"Mindful Photography & Cinema" își prezintă rezultate parțiale și metodologia inovatoare la Medfest Egypt 2024

"Mindful Photography & Cinema" își prezintă rezultate parțiale și metodologia inovatoare la Medfest Egypt 2024

Creatrix Fama, companie dedicată promovării artei și culturii, anunță cu mândrie participarea sa la prestigiosul Festival Medfest Egypt 2024, care va avea loc în Cairo, în perioada 12-15 septembrie. În cadrul acestui eveniment internațional, Creatrix Fama va prezenta rezultatele parțiale și metodologia inovatoare ale proiectului său de terapie prin artă, "Mindful Photography & Cinema", într-un panel specializat în fața unor de experți din domeniul medical și artistic.

 

Despre proiectul "Mindful Photography & Cinema"

Lansat în iulie 2024, acest proiect ambițios își propune să îmbunătățească starea de bine a pacienților internați în spitalul Prof. Dr. Angelescu din București, prin utilizarea artei vizuale, cu accent pe fotografie și film. Timp de 4 luni, pacienții, aparținătorii și personalul medical participă la ateliere de fotografie, cursuri și proiecții de filme, sub îndrumarea unor specialiști, cu scopul de a reduce anxietatea, de a promova incluziunea și de a stimula exprimarea creativă.

 

Prezentare specială la Medfest Egypt

În cadrul acestui eveniment internațional, dedicat explorării intersecției dintre artă și medicină, Creatrix Fama organizează o expoziție itinerantă cu o selecție a lucrărilor realizate în proiect, oferind o perspectivă emoționantă asupra impactului pozitiv al terapiei prin artă. Totodată, echipa proiectului va susține o prezentare detaliată a metodologiei și a rezultatelor parțiale obținute până în prezent, într-un panel specializat  în fața unor experți din domeniul medical și artistic. Această participare internațională va consolida legătura dintre domeniile artistic și medical și va promova proiectul și impactul său la nivel global.

Mirona Radu, fondatoarea Creatrix Fama și asistent de cercetare la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L Caragiale din București declară:

"Suntem încântați și onorați să împărtășim experiența și rezultatele parțiale ale proiectului nostru la Medfest Egypt. Participarea la acest eveniment de prestigiu ne oferă o oportunitate unică de a prezenta demersul nostru,  de a inspira alte inițiative similare și de a face un schimb de informații și idei cu alți artiști și cercetări interesați de puterea transformatoare a arte în context medical."

Medfest Egypt este un festival internațional renumit, care reunește experți de marcă din domeniile artistic și medical, pentru a explora intersecția dintre aceste două discipline și pentru a promova inovația în îngrijirea medicală.

Mindful Photography & Cinema este un proiect de intervenție culturală, produs de Creatrix Fama și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale din București”,  Spitalul Prof. Dr. Angelescu, Medfest Egipt.
Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, Spotmedia, LiterNet.ro, Ziarul Metropolis, Cinefan.ro, Aarc.ro, Happ.ro, MovieNews, Filme-cărți.ro

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related