Tatiana Ernuțeanu și OBEAH Bucureci lansează o colaborare inedită de dub poetry și muzică experimentală

Tatiana Ernuțeanu și OBEAH Bucureci lansează o colaborare inedită de dub poetry și muzică experimentală

 

Tatiana Ernuțeanu, poetă și artistă vizuală, și OBEAH Bucureci, cunoscut artist muzical și producător, își unesc forțele pentru a aduce publicului o doză unică de muzică și poezie, în care dub poetry-ul se împletește cu sunete de inspirație post-punk, dub și muzică electronică. Acesta este începutul unei colaborări care promite o experiență senzorială intensă, în care cuvintele și ritmurile se întâlnesc pentru a explora teme universale precum iubirea, singurătatea și transformarea socială.

Se face o conexiune cu publicul prin sunete inspirate de legende precum Grace Jones, Nina Hagen, Debbie Harry, Nick Cave, David Bowie, Kraftwerk, Serge Gainsbourg, Joy Division, dar și nume iconice ale scenei muzicale italiene și franceze: Dalida, Patty Pravo, Gigliola Cinquetti, Loredana Berte, Francoise Hardy.

Tatiana Ernuțeanu, recunoscută pentru volumele sale de poezie experimentală precum „Carne, visuri și oase triste uitate în Hydra” și „Buletin de știri blues”, este o prezență activă în peisajul literar și artistic contemporan, cu multiple apariții internaționale și colaborări de succes. Cu un stil care îmbină introspecția cu estetica retro, Tatiana aduce pe scenă o voce distinctă, poetică și vizuală, explorând teme sociale și personale de impact. De curând, a lansat volumul „Sentimental Scara C”, o carte de poezie experimentală acompaniată de propriile colaje vizuale, și continuă să capteze imaginația cititorilor prin rubricile sale din reviste prestigioase precum Forbes Life.

Pe de altă parte, OBEAH Bucureci, cunoscut anterior sub numele de Lil Obeah, este un artist muzical premiat, recunoscut pentru capacitatea sa de a combina influențe balcanice, reggae-dub și muzică electronică cu elemente de dub și post-punk. Fondator al platformei Sound of Art to Come, OBEAH a colaborat cu artiști internaționali de renume precum Lee Scratch Perry, Dub Pistols, Algiers & Zack De La Rocha (Rage Against The Machine) și a fost difuzat pe posturi importante de radio, printre care BBC Radio, Soho Radio și ResonanceFM.

Colaborarea dintre cei doi artiști va deschide noi orizonturi pentru publicul din România, fiind o explorare sonoră și vizuală care trece dincolo de granițele convenționale ale artei contemporane.

Tatiana Enuțeanu - vocals & poetry
Marius Costache – production, keys, synths, mix & master
Valentin Bîrsan – all guitars, electric bass
Tavi Scurtu – drums, percussion
Obeah Bucureci – artwork & design

#poetry #dub #electronic #fusion #industrial #postpunk #rock #soundtrack #Bucharest

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related