Revista Zile și Nopți, ediția de iunie, este distribuită acum în locații premium, instituții de cultură, cinematografe, restaurante sau baruri, din București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.
Revista este tipărită în peste 100 de pagini și prezintă texte originale din universul pop culture, dedicate muzicii, filmului, artei și culturii contemporane.
Iată câteva recomandări din cuprinsul revistei din luna iunie.
La Capitolul Pop Up Stories vă propunem câteva Povești făurite în foc: Dragoni din universul Pop Culture.
Potrivit calendarului chinezesc, Anul Dragonului, despre care se crede că aduce energie, creativitate și schimbări pozitive, a început pe 10 februarie 2024, urmând să se încheie pe 28 ianuarie 2025. Ca figură încărcată de semnificații, dragonul este una dintre cele mai importante entități din universul asiatic, simbolizând puterea, norocul și înțelepciunea.
La Capitolul FILM vorbim despre premierele lunii iunie dar și despre cel mai așteptat festival de film din Transilvania și cel mai important din România: TIFF.
La Capitolul ARTĂ & CULTURĂ, secțiune susținută de Vodafone, vi-l prezentăm pe graficianul, fotograful, pictorul și realizatorul de filme, ANDY WARHOL, personalitate a curentului artistic cunoscut ca Pop Art.
Supe, celebrități, pop(ular) culture, culori vii, linii puternice și compoziții repetitive. Andy Warhol este cunoscut pentru picturile și gravurile sale luminoase și vibrante, cu subiecte care variază de la celebrități, printre care se numără Marilyn Monroe și Muhammad Ali, până la produse de zi cu zi, cum ar fi cutii de supă și tampoane Brillo. În spatele acestor imagini iconice s-au ascuns întotdeauna abordări și idei surprinzătoare, iar începând de la sfârșitul anilor 1940 și până la moartea sa prematură din anii 1980, un nou leitmotiv începe să-și facă simțit prezența: idealul său de frumusețe, mai ales frumusețea masculină.
Ioan Big, publisher Zile și Nopți, a stat de vorbă cu scenografa VIORICA PETROVICI.
Premiul UNITER pentru întreaga activitate de scenograf, decernat recent în cadrul galei organizate de Uniunea Teatrală din România, împreună cu Premiul Gopo, câştigat în această primăvară pentru costumele filmului Libertate, al lui Tudor Giurgiu, reprezintă noi dovezi ale înaltei aprecieri de care se bucură una dintre cele mai importante personalităţi din domeniul artelor spectacolului, VIORICA PETROVICI.
La Performing Arts, vă prezentăm un interviu în exclusivitate cu dansatorul și coregraful JESÚS HERRERA.
Celebra poveste a lui Hamlet a fost propusă publicului pe parcursul a patru secole în felurite interpretări şi transpuneri scenice, dar instrumentarul artistic Flamenco n-a fost folosit absolut niciodată... până la JESÚS HERRERA.
La Artiști Urbani, Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți, a stat de vorbă cu DIANA DIACONU:
„Arta stradală trebuie să transmită un mesaj care să spargă zidurile”
Diana Diaconu are 30 de ani și este din Bacău. Creează de când se știe sub orice formă îi este pe moment la îndemână, dar cel mai des se exprimă prin desen, muzică sau poezie. Are câteva ilustrații pe care le imprimă pe diverse obiecte, multe desene, zeci de poezii și trei melodii pe YouTube, iar în viitor speră să scoată mai multe.
La Capitolul MUZICĂ vă prezentăm un Playlist de muzică Dance pentru o vară de neuitat: de la Purple Disco Machine & Kungs la Tom Santa sau Troye Sivan.
Alex Mușat, redactor Zile și Nopți, ne aduce aminte că au trecut 20 de ani fără RAY CHARLES.
Nu ar fi hazardat să spunem că la 20 de ani de la dispariție, Ray Charles rămâne unul dintre marii reprezentanți ai muzicii americane, continuând să influențeze output-ul muzical al Statelor Unite.
Tot la Capitolul Muzică, nu aveam cum să nu amintim de LENNY KRAVITZ, care după show-ul de deschidere a finalei Champions League, de pe Wembley, este așteptat la Untold.
La 60 de ani, legendarul muzician de Rock LENNY KRAVITZ este mai în formă ca oricând. Fanii din România ai cvadruplului premiat cu Grammy şi recent câştigător al Music Icon Award la ediţia din 2024 People’s Choice Awards numără zilele rămase până la experienţa live care le va fi oferită de acesta în cadrul festivalului Untold de la Cluj
La Capitolul EAT & DRINK vă prezentăm o colecție de articole realizate de contributorii Zile și Nopți: Ștefan Chirițescu, Head of Strategy McCann Worldgroup Romania, Cosmin Dragomir, antropolog culinar și jurnaliștii Horia Ghibuțiu și Gruia Dragomir.
