A apărut noul număr al revistei Zile și Nopți, ediția de iulie

A apărut noul număr al revistei Zile și Nopți, ediția de iulie

Revista este tipărită în 132 de pagini și prezintă texte originale din universul pop culture, dedicate muzicii, filmului, artei și culturii contemporane și este distribuită acum în locații premium, instituții de cultură, cinematografe, restaurante sau baruri din București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Iată câteva recomandări din cuprinsul revistei din luna iulie.

La Capitolul Pop Up Stories vă propunem câteva povești din universul Jocurilor Olimpice.

Luna iulie, care aduce o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de Vară, reprezintă un moment important nu doar pentru cei pasionați de sport, ci și pentru fanii Popular Culture. Astfel, alături de competițiile care vor avea loc la Paris între 26 iulie și 11 august, putem porni într-o călătorie fascinantă prin lumea cinematografiei, muzicii, jocurilor video și designului, marcate, de-a lungul timpului, de universul și valorile sportive.

La Capitolul FILM vorbim despre filmele care ne vor ține în sala de cinema în această vară, de la „Sunt un mic ticălos 4”, noua aventura a lui Gru și a familiei sale, alaturi de minioni, la „Dragoste, minciuni și sânge”, un thriller atipic de vară sau la „Fly Me to the Moon”, un film care ne spune povestea misiunii Apollo 11, cu multă… dragoste.

În luna iulie nu ducem lipsă nici de super-eroi, iar duo-ul țăcănit Deadpool & Wolverine, își propune să schimbe lumea universului Marvel.

Doi dintre cei mai neconvenţionali super-eroi născuţi în comics-urile Marvel, ambii indivizi suferind de mutaţii care, printre altele, le permit să se regenereze fizic ultra rapid, revin în tandem luna aceasta pe marile ecrane pentru a încerca să revitalizeze interesul publicului larg pentru Marvel Cinematic Universe.

La Capitolul ARTĂ & CULTURĂ, secțiune susținută de Vodafone, vi-l prezentăm pe CHRISTIAN BAKANIC, acordeonistul pentru care muzica este un mod de viață.

Versatilitatea impresionantă reflectată în eclectismul stilistic al repertoriului său, care acoperă de la muzică tradiţională şi clasică la forme contemporane de expresie, precum Jazz, Tango Nuevo, World Music sau cabaret, asociată originalităţii modului în care le combină deopotrivă ca structură melodică şi formulă performativă, justifi că, fără doar şi poate, aprecierea că acordeonistul şi compozitorul austriac CHRISTIAN BAKANIC reprezintă un veritabil fenomen artistic.

Ioan Big, publisher Zile și Nopți, a stat de vorbă cu una dintre cele mai valoroase personalităţi din dramaturgia românească actuală, ELISE WILK, ale cărei piese, jucate şi premiate pe mai multe continente, au fost traduse până acum în 12 limbi.

Spectacolul De treci codrii, produs de Teatrul Godot Bucureşti şi Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe, reprezintă una dintre cele mai seducătoare premiere ale lunii iulie: este un musical inedit care explorează poveşti şi basme vechi și beneficiază de o echipă creativă minunată - de la iconica actriţă Maia Morgenstern până la regizorul Eugen Gyemant.

La ART (Hi)STORIES, vă prezentăm o aniversare cu (mult) cântec: Buena Vista Social Club.

Cu 25 de ani în urmă, odată cu premiera din 1999 a documentarului realizat de celebrul cineast german Wim Wenders, Buena Vista Social Club, o fi lă din povestea artei contemporane şi lifestyle-ului cubanez, rămasă în obscuritate timp de jumătate de secol din cauza revoluţiei lui Castro, s-a transformat într-un real fenomen cu impact global. Cu mult timp înainte ca Obama, cu ajutorul Papei Francisc, să facă un pas esenţial în normalizarea relaţiilor dintre democraţiile occidentale şi Cuba, Wim Wenders (Perfect Days, Wings of Desire, Paris, Texas) a prezentat întregii lumi acest univers plin de culoare şi sunet, de viață şi de emoţie al membrilor unui fost hub artistic din Havana, fondat şi devenit faimos în anii ’40, centrat pe susţinerea stilurilor muzicale tradiţionale afro-cubaneze.

