Exploratist și OPEN MINDS lansează podcastul OPEN TALKS: Conversații bine intenționate despre diversitate și incluziune

Exploratist și OPEN MINDS lansează podcastul OPEN TALKS: Conversații bine intenționate despre diversitate și incluziune

Doi străini se pregătesc de un blind date. Mai exact, doi experți se întâlnesc pentru prima dată pentru a da curs unei discuții nemoderate.Misiunea întâlnirii specialiștilor este de a depăși bariere și de a infirma mituri & stereotipuri într-o conversație cu inima deschisă despre diversitate și incluziune. Așa am putea descrie într-un scurt trailer OPEN TALKS podcast.

 

Exploratist se alătură inițiativei asociației OPEN MINDS în lansarea OPEN TALKS podcast: timp de o oră, doi invitați acceptă provocarea de a da curs unui dialog onest și inspirațional pe marginea diversității și a incluziunii.

 

CONVERSAȚII CU INIMA DESCHISĂ

Conceptul podcastului este centrat în jurul unei conversații constructive și revelatoare dintre un profesionist cu expertiză în programe organizaționale de D&I și un specialist cu experiență și o contribuție relevantă în segmentul diversității și incluziunii.

Cele 6 teme abordate în cadrul OPEN TALKS podcast aprofundează subiectele conferinței despre Diversitate și Incluziune | O experiență OPEN MINDS. Temele D&I sunt:  Ce înseamnă diversitatea si incluziunea pentru organizații, Reprezentarea femeilor în poziții de leadership, Diversitatea generațională, Incluziunea persoanelor cu dizabilități, LGBTQIA+,  Neurodiversitatea. ​

 

DESPRE OAMENI. PENTRU OAMENI

OPEN TALKS nu este un simplu podcast, ci o platformă dedicată educației pentru diversitate și incluziune. Prin intermediul dialogurilor deschise și autentice, explorăm și promovăm complexitatea diversității și importanța incluziunii. Fiecare episod este o oportunitate de a dezvălui povești reale și perspective diverse, încurajând ascultătorii să-și lărgească orizonturile și să îmbrățișeze diferențele dintre noi.

Exploratist și Asociația OPEN MINDS și-au propus construirea unei comunități vibrante de profesioniști și persoane pasionate de tema D&I, unite pentru a contribui la o schimbare pozitivă. În această comunitate, toți membrii sunt încurajați să împărtășească experiențe și soluții, transformând astfel conversațiile în acțiuni concrete.

OPEN TALKS se adresează profesioniștilor în employer branding, recrutare, resurse umane, CSR, ESG, comunicare, relații publice, marketing, corporate affairs, dar și organizațiilor non-guvernamentale și publicului larg. Intenția este ca toți cei pasionați de diversitate și incluziune să regăsească în podcastul OPEN TALKS un spațiu de învățare și inspirație.

 

CE VALOARE ADUCE DIVERSITATEA GENERAȚIONALĂ LA LOCUL DE MUNCĂ?

În primul episod al podcastului OPEN TALKS este abordată tema diversității generaționale. Invitații episodului, Andra Pintican - Povestitor De ROST, HR Trainer și antrenor de „umanitate cu rost” și Marius Ciurariu - Director HR @Provident Financial Romania, Coach și Mentor dezbat importanța dezvoltării unui mediu incluziv.

Diversitatea înseamnă să fii invitat la petrecere, incluziunea înseamnă să fii invitat la dans, ne spune Marius Ciurariu

Cei doi invitați din acest episod abordează un subiect esențial pentru armonia organizațională: crearea unui mediu în care angajații simt un puternic sentiment de apartenență. Într-un mediu organizational dinamic și divers, apartenența nu este doar un ideal, ci o necesitate pentru o dezvoltarea sănătoasă și sustenabilă a organizației.

Aceștia subliniază importanța diversității ca motor al inovării și creativității, exemplificând contextul în care angajații care se simt valorizați și acceptați contribuie mai eficient și sunt mai motivați.

 

EXISTĂ EGALITATE ÎNTRE FEMEI ȘI BĂRBAȚI?

Discuția din acest episod OPEN TALKS este concentrată în jurul subiectului femeilor în leadership.

Există o egalitate la nivel de leader între femei și bărbați?

Specialiștii care au dat curs discuției sunt: Luminița Florea, Director People & Culture @ Philip Morris România, cu o expertiză de peste 21 de ani în resurse umane și Diana Bart, prezentatoare TV și jurnalistă, cu o experiență de aproape 20 de ani în televiziune.

Luminița Florea: Aș spune că e încă o călătorie. Și, ca în orice călătorie, sunt suișuri și coborâșuri, și aceste suișuri și coborâșuri duc, practic, la un echilibru. Din punctul meu de vedere, nu este o egalitate, pentru că o egalitate este foarte greu de atins.