Ștefan Chirițescu: „Aud din ce în ce mai des această întrebare: cum inovezi în vin? Este o întrebare bună în măsura în care consumul de vin scade îngrijorător, mai ales în rândul generațiilor tinere. Iar acest consum scăzut, mai ales în interiorul acestei generații, este asociat imediat cu trendul unui stil de viață sănătos. Ceea ce este o parte importantă a explicației, dar care lasă nediscutată cealaltă fațetă a ecuației: vinul este prea scump pentru câtă etichetă pune în consum.”;
Cosmin Dragomir: „Am avut ocazia, în ultimii ani, să plec mult din țară și, de fiecare dată când am anunțat sau mi-am dat check-in pe undeva prin lume, un alai de prieteni bine intenționați m-au avertizat să evit anumite zone și/sau restaurante pe care le-au catalogat ca fi ind tourist trap. Adică, acolo ar fi mâncare proastă și prețuri exorbitante.”;
Horia Ghibuțiu: „Doboș de poveste - Vă invit să luați loc, să parcurgeți istoria unei prăjituri faimoasă în întreaga lume și să vă pregătiți tacâmurile.”;
La Capitolul LIFESTYLE, susținut de către Karpaten Turism, Alin Gălățescu ne prezintă un fashion editorial SUMMER VIBE.
„Întotdeauna, începutul verii reprezintă un moment de analiză, de prezentare de trenduri specifice sezonului ce tocmai demarează, cu datele sale specifice. Prin acest nou editorial, SUMMER VIBE, se încearcă reflectarea grafică a acestora şi se demonstrează că majoritatea dintre ele se pot folosi într-un mod foarte credibil şi eficient, dar mai ales cool, şi în interior”.
Arhitect Ioana Aldea ne prezintă un proiect arhitectural - Proiectul M99 - Locuirea împreună în Braşov.
Proiectul ansamblului de locuințe colective amplasat în Brașov va participa la concursul de arhitectură „Nature Paths” din cadrul celei de-a 7 ediții a Bienalei de arhitectură Arhitectura.6 2024, eveniment care își propune să inspire o schimbare de paradigmă în domeniul arhitecturii.
Smart Bill ne prezintă o nouă Poveste de succes: ULAV - de la farmacie la magie, prin Juice-Hacking.
ULAV este un brand de sucuri fresh, presate la rece și complet naturale. El a fost dezvoltat de Geanina Diana Manea, farmacist de profesie, cu 10 ani de experiență în domeniu. În momentul de față, ULAV pune la dispoziția clienților o gamă de 10 produse, fiecare cu design unic și benefi cii specifi ce și care oferă o suplimentare naturală a nevoilor zilnice de vitamine și minerale, pe care Gennina a numit-o Juice-Hacking, cea mai simplă modalitate de a-i da corpului zilnic ce are nevoie, fără efort și 100% natural.
Tot în luna iunie, Zile și Nopți a editat un ghid dedicat Campionatului European de Fotbal din Germania, EURO 2024, care se distribuie gratuit în București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu și Craiova.
Citește online Zile și Nopți, Ghidul EURO 2024, varianta digitală a revistei.
Ghidul Zile și Nopți EURO 2024 este susținut de LIDL și este disponibil și online pe zilesinopti.ro/euro-2024.
În București, revista Zile și Nopți se distribuie gratuit în numeroase spații culturale, printre care amintim:
– Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul de Artă, Teatrul Apropo, în Culise, Teatrul Excelsior, Teatrul Godot, Apollo 111, FF Theatre, Teatrul Avangardia, Teatrul Coquette, Teatrul Elisabeta, Teatru Infinit, Teatrul Mic, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Muzical Ambasadorii, Teatrul Stela Popescu, Teatrelli, Unteatru, Point, hub cultural, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul de Opereta Ion Dacian, Opera Națională București,
– MARe – Muzeul de Artă Recentă, MNAC – Muzeul Naţional de Artă Contemporană, MNAR – Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”,
– 2/3 galeria, Catinca Tabacaru Gallery, Elite Art Gallery, Galeria Senso, Kulterra Gallery, Scemtovici & Benowitz Gallery, ARCUB, Assamblage – Institutul de Artă și Design, Fundația Calea Victoriei.
Tot în București, revista se mai poate găsi la Hard Rock Café, Club Control, Green Hours, The Pub Universității, J’ai Bistrot sau în rețeaua Cinema City.
Revista Zile și Nopți se distribuie în locații premium și în Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.
Citește online Zile și Nopți, ediția de iunie, varianta digitală a revistei.
Pe site-ul zilesinopti.ro găsiți acum și calendarul festivalurilor din România.
Tot pe site-ul zilesinopti.ro găsiți acum și calendarul de evenimente din 24 de orașe din România.
Secțiunea de evenimente este susținută de glo™.
(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină