Mult așteptata premieră românească a filmului "Secretul Insulei Pin-Up", primul film SF românesc premiat la ediția cu numărul 49 a prestigiosului Boston Sci-Fi Film Festival, va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) pe 22 iunie 2024. Proiecția va avea loc la Cinema Arta, la ora 14:30.
Acest eveniment marchează prima dată când publicul român va avea ocazia să vizioneze filmul care a câștigat deja recunoaștere internațională. Echipa filmului, inclusiv regizorul Alecs Năstoiu, actrița principală și producătoarea Rina Gri și producătorul Ovidiu Vasu, vor fi prezenți pentru a se întâlni cu publicul și pentru a discuta despre film.
Regizorul Alecs Năstoiu si-a exprimat așteptarea, spunând:
"Sunt foarte curios să văd cum reacționează publicul român la un film cu o temă atât de importantă cum este cea a sănătății mintale".
Actrița principală și producătoarea Rina Gri a subliniat semnificația proiecției, spunând: "Pentru mine, ca străin, proiecția de la TIFF este foarte importantă, reprezentând o recunoaștere a muncii mele în industria de film din România".
Producătorul Ovidiu Vasu a evidențiat rădăcinile locale ale producției:
"Fiind o producție transilvăneană, realizată la Târgu Mureș, foarte aproape de Cluj, este un motiv în plus să ne bucurăm de această premieră în care comunitatea noastră poate viziona filmul pentru prima dată."
"Secretul Insulei Pin-Up" este un film SF care explorează intersecția dintre realitate și fantezie printr-o terapie inovatoare pentru tratarea depresiei.
Filmul este în limba engleză cu subtitrare în limba română.
Bilete:
Biletele pentru proiecția în premieră pot fi achiziționate online de pe site-ul oficial TIFF și de la casa de bilete Cinema Arta. Rezervarea din timp a biletelor este recomandată din cauza locurilor limitate și a cererii ridicate.
Biletele se pot achiziționa online.
Secretul Insulei Pin-Up
O terapie de ultimă generație, realizată cu ajutorul inteligenței artificiale, redefinește tratamentul depresiei pentru femei. Subconștientul Alesiei se îmbarcă într-o călătorie virtuală, undeva la granițele dintre realitate și fantezie, confruntându-se cu demonii trecutului pentru a-și recăpăta echilibrul mental. Abordarea inovatoare a filmului și imaginea deosebită i-au adus recunoașterea internațională, inclusiv premiul pentru cel mai bun design de producție la cea de-a 49-a ediție a Festivalului de Film Sci-Fi din Boston.
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este cel mai important festival de film din România, având în program o gamă diversă de filme din întreaga lume. Cunoscut pentru atmosfera sa vibrantă, TIFF oferă o platformă pentru cineaști pentru a-și prezenta filmele publicului entuziast și profesioniștilor din industrie.