Conferința Împreună pentru Alăptare, ediție aniversară în 2024: 10 ani de existență marcați printr-un număr record de participanți

Conferința Împreună pentru Alăptare, ediție aniversară în 2024: 10 ani de existență marcați printr-un număr record de participanți

Cele două zile de conferințe, organizate de Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare și DespreCopii Media Group, au fost urmărite live de peste 100k persoane.

Conferința Împreună pentru Alăptare, ediția 2024, a avut loc în zilele de 1 și 2 august și a marcat, la fel ca în fiecare an, Săptămâna Mondială a Alăptării, în sprijinul femeilor însărcinate și proaspetelor mămici care au nevoie de sprijin, empatie și informație de specialitate pentru a se putea bucura de un start bun în procesul de alăptare.

Ediția din 2024, ediție aniversară ce marchează 10 ani de la prima ediție a conferinței, lansată cu sprijinul partenerilor Pedilactis, Philips Avent, dm babylove, Cutaden bebe, Pregnacare și HiPP, a generat audiențe record. Cele două zile de conferințe, alături de campaniile pre și post-eveniment, au atins o audiență de peste 250.000 de persoane din Romania și diaspora. Peste 100.000 de persoane au urmărit evenimentul live pe canalele DespreCopii Media, Pedilactis și dm baby, majoritatea fiind graviduțe și mămici cu bebeluși.

Prin ce s-a mai diferențiat ediția din 2024 față de edițiile anterioare, în plus față de numărul mai mare de participanți, este și rata de engagement, semnificativ mai mare. Peste 2500 întrebări pentru speakeri, povești legate de propria experiență de alăptare sau sfaturi ca de la mamă la mamă au curs în cele 2 zile de conferințe în secțiunile de comentarii. În plus, peste peste 1000 de mămici s-au înregistrat și și-au exprimat dorința de a participa la grupurile de sprijin pentru alăptare. Sentimentul de apartenență la o comunitate și sprijinul pe care îl oferă astfel de grupuri devine, așadar, din ce în ce mai apreciat, de la an la an.

Sarcina și nașterea au fost experiențe pentru care am fost relativ pregătită, însă alăptarea bebelușului a fost pentru mine prima încercare a maternității. Lipsa informațiilor corecte despre prinderea sânului, combinată cu oboseala, m-au condus în mijlocul unei mastite care m-a scos brutal din norul roz de fericire. Am făcut multe eforturi să caut informații și să continui alăptarea până la 6 luni. De aceea, prin aceste inițiative DespreCopii Media Group, încercăm să oferim sprijin autentic în alăptare și ne bucurăm că avem alături o echipă completă de specialiști în alăptare.”, completează Mirela Popescu, Redactor-Șef DespreCopii.com.

 

Împreună pentru Alăptare: Acces gratuit la 6 ore de sesiuni live alături de 10 speakeri de top

Temele de discuție abordate în cadrul evenimentului au acoperit subiecte de mare interes pentru femeile însărcinate și mămici: nașterea naturală vs. nașterea prin cezariană, ghid de alăptare pentru mămici, mituri de care să te ferești în alăptare, sănătatea mentală a mamelor care alăptează sau revenirea mamelor la locul de muncă după naștere.

În ambele zile, participanții au fost ghidați printre subiectele de discuție de către Simina Adamescu, moderator DespreCopii, și au avut ocazia de a le adresa întrebări live celor 10 speakeri prezenți la eveniment: Dr. Silviu Iștoc (Medic Primar Obstetrică-Ginecologie), Dr. Roxana Hristianovici (Medic Specialist Pediatru și Consultant în Alăptare acreditat IBCLC), Dr. Iulia Balint-Boia (Medic Specialist Pediatru și Consultant în Alăptare acreditat IBCLC), Dr. Brîndușa Caval (Medic Specialist Psihiatru), Dr. Ruxandra Dobrițoiu (Medic Rezident Pediatru și Consultant în Alăptare acreditat IBCLC), Maria Tatiana Radu (Specialist HR, Avocatoo), Florentina Gheorghiu (Moașă și Consultant în Lactație), Delia Bălan (Creatoare de conținut), Andreea Stănișor (Nutrițonist) și Alexandra Iftode (Psihoterapeut).

Cea de-a 11-a ediție a Conferinței dedicate Alăptării va avea loc anul viitor, în aceeași perioadă – prima săptămână a lunii august, Săptămâna Mondială a Alăptării. Între timp, pentru orice informații, consiliere, sfaturi și recomandări cu privire la alăptare, părinții sunt încurajați să țină legătura cu medici/specialiști/consultanți în alăptare și să acceseze conținutul medical, de specialitate, disponibil pe site-urile din portofoliul DespreCopii Media Group.

 

Partenerii conferinței, susținători ai alăptării și ai unui START bun în viață pentru întreaga familie

Echipa Pedilactis, formată din medici pediatri, consultanți IBCLC în alăptare, membri fondatori ai Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare și în primul rând, mame, organizează cursuri pentru părinți, cadre medicale, grupuri de suport în alăptare, babywearing. Toate acestea pentru părinți corect informați și bebeluși fericiți.

DespreCopii Media Group, cea mai mare regie de site-uri de parenting din România, face eforturi constante pentru a oferi publicului un conținut cât mai util, cât mai relevant și cât mai calitativ. Misiunea pe termen lung este de a rămâne o sursă de încredeere din care părinții își pot lua informațiile ori de câte ori au nevoie de un sfat de specialitate, de o recomandare din partea altor părinți sau de inspirație pentru produse sau servicii care le pot îmbunătăți viața. Desprecopii.com este un promotor al alăptării de 22 de ani, oferind informații relevante și de specialitate legate de acest subiect printr-o secțiune specială, un forum specializat, un grup de Facebook dedicat și o aplicație nișată – Alăptarea Bebelușului.

Philips Avent sprijină mamele în primele 1000 de zile de călătorie parentală, de la alăptare la diversificare, de la pompa de sân la suzete, de la biberoane la căni de tranziție.

Marca dm babylove este complet adaptată dorințelor și nevoile celor mici și ale părinților. Fie că este vorba de nutriție și îngrijire sau de joacă și descoperirea lumii: ingredientele de înaltă calitate, atent testate, garantează cea mai înaltă calitate.

Cutaden® Bebe este o cremă protectoare recomandată atunci când bebe are iritaţie de scutec.

După vârsta de 6 luni, în paralel cu continuarea alăptării, începe diversificarea alimentației. HiPP le este alături părinților.

Pregnacare breastfeeding asigură o nutriţie specială pentru mamele care alăptează.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related