Holobiont: Adaptive Movement for Interspecies Survival

Holobiont: Adaptive Movement for Interspecies Survival

Redefinim rolul și poziția omului în raport cu mediul și alte specii.

Plastic Art Performance Collective / Asociația Macaia te invită pe astăzi, de la ora 19, la Galeria ⅔ la Holobiont: Adaptive Movement for Interspecies Survival, un performance ce îmbină dansul butoh, sculptura, arta sonoră cu științele de mediu, bootanica, zoologia.

Corpul uman, perceput ca un holobiont, devine punctul central al unei călătorii corporale, sonore și vizuale, în care narativa antropocentristă este dezmembrată și reimaginată.

Imaginând un scenariu al unui final iminent al sistemelor sociale-economice curente și lucrând, în principal, cu tehnica dansului butoh, instalația performativă propune explorarea unor limbaje coregrafice/ performative de adaptare a corpului/ mișcării la realitatea coexistenței. Perspectiva abordată în proiect este aliniată cu înțelegerea științifică contemporană în domenii precum microbiologia și ecologia, unde accentul este pus din ce în ce mai mult pe interacțiunile și dependențele complexe dintre organismele vii.

Conceptul de holobiont a devenit o abordare importantă în biologie și înțelegerea interacțiunilor dintre organisme și mediul lor. Holobionții sunt organisme formate dintr-o gazdă și comunitatea sa de microorganisme asociate (bacterii, fungi și virusuri). Această comunitate de organisme este strâns legată și interdependentă, influențând sănătatea și funcționarea gazdei. Corpul uman este, la rândul său, un holobiont. Holobiont îmbină dansul butoh cu concepte din științele mediului, botanică și zoologie, creând o instalație ce reunește artiști internaționali multidisciplinari din România, Spania și SUA/Olanda.

Prin evidențierea naturii simbiotice și interconectate a vieții, Plastic Art Performance Collective ne invită să reconsiderăm noțiunile de individualitate, autonomie și separarea dintre oameni și alte forme de viață. Intrarea la eveniment este liberă.

Echipa proiectului este formată din:

Concept Artistic: Plastic Art Performance Collectice (GCV, Alina Tofan)
Coregrafie: Synaptic Butoh / Lucía Callen
Performeri: Teresa Martí Romaní, Lucía Callen, Alina Tofan, Porter Ellerman
Muzică și compoziție muzicală: Porter Ellerman
Violonistă: Teresa Martí Romaní
Sculptură / Scenografie: Larisa Tofan
Design BIO Costume / visuals microscopice: GCV
Grafică proiect: Ioana Buraga

Plastic Art Performance Collective conectează conștiința-corpul–ecologia prin intermediul artelor. Este un grup de tineri artiști inter-disciplinari format în 2020 sub Asociația culturală Macaia, care atrage atenția asupra risipei colective și a unor teme precum: criza de mediu, poluarea cu plastic, poluarea industrială, schimbările climatice, defrișări ilegale – teme abordate prin intermediul a diferite medii artistice.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related