Caravana Zilele Filmului Românesc aduce la Vatra Dornei film pentru copii și adulți: Guvernul Copiilor II (r. Ioana Mischie)

Caravana Zilele Filmului Românesc aduce la Vatra Dornei film pentru copii și adulți: Guvernul Copiilor II (r. Ioana Mischie)

Caravana ZFR la Vatra Dornei vine cu un film de interes pentru întreaga familie. Pe 28 iunie, de la ora 21:00, pe Pârtia Veverița rulează Guvernul Copiilor II (r. Ioana Mischie).

Guvernul Copiilor II, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, pune publicul față în față cu o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

Viziunile lor au fost extinse și aduse la viață de un grup interdisciplinar de artiști, arhitecți, peisagiști, educatori, psihologi, devenind veritabile „utopii tangibile” inserate în film. Rezultatul este un documentar inovator, axat pe gândirea creativă a copiilor cu privire la viitorul societății pe termen lung.

„Cred cu tărie că fiecare dintre noi este un potențial ‚arhitect al viitorului’ (Buckminster Fuller) și avem o forță imensă de a co-crea lumi vizionare. Guvernul copiilor este unul dintre cele mai ambițioase proiecte holistice pe care le-am inițiat, care se concentrează pe gândire vizionară, imaginație civică și design social pe termen lung. Din întregul univers media, filmul actual este poate cea mai sofisticată călătorie cinematografică și una dintre cele mai emoționante, pentru că am avut șansa să intervievăm pentru prima dată copii din sfere marginalizate, copii din comunități care nu au acces la proiecte creative în mod constant. Îmi doresc ca acest proiect cinematografic să ajungă la oameni, să îi inspire, să îi motiveze să creadă în ei înșiși și în forța lor creativă infinită.” spune Ioana Mischie.

Așadar, așteptăm publicul din Vatra Dornei la un film inedit, inovator, menit să deschidă noi orizonturi, și să apropie publicul adult de cel tânăr, într-un spațiu neconvențional – pe pârtia Veverița, de la ora 21:00.

Voodoo Films este compania de distribuție înființată de regizorul Cristian Mungiu ce are ca scop lansarea in cinematografe a unor producții românești, iar, împreună cu Asociația Cinemascop, recunoscută pentru proiectele sale culturale în domeniul audiovizualului, aduc și anul acesta în țară Caravana Zilele Filmului Romanesc.

Partener Media Principal: Radio Romania Cultural
Parteneri media: IQads, SMARK, LiterNet.ro, Cinefilia.ro, Cinefan, Cineghid, Munteanu Recomandă, MovieNews.ro.
Evenimentul este organizat de Voodoo Films și este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei
La Vatra Dornei evenimentul este organizat cu sprijinul: Primariei Municipiului Vatra Dornei, Casei de Cultură Platon Pardău, Visit Vatra Dornei și Asociației Vatra Dornei Tineret, Pârtia Veverița Vatra Dornei

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related