Techsylvania 2024: peste 3500 de persoane s-au adunat pentru a fi în fruntea inovației alături de lideri de la: NASA, Interpol, NATO, Mobileye, WPP, Grab si multi altii

Techsylvania 2024: peste 3500 de persoane s-au adunat pentru a fi în fruntea inovației alături de lideri de la: NASA, Interpol, NATO, Mobileye, WPP, Grab si multi altii

Techsylvania a facut din nou valuri in lumea inovatiei la a 11-a editie care a avut loc la Cluj-Napoca in 26 si 27 Iunie 2024. Peste 50 de speakeri locali si internationali au urcat pe scenele Techsylvania si au raspuns celor mai arzatoare intrebari despre viitor.

Iata cateva din notitele noastre de la editia de anul acesta:

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO a deschis a doua zi de conferinta spunand

"Lumea se transformă cum nu s-a mai văzut vreodată în istorie. Tehnologia și biotehnologia au un impact imens și transformator. [...] Pentru prima dată în istorie, suntem foarte aproape de a inventa materiale care nu există în tabelul lui Mendeleev. Imaginați-vă ce transformare va aduce acest lucru."

Dr. Christyl Johnson de la NASA Goddard Space Flight Center ne-a deschis ochii cu privire la urmatoarele actiuni care ne vor duce mai aproape de viata pe Marte. Ea a vorbit despre tehnologiile folosite de NASA si care sunt cele mai mari obstacole pe care trebuie sa le depasim.

Nina Jane Patel - Expert în Metaverse pentru Interpol a intrigat audienta prin tema abordata: `Decode the 3D Metaverse, embracing opportunities and mitigating risks`. Nina a spus ca

"Lumile virtuale avansează rapid și devin parte din fiecare aspect al vieților noastre, în casele noastre, în sălile de clasă, la locul de muncă, în diverse industrii. Guvernele trebuie să colaboreze cu școlile pentru a educa copiii și adolescenții. Ele trebuie să acorde prioritate siguranței copiilor."

Rutger de Waard - Co-Founder Rootline ”Sell your value before pricing because if you sell on pricing, it's only about pricing."

Unul dintre cei mai mari Early Stage Investors din istorie, Shervin Pishevar (Edison Fund) (3 miliarde de dolari în profituri distribuite și 88% IRR)  a vorbit despre viitorul tehnologiei și al inteligenței artificiale și cum să investești.

Pe scena dedicata sesiunilor de Q&A au urcat reprezentanti ai companiilor precum: Superbet, Mobileye, WPP, Fortune, Mark Cuban Companies si Grab. Acestia au dedicat timp fiecarei intrebari venite din public si au aprofundat subiectele pe care le-au prezentat in cadrul conferintei.

O componenta importanta a primei zile de Techsylvania au fost workshop-urile tehnice. Printre acestea, s-a numarat si cel sustinut de Tamas Biro și Dacian Lucaci de la Accenture în care am descoperit cum integrarea simulării cu PLM și PLI poate transforma procesul de proiectare.

Techsylvania 2024 a fost un ecosistem plin de potential pentru fondatorii de startups. Peste 35 de afaceri la inceput de drum si-au prezentat produsele si ideile in cadrul Startup Alley. Antreprenorii au avut ocazia să își prezinte produsele și serviciile inovatoare unei audiențe profund implicate în procesul de inovație și afaceri, inclusiv potențiali investitori, parteneri și mentori. Această zonă a devenit un centru al creativității, facilitând conexiuni și oferind resurse valoroase pentru susținerea creșterii acestor companii aflate în stadii incipiente.

Organizatorii Techsylvania se pregatesc deja de o noua editie in 2025. Oana Petrus, co-fondator Techsylvania declara ca

`De la an la an, ecosistemul Techsylvania creste, iar asta ne face sa vrem mereu mai mult. Feedback-ul pozitiv din acest an inseamna foarte mult pentru noi si ne umple cu energia necesara sa ducem si mai departea acest concept. Acum urmeaza o scurta pauza pentru a ne regrupa fortele, dar deja stim ca urmeaza o editie de Techsylvania bigger and better asa ca stati cu ochii pe noi!`

Și la această ediție au fost alături de echipa organizatorică partenerii care susțin Techsylvania.

UniCredit Bank, Happening si Google sunt cei trei parteneri principali ai acestei ediții.

UniCredit Bank membru al Grupului UniCredit, își reconfirma pozitia de partener al antreprenoriatului romanesc pentru al treilea an consecutiv, prin parteneriatul strategic cu Techsylvania. Banca susține proiecte de startup-uri prin programe special concepute și acces la o rețea extinsă de parteneri și investitori, contribuind la dezvoltarea ecosistemului tech din România. Colaborarea cu Techsylvania demonstrează angajamentul UniCredit Bank către inovație și antreprenoriatul local, precum si implicarea sa activă în stimularea soluțiilor sustenabile și a unui mediu propice dezvoltării startup-urilor.

Happening a ales să sprijine Techsylvania printr-un parteneriat deoarece cred în promovarea inovației și colaborării în cadrul comunității tech. Techsylvania se aliniază cu valorile lor de a împinge limitele tehnologice și de a crea soluții inovatoare. Prin acest parteneriat, ei își propun să contribuie la creșterea și dezvoltarea ecosistemului tech, inspirând idei noi care vor modela viitorul divertismentului sportiv și nu numai.

Parteneriatul dintre Google și Techsylvania subliniază angajamentul ambelor entități față de promovarea tehnologiei și inovației. În cadrul evenimentului, Google sprijină inițiativele care promovează inteligența artificială, recunoscând momentul crucial în care ne aflăm și impactul deciziilor luate de guverne, industrie și societatea civilă asupra viitorului. Google își propune să stimuleze economia României prin programe educaționale și de formare, sprijinind astfel creșterea afacerilor și inovația în startup-uri.

Lista susținătorilor inovației și tehnologiei prezenţi în cadrul Techsylvania continuă cu: Hasna, Deloitte Technology Delivery Center, eBury, MTD Technology, METRO.digital, PPC, Accenture, L'Oréal România,  Profi, United Media Services, Mobileye, European Innovation Council, 18GYM, DaPino, Hansen, Laurentiu, Laurentiu si Asociatii, Freshbyte, Profit.ro, Radio Guerilla

Techsylvania este cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est. Specialiști din întreaga lume dezbat idei revoluționare, într-un spațiu care facilitează interacțiuni valoroase între companii mari din România, antreprenori, startup-uri și fonduri de investiții. Evenimentul a fost creat în 2014 de către Oana Petruș și Vlad Ciurcă. In ultimii 10 ani, Techsylvania a adus impreuna la Cluj peste 25 000 de pasionati de technologie si business. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related