A apărut noul număr al revistei Zile și Nopți, ediția de septembrie

A apărut noul număr al revistei Zile și Nopți, ediția de septembrie

Noul număr al revistei pop culture Zile și Nopți, ediția de septembrie, se găsește acum, cu distribuție gratuită, în locații premium din București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Revista este tipărită în 132 de pagini și prezintă texte originale din universul pop culture, dedicate muzicii, filmului, artei și culturii contemporane.

Iată câteva recomandări din cuprinsul revistei din luna septembrie.

La Pop Up Stories vă propunem câteva povești din universul MANGA, arta japoneză care a cucerit lumea.

Generând noi trenduri și subculturi, estetica manga, devenită, începând cu anii ‘80 și ‘90, un fenomen cultural global, are o prezență puternică în istoria spațiului nipon.

La Capitolul FILM vă prezentăm premierele cinematografice ale lunii septembrie.

Anul Nou care n-a fost, lungmetraj de ficțiune selecționat la prestigiosul Festival de la Veneția şi care va avea premiera la noi pe 27 septembrie, se anunţă ca o tragicomedie a cărei acțiune se desfășoară într-o singură zi, înaintea Revoluției din 1989.

Ioan Big, publisher Zile și Nopți, a stat de vorbă cu unul dintre actorii prezenți în film, talentatul și versatilul ADRIAN VĂNCICĂ.

Anul Nou care n-a fost cu siguranţă nu e Las Fierbinți. Personajul Gelu nu are nicio legătură cu Celentano, cu o singură excepţie... barba".

Să moară Vincent!, film nominalizat la César, selectat în Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes şi dublu premiat la Sitges, reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai originale poveşti pe care le putem vedea toamna asta pe marile ecrane, începând din 20 septembrie. În revista Zile și Nopți, ediția de septembrie, citiți un interviu exclusiv cu actorul KARIM LEKLOU, protagomistul peliculei Să moară Vincent!

Ioan Big, publisher Zile și Nopți, a stat de vorbă cu reputatul regizor italian SERGIO MARTINO (n. 1938), un expert al genurilor Giallo şi Horror.

Mi-am dorit ca oamenilor să le placă întotdeauna filmele mele

În 2024, în cadrul celei de-a XII-a ediţii a DFF, care se va desfăşura la Braşov între 30 octombrie şi 3 noiembrie, titlul de Conte Dracula va fi oferit unui maestru al Horror-ului modern, cineastul francez XAVIER GENS, a cărui cotă de popularitate a explodat anul acesta datorită filmului său cu rechinii ucigaşi din Sena, Sub Paris, un captivant thriller eco-satiric produs de Netflix şi lansat, inspirat, în perioada premergătoare Olimpiadei pariziene.

La Capitolul ARTĂ & CULTURĂ, secțiune susținută de Vodafone,  vă prezentăm un interviu exclusiv cu reputatul regizor GÁBOR TOMPA.

Punctul de plecare l-a reprezentat cel mai recent spectacol semnat de către Gábor Tompa, opera mozartiană La Clemenza di Tito, ce a avut premiera în ultimele zile ale stagiunii trecute şi va intra în repertoriul curent al Operei Naţionale Bucureşti din această toamnă, pregătită în paralel cu montarea de la Teatrul Naţional din Cluj a textului lui Eugène Ionesco, Pietonul aerului, selecţionată în FNT, în care, de asemenea, muzica, de această dată a lui Vasile Şirli, joacă un rol principal.

Personalitate marcantă în spaţiul occidental alartei benzilor desenate, FERNANDO DAGNINO(n. 1973) va fi prezent în toamna aceasta laBrașov pentru vernisajul expoziţiei sale de Comic Book& Fantasy Art, din cadrul Dracula Film Festival (30octombrie-3 noiembrie), eveniment pentru care, dealtfel, a creat vizualul oficial al ediţiei.

In interviul exclusiv pentru Zile și Nopți cu FERNANDO DAGNINO, am fost curioși să aflăm ce stă la baza dedicării sale pentru această formă de expresie, în condiţiile în care tentaţiile pentru a experimenta în artele vizuale sunt tot mai numeroase în secolul XXI, de la clasica pictură până la dezvoltările asociate digitalului şi New Media. 

Recitalul celebrului tenor Roberto Alagna din cadrul festivalulului Masters of Classic (1-15 septembrie) de la Bucureşti, construit ca un omagiu adus lui Puccini, precede cu doar câteva zile lansarea noului său album, Roberto Alagna 60, menit a celebra deopotrivă 60 de ani de viaţă şi 40 de carieră de succes.

