Femeile în lumina reflectoarelor: Her Story, Her Future organizează în cadrul European Film Festival Palic un panel de discuții îndrăzneț și necesar

Femeile în lumina reflectoarelor: Her Story, Her Future organizează în cadrul European Film Festival Palic un panel de discuții îndrăzneț și necesar

Her Story, Her Future - program de mentorat pentru femeile din industria filmului anunță cu entuziasm evenimentul inaugural din cadrul celei de-a doua ediții - industry talk-ul Empowering Women in Film Industry. Acesta va avea loc în cadrul prestigiosului European Film Festival Palic, în Serbia, ajuns la cea de-a 31-a ediție, luni, 22 iulie, la ora 18:00.

Moderat de cineasta și cercetătoarea Mirona Radu, fondatoarea programului, industry talk-ul va explora puterea transformativă a mentoratului feminin în industria filmului. Panelul va include discuții despre poveștile care duc la oportunități de creștere personală, provocările cu care se confruntă femeile în propria lor dezvoltare profesională în industria cinematografică, precum și strategiile personale folosite pentru a cultiva încrederea în forțele proprii și asertivitatea.

Panelul va beneficia de contribuția mentorelor pentru cea de-a doua ediție a programului:

  • Elena Rubashevska (Ucraina) - Critic de film, vicepreședinte FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) și redactor-șef. Elena este cunoscută pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul criticii de film internaționale și pentru coordonarea unor programe prestigioase de festivaluri de film.

  • Eva Demeter (Ungaria) - Directorul festivalului Alexandre Trauner ART/Film Festival, Eva contribuie activ la proiecte care promovează accesibilitatea și educația cinematografică în comunități diverse. Totodată, coordonează unul dintre cele mai frumoase cinematografe de artă din Ungaria, în Szolnok.

  • Marta Popivoda (Serbia/Germania) - Regizoare de film, cercetătoare și artistă multidisciplinară, Marta explorează în operele sale intersecțiile dintre memorie, istorie și identitate. Este recunoscută pentru lucrările sale inovatoare, prezentate în galerii de artă de prestigiu din întreaga lume, precum Tate Modern din Londra, MoMA din New York, MAXXI din Roma, etc.

  • Monica Stan (România) - Regizoare de film cu o perspectivă unică asupra interacțiunii dintre realitate și ficțiune în cinematografie. A debutat cu succes în regie la Veneția cu filmul „Imaculat”, obținând premii importante pentru debut și scenariu.

  • Monika Husar (Serbia) - Expertă în comunicare și organizare de proiecte culturale, Monika a contribuit la promovarea și comunicarea festivalurilor de film în Europa de Est, precum European Film Festival Palic, Sarajevo Film Festival, Festivalul de Film Sloven, etc. Este cunoscută pentru implicarea sa în proiecte de incluziune și egalitate de gen în industria filmului.

  • Olimpia Melinte (România) - Actriță de succes cu o carieră recunoscută pe plan internațional, premiată de Uniunea Actorilor din Spania, și implicată activ în promovarea filmului românesc la nivel global.

  • Zhana Kalinova (Bulgaria/Germania) - Curatoare de film, producătoare și distribuitoare, Zhana a adus contribuții semnificative la organizarea evenimentelor de film majore din Europa, precum Premiile Europene de Film 2022 și 2023, Berlinale 2022. Programator pentru Competițiile Internaționale și Balcanice la Festivalul Internațional de Film de la Sofia, curatoare Film O’Clock International Festival, etc.

Evenimentul de la Palic promite să fie un moment de reflecție și inspirație, amplificând vocile și contribuțiile femeilor în industria cinematografică.

Acest industry talk face parte dintr-un program de mentorat de trei luni, în care șapte participante din România beneficiază de întâlniri individuale și de grup cu aceste mentore cu expertiză pe plan internațional în domeniul filmului. Programul include și două întâlniri fizice la festivaluri de film de tradiție: Palic Film Festival - Serbia și Alexandre Trauner Art/Film Festival - Ungaria, acesta din urmă oferind participantelelor oportunitatea de a se implica activ în juriul acordării premiului pentru cel mai bun scurtmetraj realizat de o femeie. La finalul proiectului, în luna noiembrie, se va organiza un pitch internațional online, unde fiecare participantă va prezenta un proiect de film, iar un juriu format din trei profesioniste din domeniu va acorda un premiu de 1.000 EUR pentru cel mai bun pitch.

Her Story, Her Future se dedică consolidării carierelor femeilor din industria filmului și promovării diversității și egalității de gen prin mentorat și colaborare.

Her Story, Her Future – program de mentorat pentru femeile din industria filmului #2 este un cultural produs de Creatrix Fama și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: European Film Festival Palic, Alexander Trauner Art/Film Festival
Parteneri media: IQads, Ziarul Metropolis, LiterNet, Filme-Cărți.ro, Happ.ro, Cinefan, Movienews, Aarc – All About Romanian Cinema

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related