un moment în care războiul se desfășoară în apropierea granițelor României, „Bearing Witness” servește drept o reamintire a umanității noastre comune. Ne propunem să arătăm realitatea acestor situații și să inspirăm responsabilitate colectivă, îndemnând lumea să conștientizeze și să acționeze cu empatie și solidaritate”, a adăugat Howard G. Buffett, fondatorul Fundației Howard G. Buffett.

Expoziția va fi deschisă publicului, cu intrare liberă, la Palatul Ghica Victoria, în perioada 19 – 26 septembrie între orele 12:00 – 19:00.

București este al patrulea oraș în care expoziția de succes ‘Bearing Witness’ este prezentă, după Atena în decembrie anul trecut, Amsterdam în luna martie, iar din iunie până la jumătatea lunii august în orașul internațional al păcii și justiției, Haga. 

Muhammed Muheisen este un fotograf de renume mondial, câștigător a două Premii Pulitzer, fotojurnalist și explorator pentru National Geographic, fondator și președinte al organizației olandeze non-profit Everyday Refugees Foundation, Ambasador Global pentru Jordan Tourism Board și Canon. Muheisen a primit titlul de „Cel mai bun Fotograf de Agenție” din partea TIME Magazine în 2013. Din 2001, el a documentat evenimente majore din întreaga lume și, timp de peste un deceniu și jumătate, crizele refugiaților din diferite colțuri ale lumii. În 2023, Muheisen a primit prestigiosul National Geographic Wayfinder Award.

În prezent, documentarul „Finding the Light,” care explorează viața și realizările lui Muhammed Muheisen din seria de documentare „Photographer” realizată de National Geographic, este disponibil pe Disney+ și Hulu.

Howard G. Buffett este fotograf, fermier, conservator, om de afaceri, fost politician, fost șerif și Președinte și CEO al Fundației Howard G. Buffett. Această fundație privată investește în securitatea alimentară globală, mitigarea conflictelor și în eforturile de combatere a traficului de persoane. De-a lungul anilor, Howard G. Buffett a fost recunoscut pentru abilitățile sale de lider și contribuțiile în domeniul agriculturii, conservării, filantropiei și jurnalismului, primind cele mai înalte distincții acordate unui cetățean străin de guvernele Mexicului, Columbiei, El Salvadorului, Rwandei și Ucrainei pentru activitatea sa în fiecare dintre aceste țări.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related