Alin Negru: Am vrut sa-i inspir pe romani sa-si exploreze tara. Este esential sa calatorim si sa ne cunoastem tara, asa cum este important sa ne cunoastem pe noi insine

Alin Negru: Am vrut sa-i inspir pe romani sa-si exploreze tara. Este esential sa calatorim si sa ne cunoastem tara, asa cum este important sa ne cunoastem pe noi insine

Romania turistica nu inseamna doar Marea Neagra si Valea Prahovei, spune Alin Negru, care propune peste 600 de destinatii, obiective naturale si istorico-turistice din Romania, pe blogul sau. Alin a inceput sa scrie pe blog in 2015, la indemnul prietenilor, intr-o perioada in care nu erau prea multe bloguri de turism. A creat blogul TaraDacilor.ro din dorinta de a arata frumusetile mai putin stiute ale Romaniei.

"Turismul din Romania a evoluat in ultimii 30 de ani, greu, cu pasi mici, dar se vede o evolutie. Au fost renovate castele si cetati, au fost deschise noi muzee, au fost amplasate podete si lanturi in unele chei, au aparut crame cu posibilitate de vizitare si de cazare, au aparut pensiuni noi, concerte si festivaluri care atrag noi turisti", spune Alin.

Ce a descoperit calatorind prin Romania, povesteste Alin in randurile de mai jos:

 

Povestea blogului de turism

Am creat acest blog pentru a promova locurile frumoase din Romania si astfel am vrut sa-i inspir pe romani sa-si exploreze tara. Cred ca este esential sa calatorim si sa ne cunoastem propria tara, asa cum este important sa ne cunoastem pe noi insine. In felul acesta devenim mai constienti de potentialul tarii noastre si o cunoastem mai bine, acceptandu-i totodata si partile slabe. Prin acest demers nu doar ca vom evada in timpul liber pentru relaxare, ci vom evolua cultural, descoperindu-ne originile si istoria, intelegand mai bine traditiile noastre, religia si arta, devenind mai increzatori si mai argumentati in discutii.

 

Inceputul. Contextul

Primele articole scrise pe blogul de turism www.taradacilor.ro au aparut timid in anul 2015, in urma indemnului unor prieteni de a scrie despre multimea de obiective vizitate in Romania. Mi-am descoperit pasiunea pentru calatorii in anii de liceu, dar nu calatoream atat de des ca in prezent.

In anii ’90 si la inceputul anilor 2000 descoperirile istorico-turistice din Romania le faceam urmand indicatoarele rutiere, putin existente pe atunci, sau consultand harta turistica a Romaniei. Blogurile de turism au aparut mai tarziu si era putine. Google Maps a aparut in Romania in 2010 si a facut calatoriile mult mai usoare.

Nici in 2015, atunci cand a inceput dezvoltarea blogului www.taradacilor.ro, nu erau prea multe bloguri de turism, iar pe cele existente gaseam un amalgam de articole din toata lumea sau erau concentrate pe cateva articole care atingeau doar o zona din Romania. Chiar si in prezent nu exista blog-uri sau web-siteuri care sa cuprinda la un loc atat de multe atractii, obiective istorico-turistice si naturale de pe intreg cuprinsul tarii.

Blogul nu a suferit mari schimbari de-a lungul timpului. Am incercat sa-l pastrez sub aceeasi forma simpla, cu prima pagina in care vizitatorul sa gaseasca articolele grupate in 3 coloane si sa deruleze pana cand il inspira poza si numele unui articol sa citeasca mai mult. In meniul blogului vizitatorul o sa gaseasca articolele grupate pe  calatorii de mai multe zile,  calatorii de un weekend, obiectivele turistice din Bucuresti, harta pe care sunt marcate toate obiectivele cu link catre fiecare articol si o bara de cautare.

 

Turismul in Romania 

Turismul din Romania a evoluat in ultimii 30 de ani, greu, cu pasi mici, dar se vede o evolutie. Au fost renovate castele si cetati, au fost deschise noi muzee, au fost amplasate podete si lanturi in unele chei, au aparut crame cu posibilitate de vizitare si de cazare, au aparut pensiuni noi, concerte si festivaluri care atrag noi turisti.

Totusi, daca ne comparam cu tarile Europei de Vest inca avem mult de munca si pe partea de promovare si pe partea de organizare. Tarile civilizate stiu cu adevarat sa faca turism si sa puna in valoare atractiile turistice. 

 

Ce ai descoperit despre Romania in calatoriile tale

Mi-am dorit sa descopar Romania din dorinta de cunoastere, din dragostea pentru aceste locuri si istoria lor.

Am descoperit castele noi, mai ales in Transilvania, apoi trasee montane si chei despre care nu stiam pana atunci. Am aflat din muzee informatii despre istoria tarii noastre si oameni importanti despre care nu am gasit anterior informatii in cartile de istorie, am aflat lucruri interesante despre viata sculptorilor, a pictorilor si a scriitorilor romani.   

Cititorilor mei le propun sa viziteze obiectivele naturale ale Romaniei, obiectivele si locurile istorice - cetati, castele, biserici, monumente, apoi muzeele si casele memoriale, orasele mici si mari, cramele, salinele.



Cum alegi destinatiile

Scriu despre locurile vizitate de noi in Romania, de regula la scurt timp dupa vizita, atunci cand informatiile sunt mai proaspete in minte. Dupa fiecare calatorie imi verific notitele luate inainte sau la fata locului, apoi imi selectez cateva poze facute acolo si creez articolul cu informatii utile si interesante - informatii care ar putea sa atraga si alti turisti la respectivul obiectiv.

 

Frumuseti ascunse 

Anul acesta am fost in Cheile Latoritei, pe care le aveam pe lista de mai multi ani. Dar in fiecare an am descoperit ceva nou, ca de exemplu Tabara de Sculptura Poiana Soarelui, Castelul Teleki din Posmus, Castelul Bethlen Haller din Cetatea de Balta, Cheile Borzestilor si Cheile Turenilor, Cascada Moara Dracului din Bucegi, cascadele Vanturatoarea, Cociu, Scorusu, Cheile Corcoaia si Cheile Sohodolului.

 

Un mesaj pentru cei care evita sa mearga in vacanta in Romania

Ii incurajez sa-si viziteze in primul rand tara, ca sa o cunoasca cu adevarat. Sa fie mai curiosi, sa fie critici, dar si sa vada partea plina a paharului. Sa viziteze de fiecare data un loc nou. Sunt o multime de orase  in care pot gasi ceva interesant si in care pot face un city break minunat.

Sunt si alte obiective turistice si locuri interesante in Romania in afara de Valea Prahovei, Valea Oltului si Marea Neagra, iar astazi sunt o multime de restaurante, pensiuni, cabane si vile de lux care sa satisfaca si gusturile exigente.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Sectiune



Branded


Related