Sabina Lisievici: Povestile spuse cinematografic trebuie sa te coste. Mult

Sabina Lisievici: Povestile spuse cinematografic trebuie sa te coste. Mult

Sabina Lisievici, actriță & regizoare, a început să joace încă de la 12 ani. Când poveștile primite de la ceilalți nu au mai fost de ajuns, s-a hotărât să le spună pe ale ei. Prima încercare a fost scurtmetrajul "In asteptare", inspirat de povestea de dragoste a mamei ei. Anul acesta, va avea premiera in cinematografele din Romania primul ei lungmetraj, Kingdom of Judas, care a pornit de la ideea unui centru de reabilitare pentru vedete. 

Sabina povestește în continuare despre parcursul ei în film, primele scurtmetraje și cum a fost experiența realizării Kingdom of Judas. 

 

De la actorie la regie & productie

De cand ma stiu am cochetat cu tot ce inseamna lumea cinematografiei. Am inceput sa ma joc cu actoria de la varsta de 12 ani si nu m-am oprit nici pana acum. Practic, am crescut pe set-uri de filmare, am normalizat și m-am obișnuit cu viața asta de când eram copil.

Chiar si acum, dupa aproape 21 de ani in lumea asta, ma simt diferit atunci cand parca *trec pragul* dintre viata obisnuita si set-ul de filmare. Lumescul ma plictiseste. O viata traita fara sa las ceva in urma ma sperie pana la atacuri de anxietate.

Cand am trecut de la actrita la regizor si producător si mi-am format si propria mea firma de productie film si reclame? Cand nu mi-au mai ajuns povestile pe care le primeam de la altii sa le interpretez. Cand, incetul cu incetul, aveam din ce in ce mai multe idei si povesti ce trebuia neaparat spuse.

 

Primele încercari in regie

Prima incercare in regie a castigat premii internationale in circuitul festivalier. Era povestea de dragoste din tinerete a mamei mele, cu care eu am crescut, mangaiata frumos pe crestet de melancolia unei iubiri pierdute. Scurtmetrajul In asteptare/On hold a fost de un real succes.

Carmen Tanase a interpretat-o pe bunica mea reala, eu - pe mama, iar Paul Diaconescu pe iubitul mamei de atunci. Ce am invatat? Ca daca nu te costa o bucata din tine, daca nu te misca, inseamna ca nu e suficient de adevarat si absolut nimeni nu are chef sa fie mintit. Povestile spuse cinematografic trebuie sa te coste. Mult.

 

Kingdom of Judas

Kingdom of Judas are o intreaga epopee in spate. A pornit de la un scurtmetraj, iar Viorel Chesaru, geniul de la Chainsaw Europe, mi-a zis sa il transform intr-un lungmetraj. 3 ani mai tarziu, here we are!

Am pornit de la ideea principala a scurtmetrajului, centrul de reabilitare pentru vedete, am cautat un loc cat mai potrivit vizual pentru asta, iar partnerii din Alba Iulia si Hotel Cetate ne-au facut filmarea posibila.

 

Bugetul

Noi suntem nebuni. Ne-am decis sa facem totul din buget propriu. Am facut. Nu mai facem, nu recomandam. Filmul e un bebelus. Tu ii estimezi bine scutecele de inceput, dar nu te gandesti si la anii lui de generala si de liceu, o da! Si distributia si marketing-ul aferent. Acolo este deja la facultate si inca il sustii. Daar... cand se face mare si intra la facultate ,,Ah!Ce satisfactie!".

 

Filmările

Iubesc sa fiu pe set. Asa ca am iubit sa regizez si sa joc si sa ma joc in fiecare scena. Imi place mult productia si nici de ea nu-mi vine sa ma plang. Ca ma descurc la ce-mi place. Sa zicem totusi ca scena party-ului pe care o veti vedea in film (din 12 aprilie in cinematografe) cu foarte multa figuratie a fost un pic mai challenging. Am dat 50 de duble si filmarea a avut un mic over de vreo 16 ore, dintr-o bucata.

 

In cinematografe

Kingdom of Judas a fost vazut prima data in Santa Monica, Los Angeles, in cadrul American Film Market, unde s-a bucurat de un public incredibil. Ne-a magulit sa vedem ca am putut realiza un film hollywoodian in Romania cu actori romani si-apoi sa faca cale intoarsa in tara de bastina a stilului care il caracterizeaza si sa fie si apreciat. Am lacrimat un pic...

Kingdom of Judas s-a bucurat de aprecieri si la Cannes in 2023, la Marché du Film. Va avea premiera in luna aprilie 2024 in cinematografele din tara si ne vom putea bucura cu totii de acest thriller incitant.

 

Despre COOKIE

Scurtmetrajul COOKIE a venit din senin la mine. Ma plimbam pe strada impreuna cu o prietena si am vazut niste urme de pasi umezi pe asfaltul rece... Ne-am decis sa urmarim pasii si la vreo 100 de metri de urmarit am gasit langa urmele aferente 50 de euro. Ideea a fost sa umplem acei pasi goi cu o persoana si sa le dam o poveste. La doua zile dupa povestea cu pasii eram deja pe set cu colega mea Daria Ghitu si cu maestrul nostru talentat DOP Paul Soare si filmam. A fost un proiect Ultra Blitz gandit si filmat intr-o saptamana.

Misiunea lui este de a transmite un mesaj de constientizare asupra abuzurilor petrecute zilnic, la care societatea inchide ochii, acest efect de turma... Ajungand sa nu ne mai pese de altii, nu ne mai pasa de nici de noi.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related