La Capitolul MUZICĂ, Alex Mușat, redactor Zile și Nopți, ne prezintă noile apariții discografice, de la Moby, la Deep Purple sau David Lynch & Chrystabell.

După două materiale discografi ce lansate împreună cu Lynch și un rol în sezonul trei din Twin Peaks (2017), cântăreața americană Chrystabel își unește din nou forțele cu David, dând naștere unui album destul de pretențios, dar care are posibilitatea de a-i fascina până și pe cei mai sceptici ascultători. Misterios și întunecat, Cellophane Memories scarpină curiozitatea lui Lynch față de macabru și imprevizibil și ne oferă o performanță vocală de neratat a originalei Chrystabell.

Tot la capitolul Muzică, vi-l prezentăm pe Italianul de la curtea regelui Blues: UMBERTO PORCARO.

Umberto Porcaro (n. 1979) nu împlinise 20 de ani şi cântase deja pe scenă cu B.B. King, Buddy Guy, Billy Branch sau Canned Heat, ceea ce spune multe despre atunci tânărul chitarist pasionat de Blues, care, odată cu intrarea în noul mileniu, avea să se afirme drept cel mai apreciat şi valoros ambasador italian al acestui gen muzical pe ambele ţărmuri ale Atlanticului, calitate recunoscută inclusiv prin prestigiosul Blues Music Award care i-a fost decernat în 2019.

Umberto Porcaro, care va concerta în premieră în România, în cadrul Braşov Jazz & Blues Festival (15-18 august), se dovedeşte a fi deopotrivă un cantautor original - prin câteva albume personale remarcabile şi un liant de tip „Deep Blue” între lumi şi culturi, în calitate de companion de turneu sau de session al unora dintre legendele Blues-ului, de la Tony Coleman sau Kim Wilson până la Little Charlie Baty şi Junior Watson. Am plecat în dialogul cu UMBERTO PORCARO având în minte ce a spus B.B. King: „Blues-ul nu va muri niciodată, fi indcă peste tot pe planeta asta sunt băieţi precum Umberto Porcaro, îndrăgostiţi cu-adevărat de această muzică simplă şi nemuritoare”.

Smart Bill ne prezintă o nouă Poveste de succes: ELECTRECORD - Unul dintre cele mai importante brand-uri culturale ale României.

De peste 90 de ani Electrecord scrie istoria muzicii românești alături de cei mai importanți artiști și milioane de ascultători din lumea întreagă. Povestea începe în 1932, când Nathan Mischonzniki achiziționează din Germania câteva utilaje vechi, le aduce la București și le pune în funcțiune. Atunci noua fabrică de discuri a fost botezată „Electrecord”.

În 1948, societatea este naționalizată, după care utilajele și tehnologiile îi sunt modernizate. Tirajele cresc, iar din 1956 apar și discurile de vinil. Anii șaptezeci sunt caracterizați prin înregistrări de o calitate îmbunătățită, precum și prin tiraje de ordinul zecilor de mii de copii lunar.

După 1990, „Electrecord” a intrat treptat în declin. Societatea s-a găsit în impas în jurul anului 1996, când producția a stagnat din lipsă de cereri, însă doi ani mai târziu a fost salvată prin achiziționara utilajelor sale de către o societate britanică contra sumei de 40 de mii $ și prin vinderea clădirii în care se afl a fabrica.

Cu acești bani a fost cumpărat un studio de înregistrări performant. În 2003, angajații societății au preluat de la stat pachetul majoritar de acțiuni „Electrecord”.

La Capitolul EAT & DRINK vă prezentăm o colecție de articole realizate de contributorii Zile și Nopți: Ștefan Chirițescu, Head of Strategy McCann Worldgroup Romania, Cosmin Dragomir, antropolog culinar și jurnaliștii Horia Ghibuțiu și Gruia Dragomir.

