Modele de femeie 2024 prezintă: Album de familie

Modele de femeie 2024 prezintă: Album de familie

O campanie pentru normalizarea susținerii femeilor în fotbal atunci și acum, semnată de Naționala Feminină de Fotbal, realizată de Next Advertising împreună cu FRF.

Naționala Feminină de Fotbal a României continuă eforturile de promovare și recunoaștere a contribuției femeilor în fotbal și în toate domeniile vieții. În aprilie 2024, Naționala Feminină de Fotbal a României lansează campania Modele de femeie 2024 prezintă: Album de familie, o inițiativă îndrăzneață care își propune să promoveze și să normalizeze susținerea femeilor în fotbal, atât în trecut, cât și în prezent.

Campania marchează preliminariile WEURO 2025. De la începutul anului până acum fetele au reușit deja două victorii cu Armenia și Kazahstan. Acum, tricolorele își continuă parcursul din preliminariile Campionatului European de Fotbal Feminin din 2025 cu „dubla” contra Bulgariei. În primul meci, România joacă pe teren propriu vineri, 31 mai, de la ora 19:00, urmând ca pe 4 iunie să aibă loc partida retur din Bulgaria.

"Album de familie" este o călătorie emoționantă prin trecutul jucătoarelor de la Națională. O celebrare a realizărilor excepționale ale celor ce au luptat și continuă să lupte pentru recunoaștere și egalitate în acest domeniu, dar și a celor care le-au susținut de-a lungul parcursului lor în fotbalul profesionist.

Această campanie este o extensie a campaniei din 2023: Modele de femeie. În 2024, contrazicem stereotipurile de gen în linia conceptului de anul trecut, dar cu o persepctivă nouă, care sa adâncească dimensiunea socială. Astfel, decupăm momente emoționante din viața de familie a jucătoarelor, din copilărie și din prezent, și arătăm cât de important e suportul celorlalți pentru empowerment-ul feminin.

Focusul comunicării se mută de pe performanțele jucătoarelor, pe poveștile de susținere care le-au adus aici, în reprezentativa feminină a țării. Modelele de femeie 2024 prezintă publicului Albumul de familie cu instanțe din parcursul lor: istorii personale, momente din curtea școlii, flash-back-uri din copilărie. În rolurile susținătorilor îi vedem pe mame şi taţi, bunici, frați şi surori, vecinii de la bloc, colegii din curtea școlii sau de la cluburile locale de băieți, antrenorii, profesorii de sport sau chiar de biologie. Surprindem actele lor de susținere necondiționată, care au făcut posibilă prezența femeilor în fotbal, atunci și acum, schimbând totodată lumea, într-una mai bună si mai incluzivă.

Campania din 2023 ne-a dat foarte multă speranță și le mulțumim tuturor celor care s-au implicat pro-bono și care ne-au ajutat să transmitem mesajul mai departe (Shout-out to Silviu Faiăr, Sabina Teodoru, ReallyRux, Alex Zlăvog, Andrei Roșu, Robert Ștefănescu & all). Suntem în al doilea an de campanie Modele de femeie pentru Echipa Feminină de Fotbal a României și continuăm să ne luptăm pentru normalizarea prezenței femeilor în fotbal și oriunde. Știm că lupta pentru echitate nu este ușor de dus în societatea noastră. Mai ales ca femei, dar mai ales înțelegem că nu o putem duce singure. De aceea, de data asta, în campania Modele de femeie 2024 prezintă: Album de familie, vorbim despre susținători. Despre cei care au fost și continuă să fie alături de jucătoarele de la Națională.”, Florentina Dinu, Strategic Planner, Next Advertising.

E al doilea an de colaborare cu Naţionala Feminină de Fotbal & FRF şi suntem all-in. Sunt destul de rare proiectele în care chiar simți că faci ceva bun şi necesar la atât de multe niveluri (pentru femeile şi fetele din sport şi de oriunde, pentru societate în general, pentru echipă, pentru client) şi, în plus, atât de enjoyable. Meciurile feminine de fotbal sunt the place to be: şi sport, şi adrenalină, şi family fun, şi safe space, şi social awareness, şi football culture, şi youth culture. Ne vedem vineri, la România - Bulgaria!”, Maria Ionescu, Senior Copywriter, Next Advertising.

"Prin această campanie, ne dorim să continuăm să inspirăm și să mobilizăm oamenii să fie parte din schimbarea pe care o dorim în fotbalul românesc. Sper ca Modele de femeie 2024 să fie un catalizator pentru o cultură a egalității și respectului în fotbal, în sport, unde femeile să primească recunoașterea și aprecierea pe care o merită. Sunt recunoscătoare tuturor partenerilor, clienților, furnizorilor agenției next care au fost extrem de receptivi și au populat tribunele la fiecare meci pentru a susține cauza, campania și echipa pentru care noi, la next, am ales să milităm continuu în ultimii doi ani.", Raluca Toma, Account Director, Next Advertising.

Dacă prima parte a campaniei noastre a arătat efortul, pasiunea și performanțele fotbalistelor de la echipa națională, prin „Album de Familie” vrem să punem reflectorul și pe tribune și pe nevoia de susținere pe care o au jucătoarele. Fotbalul feminin nu poate crește fără sprijinul suporterilor, al investitorilor, fără atenția presei, iar aceasta este o zonă unde societatea românească are încă mult spațiu de creștere. Sperăm ca, prin această campanie, să arătăm această nevoie, dar și faptul că susținerea fotbalului feminin nu e doar despre sport, ci este o mișcare socială.”, Nicoleta Coșoreanu, specialist Comunicare FRF.

Modele de femeie 2024 prezintă: Album de familie nu este doar o retrospectivă nostalgică, ci și un apel la acțiune în prezent. Campania încurajează oamenii să le susțină pe jucătoarele Naționalei Feminine de Fotbal, să le aprecieze și să le sprijine în drumul lor către excelență și recunoaștere pe terenurile de fotbal din România și din întreaga lume.

Modele de femeie 2024 invită toți iubitorii de fotbal și promotorii egalității de gen să se alăture acestei campanii și să contribuie la crearea unei lumi în care femeile să performeze în fotbal, la fel de mult ca și colegii lor de gen masculin.

Echipa Națională împreună cu echipa Next Advertising vă așteaptă în tribune pe 31 mai!

 

CREDITS:

Echipa agentiei – Next Advertising
Head of Copy: Maria Ionescu
Senior Art Director: Robert Zamfir
Head of Digital: Cristina Barhan
Digital Strategist: Maia Tudorache
Digital Copywriter: Tudor Neagu
Social Media Manager: Ana-Maria Enache
Deputy Creative Director: Cezar Panait
Creative Director: Andrei Tripșa
Strategic Planner: Florentina Dinu
Senior Account Executive: Cristina Ciulacu
Account Director: Raluca Toma
Client Service Director: Ioana Căbuz
Community Leader: Ileana Sebe

Echipa clientului – FRF
Marketing Manager: Iulia Cuciurean
Brand Manager: Oana Koulpy
Brand Manager: Mihai Tîncabă
Specialist Comunicare: Nicoleta Coșoreanu
Manager dezvoltare fotbal feminin: Emma Bârsan

Echipa productie:
Fotograf: Robert Zamfir

Echipă agenție PR: Forever Summer
Head of Digital Content & Social Media - Ioana Pîrjolescu-Piekalski
Head of Creative & Copywriter - Dorian Ilie

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related