Săptămâna Mondială a Alăptării, marcată de Social Moms printr-o conferință cu invitați speciali

Săptămâna Mondială a Alăptării, marcată de Social Moms printr-o conferință cu invitați speciali

În 1 august 2024, Social Moms a organizat conferința „Alăptarea - un dar natural pentru micuțul tău”, la Hotel Marshal Garden din București. Evenimentul a marcat Săptămâna Mondiale a Alăptării și a reunit experți și părinți pentru a discuta despre beneficiile alăptării și tranziția către înțărcare din mai multe perspective, atât din punct de vedere medical, cât și emoțional și social.

Conferința i-a avut ca invitați speciali pe:

  • Dr. Irina Costache, medic primar pediatru, care a oferit informații esențiale despre începutul alăptării, răspunzând la întrebări precum pregătirea pentru un start bun în alăptare, impactul cezarienei asupra alăptării, nevoile nutriționale ale bebelușului și gestionarea presiunilor și miturilor din primele zile de după naștere.
  • Anca Bălășoiu, moașă licențiată și consultant în alăptare, a susținut o sesiune practică în care mămicile au învățat metode corecte de atașare la sân a bebelușului, oferindu-le sfaturi valoroase pentru a depăși provocările comune din primele luni de alăptare.
  • Psihologul Adriana Mitu a oferit soluții pentru o tranziție lină în procesul de înțărcare, abordând subiecte precum compensarea stopării alăptării din punct de vedere emoțional, gestionarea emoțiilor mamei în timpul tranziției, rolul esențial al tatălui în procesul de alăptare și apoi de înțărcare și cum să facem față presiunii societății pentru a lua deciziile corecte pentru copil și pentru noi, ca mame.
  • Creatoarele de conținut Andra Udrea, mămică de trei copii și Alexandra Olr, mama Clarei, au împărtășit povești reale și experiențe personale, oferind inspirație și sprijin pentru toate mamele prezente.

Ca la fiecare eveniment Social Moms, nu au lipsit nici premiile. Participanții la conferință au câștigat, la tombola din cadrul evenimentului, un cărucior Mutsy Nexo Leisure River oferit de Taticool Shop, termometre non-contact Thermoval Baby de la Hartmann, un set Harmony de la LOVI România, unturi de corp "Mother & Child" de la Ommia și o pernă de alăptare de la Mariannes.ro.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul generos al partenerilor: Linex Baby, LOVI România, Infacol, Sudocrem, Quixx baby, Hartmann, AQUA Carpatica Kids.

„Pentru multe dintre noi, alăptarea e o armă secretă care ne ajută să ne conectăm cu cel mic, să îi oferim nutrienții de care are nevoie, dar și mângâiere și confort. Toate acestea fac parte dintr-o etapă naturală, cu beneficii reale atât pentru copil, cât și pentru mamă. Evenimentul nostru a fost un succes datorită dedicării speakerilor și susținerii partenerilor și suntem mândri că am putut oferi părinților informațiile și sprijinul necesar pentru a traversa această frumoasă călătorie”, a transmis Mădălina Putineanu, Managing Director Social Moms.

Mulțumim tuturor participanților și partenerilor pentru implicare și susținere. A fost un eveniment de suflet, de la mame pentru mame și așteptăm cu nerăbdare următoarele întâlniri!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related