Vanner Collective prezintă instalația artistică „Să Cunoști Lumea”, o oglindire a frumuseții persoanelor cu dizabilități

Vanner Collective prezintă instalația artistică „Să Cunoști Lumea”, o oglindire a frumuseții persoanelor cu dizabilități

În cadrul proiectului artistic multidisciplinar Să cunoști lumea, Vanner Collective a propus o serie de activități menite să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate, de la ateliere creative și de dezvoltare personală, la terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională, culminând cu sesiuni de fotografie menite să surprindă frumusețea și capacitatea de a inspira a participanților. Aceste fotografii vor fi expuse între 22 septembrie și 6 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic. Vernisajul va avea loc pe 22 septembrie la ora 18:00, iar expoziția va putea fi vizitată de marți până vineri între orele 17:00 și 20:00 și în weekend între orele 12:00 și 20:00.

 12 opere ale lui Brâncuși reprezintă puncte de plecare către instalația fotografică. Lucrările fotografice au fost printate pe hârtie de orez iar cea de-a 13 lucrare din instalație, creată de artistul plastic Cristina Milea, reprezintă o perspectivă prezentă a operei Masa Tăcerii, devenind totodată suport de expunere pentru celelalte 12 lucrări.

Denumită „Ecou și Tăcere", această instalație sculpturală reprezintă o privire asupra relației dintre om și natură, explorând ritmurile diferite ale timpului și ale interdependenței tuturor organismelor vii. Lucrarea folosește materiale ecologice și integrează procese naturale, invitând la o discuție despre sustenabilitate și diversitate. Este o oportunitate de a medita asupra propriei vieți în contextul agitat al societății contemporane, căutând echilibrul individual și armonia interioară prin respect și înțelegere profundă a naturii, ca fundament al progresului autentic.

„Proiectul propune ca arta vizuală să întărească legătura dintre tradiție și accesul la cultură. Intenționăm să inițiem un proces de destigmatizare, de schimbare a prejudecății dintre oamenii «normali» și oamenii «cu probleme». Suntem făcuți din același material și avem dreptul să ne bucurăm de cultură în egală măsură, ba mai mult, dorim ca oamenii cu dizabilități să devină parte integrantă și să dobândească o voce prin intermediul acestui proiect.”, Alina Rotaru.

Să cunoști lumea este un proiect de intervenție culturală ce își propune promovarea incluziunii persoanelor cu dizabilități, a toleranței și a diversității prin abordări interdisciplinare. Evidențiind rolul artei în abordarea temelor sociale și culturale urgente, proiectul devine un manifest pentru o societate mai incluzivă și empatică.

Să cunoști lumea este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul este inițiat de Vanner Collective.
Parteneri: Muzeul Țăranului Român, Arcub, Galateca, The Institute.
Parteneri media: Radio Guerrilla, IQads, Spotmedia, Zile și Nopți, B365.ro, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Liternet, Bookhub, Semne Bune, Revista Golan, Happ.ro, Palindrom, Litera 9, AIVI Media Hub.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării..

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related