Am încercat să aflăm câteva detalii despre modul în care ROBERTO ALAGNA (n. 1963) se raportează la muzică din perspectiva unor alegeri inedite făcute de-a lungul timpului (Le Dernier jour d’un condamné, Mediterraneo), dar şi a prieteniei cu oameni care au creat special pentru el, precum faimoşii compozitori Vladimir Cosma (opera Marius et Fanny) sau Jean-Félix Lalanne (musical-ul Al Capone). Ca să privim în urmă, am plecat însă în dialog de la viitor.

La Capitolul MUZICĂ, vă prezentăm un interviu exclusiv cu RUSTY ZINN, un artist aflat la răscrucea dintre Blues și Reggae.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi chitariști din Blues-ul contemporan, Rusty Zinn (n. 1970) a fost unul dintre starurile care au cântat în premieră în România, în cadrul ediţiei de anul acesta a Braşov Jazz & Blues Festival.

La Capitolul EAT & DRINK, secțiune susținută de Sergiana Grup, vă prezentăm o colecție de articole realizate de contributorii Zile și Nopți: Ștefan Chirițescu, Head of Strategy McCann Worldgroup Romania, Cosmin Dragomir, antropolog culinar și jurnaliștii Horia Ghibuțiu și Gruia Dragomir.

Ștefan Chirițescu: „ Lumea nouă a vinului”. 

De fapt, a comunicării vinului. Un subiect mereu spinos și un subiect mereu complicat de abordat, căci această categorie este atipică. Ironic de atipică, căci vinul în sine este o poveste, și atunci întrebarea oricărui om de marketing este „cum spun povestea vinului meu?”, „cum o fac diferită”, „cum o fac unică”? Dar cea mai mare întrebare este „cum fac accesibilă lumea vinului unui consumator care nu știe nimic despre acest produs?”

Cosmin Dragomir: „Noua Ospitalitate Românească” 

România Atractivă este cel mai amplu și ambițios proiect de promovare a turismului cultural de la noi & spre marea mea bucurie, inițiatorii au introdus gastronomia între obiectivele turistice.

Horia Ghibuțiu: „ Bucate gătite de podium” 

Dacă breakdance-ul a ajuns disciplină de concurs sub cele cinci cercuri, de ce n-ar fi și gastronomia sport olimpic?

La Capitolul LIFESTYLE, susținut de către Karpaten Turism, Alin Gălățescu ne prezintă un nou fashion editorial, „SEPTEMBRIE este noul AUGUST”.

Surprinzător este că aşa era şi acum 40 de ani, dar... asta e realitatea zilei! Ca atare, am optat pentru un editorial „POOL FASHION” Mood, în care cele mai recente creaţii de Cruise ale designerilor români sunt exprimate optim în universul aparte al celei mai noi piscine de factură premium a Capitalei, NAMI Beach Club.

Arhitect Ioana Aldea ne prezintă un nou proiect arhitectural - ȘURĂ CULTURALĂ în Harghita.

Clădirea situată în preajma unei mori de apă în curs de reabilitare este gândită pentru a servi ca loc de întrunire pentru evenimente culturale, workshopuri pentru promovarea meșteșugurilor tradiționale, expoziții, prezentări de meșteșuguri și materiale tradiționale.

Smart Bill ne prezintă o nouă Poveste de succes: „DEPLIN”- un brand născut din fascinația pentru inteligența naturii.

Deplin este un brand românesc de cosmetice realizate din ingrediente naturale și organice, certificate Ecocert, de cea mai bună calitate.

În București, revista Zile și Nopți se distribuie gratuit în numeroase spații culturale, printre care amintim:

– Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul de Artă, Teatrul Apropo, în Culise, Teatrul Excelsior, Teatrul Godot, Apollo 111, FF Theatre, Teatrul Avangardia, Teatrul Coquette, Teatrul Elisabeta, Teatru Infinit, Teatrul Mic, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Muzical Ambasadorii, Teatrul Stela Popescu, Teatrelli, Unteatru, Point, hub cultural, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul de Opereta Ion Dacian, Opera Națională București,
– MARe – Muzeul de Artă Recentă, MNAC – Muzeul Naţional de Artă Contemporană, MNAR – Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”,
– 2/3 galeria, Catinca Tabacaru Gallery, Elite Art Gallery, Galeria Senso, Kulterra Gallery, Scemtovici & Benowitz Gallery, ARCUB, Assamblage – Institutul de Artă și Design, Fundația Calea Victoriei.

Tot în București, revista se mai poate găsi la Hard Rock Café, Club Control, Green Hours, The Pub Universității, J’ai Bistrot sau în rețeaua Cinema City.

Revista Zile și Nopți se distribuie în locații premium și în Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Citește Zile și Nopți, ediția de septembrie, varianta digitală a revistei.

Pe site-ul zilesinopti.ro găsiți acum și calendarul festivalurilor din România.

Tot pe site-ul zilesinopti.ro găsiți acum și calendarul de evenimente din 24 de orașe din România.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related