Cu dorința de a consolida un concept deja cunoscut, Film O’Clock International Festival anunță deschiderea înscrierilor pentru competiția de scurtmetraje a celei de-a patra ediții și adăugarea unei țări noi, Moldova, în lista de țări participante.
Ediția precedentă a festivalului a adunat povești captivante și talente remarcabile din lumea cinematografiei, oferind publicului o experiență cinematografică de neuitat. Pentru Film O’Clock International Festival 2024, ce se va desfășura în perioada 28 februarie – 3 martie 2024, simultan în cele opt țări participante: România, Moldova, Africa de Sud, Egipt, Grecia, Bulgaria, Ucraina și Lituania, organizatorul Creatrix Fama propune să consolideze această tradiție și să exploreze noi orizonturi culturale.
Deschiderea înscrierilor:
- Festivalul acceptă înscrieri individuale pentru competiție prin intermediul site-ului său oficial până la data de 31 decembrie 2023.
- Comitetul de selecție va alege până la 15 scurtmetraje pentru Competiția internațională de scurtmetraje, din țările participante: România, Moldova, Africa de Sud, Egipt, Grecia, Bulgaria, Ucraina și Lituania.
- Filmele selectate trebuie să fi fost produse după 1 ianuarie 2022 și să aibă o durată de maximum 30 minute.
Extinderea geografică și comitetul de curatori:
- Anul acesta, Moldova se adaugă în lista țărilor participante, consolidând astfel comunitatea cinematografică și deschizând noi oportunități de colaborare.
- Comitetul de Curatori al festivalului, condus de Mirona Radu, un promotor de film cu o experiență de aproape 20 ani în industria cinematografică, se angajează să aducă o varietate de voci și perspective în procesul de selecție și organizare a evenimentului.
“Deschiderea înscrierilor este pentru noi începutul unei călătorii extraordinare. În acest an, cu entuziasmul de a întâmpina o nouă adiție, suntem pregătiți să explorăm și să celebrăm arta cinematografică alături de Moldova, care se alătură cu entuziasm acestei familii extinse de cinefili și profesioniști din industrie. Cu inima deschisă, continuăm să întărim legăturile dintre creatori și iubitorii de film, consolidând astfel un spațiu comun în care pasiunea pentru cinematografie să prospere.”, Mirona Radu, fondatoarea Film O’Clock International Festival.
Film O’Clock International Festival Film adună într-un singur loc opt țări aflate pe meridianul de 25 de grade longitudine estică și împărtășind același fus orar. Acest eveniment anual devine puntea de întâlnire a culturilor cinematografice diverse, oferind o panorama plină de forță a creativității. Cu proiecții simultane în fiecare dintre aceste țări, festivalul devine un epicentru al conexiunilor și al explorării, evidențiind atât bogăția patrimoniului cinematografic, cât și vocile noi și inovatoare care împărtășesc aceeași dragoste pentru arta filmului.
Comitetul de curatori:
- Mirona Radu (Director artistic): regizor, producător, promotor de film cu o experiență de aproape 20 ani în industria cinematografică. Fondatoarea Film O’Clock International Festival, Director artistic pentru ABIFF – Animation Bucharest International Festival, Director artistic CineEuroConnect – A Collaborative Film Museum & Heritage Film Festival, Director artistic al Festivalului Filmului Palestinian din București, fondatoarea programului de mentorat pentru femeile din industria filmului – Her Story, Her Future și curatorul competiției europene de lungmetraj pentru Alexander Trauner Art/Film Festival din Ungaria.
- Zhana Kalinova (Curator): Programator la Sofia International Film Festival și curator pentru Film O’Clock International Festival, cu o experiență vastă în producție, distribuție de film și management cultural.
- Andrew Mohsen (Critic de Film / Programator / Consultant Scenarii): Senior programmer în cadrul El Gouna Film Festival și critic de film, cu o experiență extinsă în programare de festival și consultanță pentru scenarii, director artistic Cairo Film Festival 2021-2022.