Swipe Through Love's Evolution

Swipe Through Love's Evolution

Pe 13 și 14 septembrie ne dăm întâlnire! VAR, în parteneriat cu Teatrul de Comedie și Galeria Atelier 030202, pune la cale un Blind Date Cultural, eveniment ce creează o conexiune între artă, istorie, tehnologie și dinamica socială.

Blind Date Cultural marchează finalul proiectului Matched Society, un demers care urmărește parcursul anunțurilor matrimoniale de la mesajele din ziare la platformele moderne de dating, cu implicarea unei echipe interdisciplinare formată din artiști, operatori culturali, profesioniști din domeniile sociologie, psihologie și IT. Proiectul investighează modul în care aceste schimbări au influențat comportamente sociale și urmărește să identifice posibilele transmiteri generaționale în strategiile de comunicare și întâlnire.

Te așteptăm, începând cu ora 20:00, pe str. Sf. Vineri nr. 11, pentru a fi parte dintr-o experiență culturală prin care ne propunem să explorăm împreună evoluția iubirii și relațiilor, de la ziarele din 1880, la swipe Right și swipe Left.

Blind Date-ul Cultural presupune:

1. Audiție, în sala de spectacole, a 18 testimoniale care abordează teme precumselecția partenerilor, abuzul, bullying-ul și modul în care tehnologia influențează conexiunile umane. Testimonialele dezvăluie nuanțele relațiilor digitale și invită la o reflecție asupra propriei identităț
2. Instalația interactivă de la parter dezvăluie micro-narațiuni care explorează iubirea și relațiile în ultimii 150 de ani. Această călătorie prin timp facilitează conectarea la diferite epoci și experiențe, permițând descoperirea de noi și vechi sensuri ale iubirii.
3. Performance & socializare–  un happening la granița performance-ul (sau invers) - imaginat de Andu Dumitrescu, itinerat de gazdele - performeri: Florin Aioane, Jenniffer Corrales, Radu Mateucă și Vero Nica, o experiență în care limitele dintre artă și socializare dispar.

Participanții vor primi accesorii personalizate unice, pregătite special pentru acest eveniment. Recomandat pentru +15 ani. Durata: 1h 30 min. 

Intrarea este gratuită, însă accesul se face doar pe bază de rezervare: [email protected].

Arhiva proiectului, ce cuprinde materiale din 1870 până în prezent – anunțuri matrimoniale, articole, testimoniale – poate fi accesată pe site-ul matched-society.com.

 

Echipa:

Concept proiect și instalație interactivă: Vero Nica
software developer: Andrei Luchian (Ashu)
Regie eveniment: Andu Dumitrescu
Micronarațiuni: Andu Dumitrescu, Oana Hodade, Vero Nica
Voci testimoniale: Jenniffer Corrales, Ionuț Grama, Florina Maria, Vlad Nemeș, Vero Nica, Mihai Vasilescu
coordonare artistică înregistrări audio: Jenniffer Corrales
editare & sound design testimoniale: Vlaicu Golcea
Costume performeri & concept accesorii: Cristina Milea
documentare proces artistic: Alina Grau
analiza studiului, a documentării și articole de specialitate: Mihai Rusu (sociolog) Doinița Elena Nanu (psiholog)
graphic design site - Andu Dumitrescu
Traducător: Alexandru Botea
Copy writer / content creator: Mihai Pilcă

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de AMIQ Consulting.
Un demers cultural organizat de asociația VAR în perioada martie – octombrie 2024.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Parteneri: 3G HUB, Teatrul de Comedie, Galeria Atelier 030202, Revista Cultura, IQads, Radio România Cultural, București FM, Zile și Nopți, PROPAGARTA, Munteanu recomandă

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related