Cea de-a doua ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 18 februarie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147 – 153) și aduce publicului o competiție live de pictură contra cronometru, performance-uri de improvizație muzicală, dans contemporan, teatru și poezie contemporană și două vernisaje, într-un format nou de eveniment destinat consumului de artă. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.
Pensulele sus, să înceapă Art Battle!
Promovând ideea competiției de artă live într-un context interactiv și accesibil publicului, concursul este structurat în trei runde a câte 20 de minute, două de departajare și o finală iar artiștii participanți au provocarea de a realiza o lucrare originală în fiecare rundă.
11 dintre artiști au fost aleși în urma open call-ului iar cel de-al doisprezecelea va fi selectat dintre artiștii înscriși înainte de începerea primei runde competiționale. Cei 11 artiști sunt: Francesca Chebuțiu, Medeea Stănescu, Ioana Badea, Stela Filip, Evghenia Gritscu, Ada Maria Loloiu, Ionela Kelemen, Dan-Armand Stancu, Cosmin Vâlceanu, Alexandra Teletin și Ninel Preda.
Câștigătorul competiției va primi ca premiu o sumă de bani și oportunitatea de a participa în competiția globală Art Battle.
Artă în multe forme, de experimentat în cadrul Art Battle
Pe durata evenimentului va mai avea loc și o serie de performance-uri menite să prezinte celor prezenți alte forme de expresie artistică, pe lângă arta vizuală, într-un demers ce își propune să prezinte potențialul colaborativ al asocierilor dintre arte.
Seara va fi deschisă de un performance intuitiv, un moment de improvizație liberă la chitară și trompetă preparată asistată de loopuri sonore și alte electronice, cu Cătălin Lungu, un muzician multi-instrumentist și autodidact din București.
După prima rundă de Art Battle, Diana Dragu, performer și coregraf, aduce un moment de improvizație de dans contemporan despre iubire și despre cum se simte să fii îndrăgostit. Și tot în pauza dintre primele două runde, se vor deschide ușile celor două expoziții care au vernisajul în cadrul evenimentului, una cu o selecție de lucrări ale artiștilor participanți dar și înscriși în urma call-ului, care nu participă la competiție, și una a artiștilor din echipa care face posibil Art Battle.
Cel de-al treilea interval propune un moment de performance de poezie contemporană cu poeții Anca Chimoiu, Ligia Keșișian și Radu Nițescu, prezentat de Daravere concept store, concept gândit ca o expoziție colectivă curatoriată de Ana Toma, Anca Chimoiu și Claudiu Komartin. Magazinul este și un showroom neconvențional de poezie, un loc de întâlnire al scriitorilor și al artiștilor în general cu publicul, un loc care adună pasiuni culturale comune.
Iar, înainte de anunțarea câștigătorului celei de-a doua ediții a Art Battle, publicul se mai poate bucura de un moment de teatru cu Teatrul Arthesium, care oferă cursuri de teatru și actorie tuturor persoanelor care își doresc să își cultive pasiunea pentru artă sau care vor să se redescopere prin artă, să învețe să își gestioneze mai bine emoțiile sau să își dezvolte dicția și abilitățile de public speaking.
Pe durata evenimentului un DJ set va ține publicul în mișcare toată seara, iar atmosfera va fi asigurată de Miru, muzician, MC și fondatoare a galeriei de artă urbană Doi și Una.
Biletele pentru public pot fi achiziționate de pe LiveTickets.
Art Battle propune un concept inspirat din rap battles, o formă de artă stradală ce constă într-o confruntare lirică între doi sau mai mulți rapperi, care își demonstrează în fața unui juriu și a publicului agilitatea lirică, inteligența și prezența scenică printr-un duel verbal. De la prima ediție care a avut loc în 2021 în New York, Art Battle promovează ideea competiției de artă live și a ajuns să aibă peste 2.000 de ediții în 20 de țări din toată lumea.
Prima ediție a Art Battle Bucharest a avut loc pe 3 decembrie la Art Hub și la competiție au participat 12 artiști din capitală - studenți la artă, pictori amatori și profesioniști.
Cea de-a doua ediție este organizată de e-consulting, The Hub & Celula de Artă.
Celula de Artă a debutat în 2017 ca un spațiu cu deschidere stradală, care și-a propus să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei, pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje; în acest context, nemaiexistând o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.
Galeria vine în sprijinul creației contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră, în spațiul-vitrină de pe B-dul Carol nr. 53, pentru publicul stradal. Cu o prezență de peste 6 ani pe scena artei din București, Celula de Artă a susținut peste 190 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri). Începând cu anul 2022, Celula de Artă și-a extins activitatea printr-un Pop-Up Window în cadrul programului Feat. Kulterra, ce găzduiește „artă în vizită”, dar și la Galeria Verticală din incinta Random Space, la ArtSafe, singurul depozit profesional și autorizat de artă și obiecte de colecție din România și la Palatul Bragadiru, grație sprijinului oferit de Bulevart.
Parteneri strategici: Casa Carol, Kulterra Gallery, Random Space, ArtSafe, Palatul Bragadiru, Daravere concept store, Teatrul Arthesium.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Happ.ro, Cărturești, Curatorial, Propagarta, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Gonext, Bookblog, 4arte, Empower Artists, Iqool, Munteanu, SMARK, Săfițicuminți.