Ploiești - capitala suprarealismului la Artown Festival ediția a III-a

Ploiești - capitala suprarealismului la Artown Festival ediția a III-a

Ploiești continuă să fie oraș-nucleu al intervențiilor urbane, încurajând experimentarea lumilor posibile în cadrul Artown Festival, ediția a III-a. În perioada 4-20 Octombrie 2024, orașul va deveni scena unor intervenții artistice care depășesc formele obișnuite ale realității: Artown Festival este de data aceasta un simplu punct de plecare din realitate, având ca temă *suprarealismul*. Anul 2024 marchează centenarul suprarealismului, celebrând acest curent artistic revoluționar care a transformat percepția asupra realității și rolul imaginației în artă și literatură.

O invitație deschisă la transformarea realității prin fragmentare vizuală, dar și la nivel conceptual, ediția a III-a aduce peste 15 picturi murale, peste 60 intervenții de street art care vor prinde viață pe străzile orașului, un circuit de sculpturi, remodelarea spațiilor verzi, evenimente în spațiul public și o nouă direcție ce constă în instalarea temporară a unui pavilion arhitectural, însumând direcția festivalului de activism artistic, toate concepute pentru a stimula experimentarea: de la basorelief și paste-up la sticker și colaj.

Ploiești este Capitala Tineretului din România anul acesta, astfel că Artown Festival aduce în prim plan o nouă categorie, NextGen murals, adresată muraliștilor emergenți. Artiștii selectați vor participa la transformarea spațiului public și vor învăța din culisele festivalului despre accesul la spațiul de lucru, perfecționarea tehnicilor, constrângerile administrative sau legate de timp, dar și despre necesitatea construirii unui portofoliu și stabilirea unei identități artistice bazată pe colaborare și feedback.

Pentru că arta nu necesită un spațiu anume, și fiindcă ne place să o avem atât indoor, cât și outdoor, lucrările vor putea fi descoperite în cele mai diverse spații: de la calcanele clădirilor la interioare surprinzătoare, iar asta pentru că suprarealismul vine cu posibilități infinite. Artown Festival nu este doar despre artă; este despre comunitate, colaborare și asumare creativă. Este șansa de a participa la un manifest social care își propune să recupereze orașul prin artă, să transforme spațiul public într-un mediu care explorează noi modalități de exprimare artistică.

Artiștii care vor participa la această mișcare sunt atât din România, cât și din țări ca Portugalia, Argentina, Rusia, Spania, Ucraina, Republica Moldova, Franța, Canada, Marea Britanie etc., ceea ce creează un dialog global care este totodată prilej de schimb creativ. Arta, în acest context, devine un limbaj comun care transcende barierele lingvistice și culturale, facilitând noi legături între comunități. Participarea internațională nu doar că aduce o varietate estetică, ci și întărește sentimentul de unitate și coeziune socială, demonstrând că arta urbană poate inspira și conecta oamenii în moduri care depășesc limitele geografice.

Unul dintre ambasadorii care fac posibil acest festival este Shopping City Ploiești, urmând să anunțăm și alți parteneri pentru care este esențială celebrarea creativității și transformarea spațiilor publice în locuri care aduc oamenii împreună.

Ne vedem pe străzile orașului, între 4 și 20 Octombrie 2024 pentru a celebra împreună frumusețea creativității nelimitate. Programul și locațiile evenimentelor vor fi anunțate pe site, pe pagina de Facebook, precum și pe pagina de eveniment a festivalului.

Evenimentul se desfășoară în spațiul public, așadar intrarea este liberă!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related