Printre temele abordate în acest episod se numără bune practici și exemple din diverse contexte organizaționale, rolurile și responsabilitățile femeilor din poziții de leadership, provocări și soluții în   depășirea obstacolelor, precum și metode de a crea un mediu mai incluziv pentru femeile din leadership, precum și încurajarea tinerelor aspirante.

 

CUM SĂ FIM MAI INCLUZIVI CU CEI DIN COMUNITATEA LGBTQ+

Adresăm, prin episodul 3 al OPEN MINDS podcast, o temă de gândire de mare actualitate. Subiectul discuției este incluziunea comunității LGBTQ+ în societate și business, iar invitații care au acceptat provocarea unei conversații fără prejudecăți și bias-uri, într-un mediu neregizat, sunt Radu Borcea, Manager de Programe de Engagement și Dezvoltare a Resurselor Umane și Cristina Săracu, strateg al diversității și incluziunii, activist LGBTQIA+ și founder @ IncluziunePeBune.ro.

Radu ne împărtășește motivul pentru care a acceptat provocarea blind date-ului. Ne-am bucurat enorm să împărtășim o valoare de bază comună, care este și un punct de plecare al podcastului Open Talks:

“Îmi doresc ca fiecare dintre noi să ne descoperim așa cum suntem, și să relaționăm frumos, empatic și eficient dincolo de bariere.”

Ce simt că lipsește societății și organizațiilor -  tocmai dialogul deschis despre temele D&I, și nu numai. Începutul este să purtăm un dialog, Cristina Săracu.

Printre subiectele de discuție din acest episod se numără însemnătatea familiei pentru o persoană LGBTQ+, barierele întâmpinate de oamenii din comunități și modalități practice de a deveni mai inclusivi.

 

OPORTUNITĂȚILE DIVERSITĂȚII GENERAȚIONALE LA LOCUL DE MUNCĂ

În ultimul episod OPEN MINDS, specialiștii invitați dezbat subiecte pe tema diversității generaționale și infirmă mituri comune, devenite deja tabu. Adela ne împărtășește - realitatea este că în momentul în care vorbim despre D&I, deja suntem într-o judecată. 

Invitații acestui episod sunt Adela Hanafi, Fondatoarea Asociației și a Școlii Gimnaziale CONIL și Ionela Sulugiuc, Country HR Director @ LIDL ROMÂNIA. Printe temele de discuție se numără diversitatea, fie ea generațională sau comportamentală, managementul generational,     

Nu prea-mi place de omul ăsta, ar trebui să-l cunosc mai bine.

Momentele cheie ale acestui episod surprind o conversație inspirațională despre integrare, despre relația dintre profesor și copil, despre diferențele dintre generațiile de angajați și abordează soluții cu o aplicabilitate imediată, precum înțelegerea corectă a diversității și managementul generațional.

Proiectul a luat naștere din dorința de a produce schimbări reale și benefice prin discuții și soluții constructive despre D&I.

În următoarele episoade pe care asociația OPEN MINDS le va lansa în viitorul foarte apropiat sunt aprofundate temele de discuție femei în leadership, diversitate generațională sau neurodiversitatea.

OPEN TALKS te ajută să înțelegi ce înseamnă #diversitatea ca mai apoi să o susții.

 

Credits:

Echipa OPEN MINDS
Mirela Tănase – vice președinte asociație
Silviu-Andrei Petran – președinte asociație

Echipa Exploratist
Sofia Grigore – communication & PR coordinator
Corina Ilie – senior partner
Gabriela Mureșan – social media executive
Tara Vărzaru – customer experience executive
Rovana Munteanu – customer experience lead

Exploratist este o agenție de brand & employee  experience din România care livrează integrat servicii și produse de HR, marketing și digital menite să acopere toate etapele parcurse de angajați într-o organizație. Astfel, Exploratist dezvoltă și implementează strategii și programe de Employer Branding, Comunicare Internă, Diversitate și Incluziune și organizează evenimente experiențiale pentru angajații, partenerii și clienții companiilor. De peste 12 ani, Exploratist îi aduce pe oameni mai aproape unii de ceilalți și de cultura organizațiilor. People first. Everyday.  

OPEN MINDS - Asociația pentru Diversitate și Incluziune, înființată în anul 2023 de către Exploratist - Agenție de Employee Experience, este o organizație nonguvernamentală care facilitează implicarea companiilor în viețile comunităților locale, prin acțiuni cu impact pozitiv care generează atașament, credibilitate și încredere. Asociația integrează agendele organizațiilor cu inițiative ale societății civile, în abordări pe termen lung și cu impact sporit.  Asociația este dedicată dezvoltării proiectelor educaționale și sociale, promovând inovația și designul empatic pentru a sprijini diverse categorii de beneficiari. Cu sprijinul partenerilor săi, OPEN MINDS continuă să creeze oportunități de dezvoltare și incluziune pentru comunități subreprezentate. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related