Apel deschis lansat artiștilor pentru participarea în proiectul A Network of Care: rezidență în cadrul Spitalului Marie Curie din București

Apel deschis lansat artiștilor pentru participarea în proiectul A Network of Care: rezidență în cadrul Spitalului Marie Curie din București
  • A Network of Care este noul proiect cultural lansat de Asociația Culturală Eastwards Prospectus care își propune să îmbunătățească calitatea vieții pacienților din Spitalul Marie Curie din București și să contribuie la procesul lor de vindecare și recuperare.
  • Asociația Eastwards Prospectus selectează un artist pentru a participa timp de trei luni într-o rezidență desfășurată în cadrul Spitalului Marie Curie din București.
  • Perioada de înscriere este 6 - 27 august 2024, 23:59. În acest interval, artiștii sunt așteptați să își depună candidatura.
  • Proiectul este co-finanțat de AFCN și implementat de Asociația Culturală Eastwards Prospectus în parteneriat cu Spitalul Marie Curie din București și Dăruiește Viață, care a construit și donat Spitalului Marie Curie primul Spital de Copii realizat exclusiv din donații și sponsorizări (inițiativa #NoiFacemUnSpital).

Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP), în parteneriat cu Spitalul Marie Curie din București și Dăruiește Viață, lansează apelul deschis pentru proiectul A Network of Care, ce va avea loc în perioada septembrie - noiembrie 2024. Artiștii interesați care îndeplinesc condițiile de eligibilitate se pot înscrie începând cu 6 august 2024 pentru rezidența organizată de ACEP alături de partenerii săi. Înscrierile sunt deschise până pe 27 august 2024.

Prin integrarea artei și culturii în spital, proiectul își propune să creeze un mediu mai uman și mai reconfortant pentru pacienți, oferindu-le oportunități de exprimare creativă, interacțiune socială și reflecție personală.

Pe parcursul celor trei luni de rezidență, artistul selectat va dezvolta un proiect participativ care să implice în mod activ pacienții și familiile lor.

A Network of Care oferă un onorariu de 10.000 lei brut artistului participant la rezidență pentru a dezvolta proiectul participativ.

„Sunt bucuros că, alături de echipa Asociației Eastwards Prospectus și de partenerii noștri, putem dezvolta un proiect inovator într-un spital din România. Am pornit proiectul A Network of Care de la premisa că oferta culturală în mediile spitalicești este limitată și insuficientă pentru a răspunde nevoilor complexe ale pacienților. Deși există intervenții sporadice culturale în spitalele din România, pe termen lung, nevoile de stimulare ale pacienților, care petrec și până la opt luni internați, sunt insuficiente. Prin proiectul A Network of Care, ne propunem să punem bazele unei rețele de sprijin în cadrul spitalelor din România, în care cultura și arta contribuie la îmbunătățirea sănătății și bunăstării pacienților și a personalului medical.“, Andrei Breahnă, Președinte al Asociației Culturale Eastwards Prospectus.

„Spitalul pe care Dăruiește Viață l-a construit, alături de peste 350.000 de persoane fizice și peste 8.000 de companii, și l-a donat Spitalului Marie Curie aduce multiple premiere în România, începând cu modul uman în care au fost gândite spațiile, ținând cont de nevoile celor care le folosesc - pacienți, părinți, cadre medicale și continuând cu materialele și echipamentele folosite. Faptul că arta este acum adusă în Spital cu rol terapeutic este o altă premieră pentru acest loc și pentru România. Dăruiește Viață susține acest proiect pentru că ne dorim să le oferim copiilor și părinților șansa de a putea uita chiar și pentru câteva clipe de faptul că sunt în spital și oportunitatea de a se îngriji de mintea și sufletul lor cât timp duc cea mai grea luptă - lupta cu boala. La fel și cadrelor medicale vizitatorilor care ajung la Marie Curie și nouă, tuturor.”, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

 

Eligibilitate

Programul acceptă înscrieri de la artiști care:

  • Au peste 21 de ani, fără obligativitatea absolvirii unor studii de specialitate;
  • Au expus în cel puțin o expoziție de grup/personală organizată într-un spațiu de artă;
  • Sunt cetățeni români;
  • Au posibilitatea să participe fizic la întânirile de la Spitalul Marie Curie din București în perioada septembrie - noiembrie 2024;
  • Sunt interesați de cercetarea felului în care arta contribuie la îmbunătățirea calității vieții și a stăriii de bine a pacienților internați;
  • Au disponibilitate de a participa fizic și online în toate activitățile derulate în cadrul programului, în funcție de modul de desfășurare a fiecărei etape în parte (septembrie – noiembrie 2024)

Juriul care va evalua dosarele primite este format din: Andrei Breahnă - Manager cultural și Manager proiect A Network of Care, Ioana Chira - Gallery Manager la Gaep și Georgia Țidorescu - curatoare independentă și coordonatoare proiect.

Partenerii proiectului sunt Spitalul Marie Curie din București și Dăruiește Viață.

A Network of Care este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related