Deschiderea Expoziției Collective Wall - Liminal Marks la WASP Working Art Space and Production

Deschiderea Expoziției Collective Wall - Liminal Marks la WASP Working Art Space and Production

Vernisaj: Joi, 12 septembrie 2024
Ora: 19:00
Locație: WASP, Working Art Space and Production
Perioadă: 12.09.2024 - 30.09.2024

Curatoare: Andreea Căpitănescu
Artiști: Valeria Barbas, Mălina Ionescu & Andreea Medar, Iosif Kiraly, Rita Lira, Denise Lobonț, Bogdan Mateiaș, Mălina Moncea, Maia Ștefana Oprea, Ghenadie Popescu, Marilena Preda Sânc, Vasile Rață, Valeriu Șchiau.

Expoziției "Collective Wall - Liminal Marks" deschisă la WASP Working Art Space and Production va prezenta lucrările a 12 artiști și colective artistice din România, Republica Moldova și Ucraina. Expoziția prezintă o analiză multidisciplinară asupra tematicii granițelor - fizice și simbolice, precum și a modului în care acestea sunt percepute ca limite teritoriale și individuale.

În contextul Revoluției din 1989, idealurile libertății au deschis calea către o perioadă de schimbare profundă, marcând la nivel personal sfârșitul autocenzurii, diviziunii și marginalizării impuse de regimul comunist. Libertatea a însemnat însă foarte curând exod și restructurare la nivelul societății, iar conceptul de graniță, frontiere și limitări teritoriale și simbolice a fost perceput diferit la nivel individual.

"Collective Wall - Liminal Marks" abordează tema granițelor din diverse perspective - geografice, culturale, intergeneraționale, de gen și etnice, explorând semnificațiile multiple ale acestui concept în contextul actual.

Aceasta subliniază înțelesul granițelor și intersecțiilor în natură și societate. În ecologie, un ecoton reprezintă o zonă de tranziție între două ecosisteme, caracterizată de diversitate, tensiune și adaptabilitate. Zonele de interferență dintre comunitățile distincte este caracterizat, de obicei, de o diversitate mare, tensiune, capacitate adaptativă și reziliență. Spațiile interstițiale nu pot fi definite fără a înțelege granițele pe care le creează și le mențin. Expoziția urmărește să evidențieze cum, atât în natură cât și în societate, spațiile de întrepătrundere și granițele nu sunt doar linii de separare, ci zone fertile de inovație, schimbare și creștere. În acest context, lucrările propuse devin metafore puternice pentru, conectivitate, coexistență evidențiind necesitatea unei abordări integrate și multidisciplinare pentru a înțelege complexitatea sistemelor în care trăim.

Expoziția face parte din proiectul Collective Wall - Liminal Marks. Activitățile proiectului se dezvoltă în colaborare cu artiști din Moldova și Ucraina stimulând producția și diseminarea proiectelor și a cercetării artistice.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă, Revista Golan, Empower Art&Artists, Ziarul Metropolis, Happ.ro

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Producător: Căpitănescu St. Andreea PFA
Parteneri: Asociația pentru cultură și arte Arbor

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related