Ștefan Chirițescu: „La ora la care o să apară acest articol, Campionatul European de fotbal va fi în a doua lui jumătate și multă bere se va fi băut deja. Ups, am zis bere într-un articol despre vinuri? Da, cam este vara berii, căci legatura fotbal-bere este la fel de puternică precum dorința României de a ieși din grupe :)..”;

Cosmin Dragomir: „La momentul la care scriam acest text, Campionatul European de Fotbal încă nu începuse. După amicale, povestea cu nu mai există echipe mici se dovedise, iarăși, un clișeu nerealist. Noi suntem una dintre acele echipe, chiar dacă sperăm la o supriză la Euro. Cumva, tot așa e și cu gastronomia. Geografic, suntem în sud-estul Europei Centrale. Mai precis: pe undeva pe hartă. Nu suntem nici ai sudului (alături de Grecia), nici centrali (la masă cu Austria), ci mai mult ai Estului..”;

Horia Ghibuțiu: „E simplu să pui pe grătar, alături de mici și de fleici, ardei, roșii, vinete, dovlecei sau ceapă. Merg însă și niște legumicole la care nu v-ați gândit..”;

Începând cu luna iulie, Capitolul EAT & DRINK vă este prezentat de către Sergiana Grup.

La Capitolul LIFESTYLE, susținut de către Karpaten Turism, Alin Gălățescu ne prezintă un nou fashion editorial, ESENŢE de CRUISE.

Pentru perioada specifică a vacanţelor, designerii creează colecții speciale grupate sub conceptul de CRUISE. Ele formează o garderobă aparte, utilă în perioadele toride ale verilor. Pentru luna IULIE am ales creaţiile inspirate semnate de ALEHA TONCEA, în viziunea talentatului fotograf GABRIEL HENNESSEY. Modele le-au fost: Raisa Perijoc, Maria Caterina Imperiale, Sara Sas, Alesia Tasca şi Letiția Despinoiu.

Arhitect Ioana Aldea ne prezintă un proiect arhitectural - Biserica din Curciu, funcţiuni de actualitate într-o clădire de patrimoniu.

Colectivul biroului de proiectare Modul 28 BA din Sibiu descrie procesul de proiectare și execuție a refuncționalizării spațiilor anexă a bisericii din Curciu cu toate provocările acestui program de arhitectură complex.

În București, revista Zile și Nopți se distribuie gratuit în numeroase spații culturale, printre care amintim:

– Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul de Artă, Teatrul Apropo, în Culise, Teatrul Excelsior, Teatrul Godot, Apollo 111, FF Theatre, Teatrul Avangardia, Teatrul Coquette, Teatrul Elisabeta, Teatru Infinit, Teatrul Mic, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Muzical Ambasadorii, Teatrul Stela Popescu, Teatrelli, Unteatru, Point, hub cultural, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul de Opereta Ion Dacian, Opera Națională București,
– MARe – Muzeul de Artă Recentă, MNAC – Muzeul Naţional de Artă Contemporană, MNAR – Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”,
– 2/3 galeria, Catinca Tabacaru Gallery, Elite Art Gallery, Galeria Senso, Kulterra Gallery, Scemtovici & Benowitz Gallery, ARCUB, Assamblage – Institutul de Artă și Design, Fundația Calea Victoriei.

Tot în București, revista se mai poate găsi la Hard Rock Café, Club Control, Green Hours, The Pub Universității, J’ai Bistrot sau în rețeaua Cinema City.

Revista Zile și Nopți se distribuie în locații premium și în Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Citește Zile și Nopți, ediția de iulie, varianta digitală a revistei.

Pe site-ul zilesinopti.ro găsiți acum și calendarul festivalurilor din România: zilesinopti.ro/festivaluri
Tot pe site-ul zilesinopti.ro găsiți acum și calendarul de evenimente din 24 de orașe din România.

Secțiunea de evenimente este susținută de glo™.
(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related