MELODIY îndreaptă reflectoarele către muzicieni din undergroundul românesc. Prima oprire: Timișoara

MELODIY îndreaptă reflectoarele către muzicieni din undergroundul românesc. Prima oprire: Timișoara

MELODIY se lansează cu o primă serie de evenimente în Timișoara, mai întâi cu ocazia festivalului Celebrarea Orașului (17 august), apoi cu un weekend de concerte, ateliere și discuții tematice pe 23 și 24 august.

MELODIY este o platformă dedicată explorării scenei muzicale independente prin concerte, ateliere de compoziție, discuții și rezidențe ce au în centru nișe artistice subreprezentate în spațiul cultural românesc. Orientată către practici și metode noi de compoziție și producție, de tip „do-it-yourself/ DIY” (fă-o tu însuți, n.t.), situate până recent la marginea circuitului cultural dominant, MELODIY propune un teren de explorare pentru potențialuri sonore noi și nonconformiste.

 

Program:

17 august, Parcul Brătianu - ora 16:00
Concert Barbarossa Samba Group

23 august - Centrul HEI / Bastion 1 - ora 20:00
Concerte deathbycoconut, Esosu, Fraga, Plevna - video artist cote.ggml

24 august, Spațiul Minitremu - ora 15:00
Atelier producție muzicală cu Esosu

Atelierul de producție, improvizație și compoziție muzicală le este dedicat tinerilor melomani timișoreni, dar și curioșilor de toate vârstele. Accesul este gratuit, pe bază de înscriere. Pentru a putea participa, trimite un email la adresa [email protected] până pe 20 august.

Barbarossa Samba Group este prima trupă de percuție samba din țară. Fondată în 2012 de muzicianul Felix Mircea Moldovan, Barbarossa e o „orchestră” formată din cincisprezece artiști pasionați de energia ritmurilor braziliene. Aceștia au performat la festivaluri și evenimente importante din România (Street Delivery, Balkanik Festival, B’estfest, Untold Festival, Incubator107 etc) și de peste hotare.

deathbycoconut este o trupă formată din cinci muzicieni din București, România. Aceștia amestecă sensibilități și proiecții est-europene post-comuniste într-o combinație unică de krautrock, electronica, post punk, electro și hip-hop, printre multe altele; un melanj amețitor infuzat cu o mitologie decadentă și distopică și estetica lor tropicală.

Esosu este un muzician și vocalist bucureștean crescut cu o dietă muzicală variată. În creațiile sale se aud ecourile muzicii house timpurii, electro și disco reinterpretate pe o bază rap de școală nouă cu versuri care întrețin o atmosferă caldă, pozitivă, comunicând părți din lumea sa interioară și emoții condensate în formulări uneori amuzante, alteori criptice. Intenția este atingerea unei estetici pop, lăsând la o parte construcțiile artificiale ale genului.

Fraga e o muziciană și producătoare autodidactă care traversează cu ușurință diferite genuri de electronica, trap, hip-hop, r&b și no-step groove. Vocea ei coagulează toate aceste influențe, redând în cele din urmă un univers foarte personal, dar neobișnuit de coerent.

Plevna, cunoscut și sub numele de Horațiu Șerbănescu, e un muzician român care îmbină cu pricepere nostalgia delicată a anilor optzeci cu muzica orientală locală contemporană, explorând un echilibru inovator ce rezonează cu un public divers. Cu o infuzie ritmică a groove-ului 9/8, creațiile sale conturează un multivers sonor construit meticulos.

Ion Cotenescu / cote.ggml este un lucrător vizual din București, cu o concentrare interioară asupra spectacolelor scenice live la serile de dans electronic underground și cu o concentrare exterioară asupra scenografiei și producției de realitate extinsă.

MELODIY este o platformă dezvoltată de Asociația Cosmos in Logos, o organizație non-guvernamentală înființată în martie 2022, dedicată culturii contemporane, artelor vizuale și sonore și inițiativelor interdisciplinare.

Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Parteneri: Centrul HEI - House of European Institutes, Asociația Minitremu.
Parteneri media: IQads, Black Rhino Radio, The Attic Mag.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related