Art Safari x glo™ te invită la ediția aniversară „Taine și comori”

Art Safari x glo™ te invită la ediția aniversară „Taine și comori”

Art Safari x glo™ sărbătorește un deceniu de existență printr-o ediție memorabilă. "Taine și comori" aduce în prim plan marii maeştrii ai artei româneşti - Eustaţiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petraşcu, Mutzner, Dărăscu, Ressu, Iser. Cinci expoziţii de artă, ce pot fi văzute până pe 28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, iar glo™ este și la această ediție susținător al comunității artistice.

"Experiența Art Safari va fi plină de taine şi comori! Vei descoperi vârfurile şi comorile artei româneşti, un muzeu secret, un maestru prea puţin cunoscut care a avut succes de la Craiova până la New York, dar şi Istoria României în 100 de portrete. Mulţumim tuturor partenerilor şi muzeelor care ne-au fost alături şi ne-au sprijinit eforturile din 2014 până azi", a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari.

 

La Art Safari x glo™ , arta coexistă cu inovația

glo™ te invită și la această ediție să te bucuri de artă, dar, în același timp, ne-am propus să te surprindem și cu inovația printr-o instalație de artă captivantă ce simbolizează creșterea personală. „Glowing Reflections” este o instalație cu care vizitatorii pot interacționa declanșând jocuri de lumină și sunet. Fiecare element are un sens unic, invitând la explorarea sinelui. Culorile și formele reprezintă momente semnificative, formând un peisaj tridimensional al experiențelor. Instalația reușește să surprindă emoții și mărturii, subliniind interconexiunea umană.

Iar la etaj te așteptăm cu o pictură imersivă împodobită cu planete și stele, în care artiștii surprind esența elevației umane în vastitatea cosmosului. Corpurile cerești sclipesc în fundal, simbolizând posibilitățile și misterele infinite ale universului. În centrul picturii, figurile umane stau pe propriul lor corp ceresc, privind în sus la vastitatea întinderii cosmice din jurul lor. Instalația își propune să surprindă sentimentul de uimire, curiozitate umană, dorința de explorare și ințelegere la un nivel macro al lucrurilor.

Juxtapunerea formei umane pe fundalul cosmosului ne vorbește despre locul nostru în univers și potențialul nemărginit de a evolua, de a crește. Pictura glo™ îndeamnă privitorii să-și contemple propria existență și conexiunea cu universul, dar mai ales de a se lăsa inundați de un sentiment de admirație în fața frumuseții și complexitații lumii din jurul nostru.

 

Taine și comori la Art Safari

Aurul de la Brukenthal (expoziție temporară, 27 iunie – 28 iulie): Celebrul muzeu din Sibiu aduce o colecție extraordinară de piese preistorice, romane și medievale din aur, argint aurit și pietre prețioase, bijuterii și obiecte de cult realizate de meșteri aurari sibieni.

Muzeul secret (până pe 28 iulie): Una dintre cele mai importante colecții de artă românească, venită din Topalu, chiar de la malul Dunării: Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Ciucurencu, Dărăscu, Ressu, Iser, Piliuță.

Eustațiu Stoenescu. Portretistul aristocrației (până pe 28 iulie): Aristocrat rafinat, iubitor de frumos, pictor de mare forță, cel mai mare portretist român al secolului trecut: Eustațiu Stoenescu

Istoria României în 100 de portrete (până pe 28 iulie): Regi, regine, conducători de țară, politicieni, sportivi, oameni de cultură și alte personalități sunt reunite într-o expoziție cu portrete de la importante muzee din România, expuse acum pentru prima dată.

Atelierele din Pangratti (până pe 28 iulie): Strada care a concentrat cele mai valoroase spirite artistice ale României postbelice prin prezența celebrelor ateliere. Printre cei care au creat aici se numără: Corneliu Baba, Ion Nicodim, Sorin Ilfoveanu, Vasile Gorduz, Georgeta Năpăruș.

Ammar Alnahhas (expoziție temporară, 30 mai – 7 iulie): Format la Academia de Arte din Damasc, artistul se exprimă în demersul de creație plastică și relația dintre formă și culoare.

 

Evenimente speciale și un giveaway de neratat

Mai mult, ediția aniversară ne aduce trei evenimente speciale care cuprind tururi ghidate, muzică live și bule de şampanie, dedicate studenţilor (Students Art Night Out), seniorilor (Întâlnirea Seniorilor la Art Safari) și Ladies Night Art Out. Iar glo™ îți pregătește pe pagina de Instagram glo un giveaway de neratat la night tours. O experiență memorabilă, în care un ghid dedicat îi va conduce pe participanți prin toate galeriile Art Safari, oferindu-le explicații și detalii despre toate operele de artă expuse, în timp ce se bucură de un pahar de vin.

Biletele sunt disponibile pe artsafari.ro sau direct de la intrare, iar programul Art Safari este de joi până duminică, între orele 12.00-21.00 (ultima intrare - 20.30)

 

Susținerea industriilor creative

Încă din anul 2021, glo™ își asumă misiunea de a fi un implicat și important susținător al comunității artistice, de a aduce un plus de valoare pe scena creativă locală. Stai pe blogul glo™ ca să cunoști noi artiști români #RebelsWithACause pe care glo™ îi sprijină și promovează.

*(18+) glo™ este un dispozitiv electronic ce se utilizează împreună cu consumabilele compatibile ce conțin nicotină, o substanță ce creează dependență. Este destinat consumatorilor peste 18 ani. Acest produs nu este lipsit de riscuri.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Campanii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related