13 ani de Summer Well. Festivalul Orange care transformă muzica în povestea tuturor

13 ani de Summer Well. Festivalul Orange care transformă muzica în povestea tuturor

Momentul în care mii de oameni aplaudă în același timp, cântă și dansează pe aceeași melodie. Atunci se întâmplă magia. E libertatea pe care doar muzica o poate da. Iar la Summer Well, festivalul Orange, muzica se simte altfel. Are o extra doză de energie pură, încântare, fericire. Este conexiunea uimitoare care ne face să uităm diferențele dintre noi și să simțim, timp de câteva zile, că totul e posibil. 

Da, muzica bună se aude la Summer Well de 13 ani. Muzica aceea care ne inspiră să fim mai buni unii cu alții. Care ne amintește că suntem vii, care dă contur timpului și ne inspiră să celebrăm viața. Care spune cea mai frumoasă poveste colectivă. 

 

Celebrate Life

"Sunteți pur și simplu minunați", au strigat duminică noapte, după bis, cei de la Keane, care au încheiat seria concertelor la Orange Main Stage. Majoritatea artiștilor invitați anul acesta la Summer Well au venit pentru prima dată în România și au fost impresionați de generozitatea și energia publicului de aici. 

Oamenii au cântat alături de formația britanică melodii de acum 20 de ani, au dansat și s-au bucurat să audă cântece noi, au strigat frenetic pe "Everybody's Changing" și "Somewhere only we know", au aprins luminile de la telefoane și s-au bucurat împreună, transformând Domeniul Stirbey într-un spațiu al emoțiilor pure. 

"Orice ați face, celebrați viața! Și fiți buni unii cu alții", au strigat cei de la Two Door Cinema Club, care au electrizat scena duminică seară.

Și această replică descrie cel mai bine spiritul Summer Well. Energia, încântarea, bucuria de a trăi se simt în aer. E ceea ce face din acest festival un spațiu al iubirii și al libertății. 

Adolescenți, copii, tineri, oameni de toate vârstele, familii, grupuri de prieteni de trei sau 20 de persoane, toți își găsesc locul la Summer Well, toți simt, timp de trei zile pe an, că aparțin unei comunități speciale, în care tot ce contează este muzica. 

Iar muzica înseamnă creativitate și inspirație. De la prima ediție și până acum, timp de 13 ani, Summer Well, evenimentul flagship Orange, a adus în România artiști iconici, mult așteptați, formații cu experiență de zeci de ani pe scena internațională, dar și nume noi, care dau tonul în muzică și schimbă trendurile.

Au făcut istorie pe scena festivalului, de-a lungul celor 13 ediții, Interpol, Suede, Placebo, Arctic Monkeys, The XX, Kodaline, The Chemical Brothers, Bastille, Florence and the Machine, Keane, Nothing but Thieves. 

Multe s-au schimbat din 2011 în evoluția festivalului, scene noi, spații interactive, instalații spectaculoase. Domeniul Stibey parcă își lărgește granițele cu fiecare an și se transformă cu fiecare ediție într-un loc al luminii și spectacolului. Dar ceva rămâne mereu la fel la Summer Well. Bucuria de a trăi împreună muzica. 

 

Inspirația colectivă

"Fiecare are rostul și locul lui aici", a spus artistul de la Grandson, care a cântat sâmbătă după-amiază la Orange Main Stage, uimit de mulțimea fanilor din România care știau toate versurile de la Blood // Water. Solistul crede că muzica este cea mai bună formă de a crea un spațiu sigur pentru toți de a simți și de a fi liberi. 

"A beautiful process of inspiration starts here. E nevoie doar de cineva pentru a începe schimbarea", a strigat Grandson. 

Tot sâmbătă au urcat pe Orange Main Stage cei de la Royal Blood și Son Mieux. 

"Ce încercăm să facem prin muzica noastră este să creăm un spațiu al iubirii. Un spațiu în care fiecare să se simtă liber", a spus, la un moment dat, solistul Son Mieux. 

"Sunteți atât de frumoși!", au mai spus cei de la Son Mieux, la finalul cântării lor. Și da, oamenii sunt mai frumoși când dansează și cântă împreună alături de prieteni și necunoscuți, celebrând viața cum știu mai bine. 

Așa cum s-a întâmplat și vineri seara, în prima seară a festivalului, când Nothing but Thieves au făcut să răsune Domeniul Stirbey, ridicând oamenii în picioare, inspirându-i să danseze și să cânte împreună versurile de la Amsterdam. Yeah, we all live under the same sun. We live and then we die as one. Yeah, we all live under the same sun. 

 

Orange + Music = Love

Unii vin la Summer Well pentru artiștii preferați, alții vin pentru muzică, pur și simplu, pentru atmosfera libertății și a energiei electrizante. Summer Well înseamnă, în 2024, zeci de mii de oameni care se bucură de muzică, creând împreună povești de neuitat. Festivalul a crescut organic, în fiecare an, și fiecare ediție a adus mixul perfect de artiști, dar și experiențe noi pentru public.

Summer Well este povestea unui parteneriat care a trecut testul timpului. Orange, alături de echipa de organizatori Livada au creat ceva unic în România: un festival ca o vacanță în București, în care oamenii experimentează, descoperă, dansează și pur și simplu trăiesc momentele acelea unice, care se transformă în amintiri valoroase.

 

Dar cum a început totul? De la pasiunea Orange pentru muzică. Pentru că muzica este cea care aduce oamenii mai aproape unii de alții și îi inspiră să creeze, să își descopere pasiunile.

 

În 2006, pe 14 februarie, Orange transmitea în premieră în România concertul Voltaj pe telefonul mobil. Au urmat o serie de concerte ale artiștilor români susținute de brand și apoi, primele evenimente ale trupelor internaționale, mult așteptate în România. 

Chiar de la început, Orange a fost prezent la primele vizite în România ale artiștilor de la Muse, Placebo, Jessie J, Mika sau Jamiroquai și a construit o platformă de muzică care să inspire publicul din România.

În 2007, Orange lansa prima ediție Orange Summer Party, eveniment care aduna, la a patra ediție, peste 30.000 de oameni la concertul Duffy. La Orange Summer Party, publicul din România a putut vedea, pentru prima dată artiști ca MIKA, Jessie J, și s-a bucurat de muzica lui Akon, Sophie Ellis-Bextor, Sugababes sau Jamiroquai.

Orange a deschis scena evenimentelor muzicale în România și a oferit publicului, în premieră, o experiență completă, în care muzica se îmbină natural cu tehnologia.

De la soundtrackul spoturilor, mereu ales în trendul anului, la concertele Orange Summer Party, Muzică nelimitată și petreceri cu mii de oameni, la Summer Well, Orange are o conexiune specială, de durată, cu muzica. 

 

Când muzica devine experiență de neuitat

Primele evenimente Orange au constituit și premiere de brand în România. Experiențele speciale de acum 18 ani au dat tonul activărilor căutate acum de public la orice festival. Călătoria legendară cu elicopterul de la București la Mamaia, autocarul Orange party, balonul cu aer cald, cinema-ul în aer liber, Orchestra Interactivă Orange la la Festivalul Enescu, sunt repere iconice din istoria brandului.

Caravana “5 săptămâni în balon” din 2010 sau "Vezi România de sus", din 2012, au constituit capitole importante în experiența de brand. 

În 2011, Orange și-a concentrat toate eforturile în dezvoltarea Summer Well și a participat la conturarea acestui festival chiar de la început. O comunitate întreagă a crescut cu acest festival.

În culisele evenimentului, o echipă ambițioasă, care a știut să construiască mai mult, de la an la an, și să dezvolte experiența Summer Well cu premiere pentru fiecare ediție. Chiar dacă festivalul are loc o dată pe an, munca lor este continuă: fiecare final de Summer Well înseamnă, pentru ei, începutul unei ediții noi, mai spectaculoasă și mai îndrăzneață decât cea care s-a încheiat. 

Cu fiecare ediție Summer Well, experiențele de festival au căpătat o nouă dimensiune, prin jocurile și instalațiile interactive.

Anul acesta, muzica s-a întâlnit cu jocurile video și filmele. În cadrul festivalului, a avut loc Campionatul de gaming Brawl Stars: Summer Brawl, iar pasionații de film au putut vedea producții românești sau de la Hollywood la Caravana Orange Weekends.

Pentru că muzica, la Summer Well, înseamnă pasiune, conexiune și inspirație. E spațiul în care te simți liber să simți tot, să experimentezi, să creezi. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune



Branded


Related