Se dă startul taberei ArtCamp#8, organizată de Asociația Minitremu din Timișoara. Tabăra este destinată elevilor din licee teoretice, reale sau vocaționale și studenților din primii ani de facultate. Art Camp nu este doar o tabără obișnuită, ci un mediu în care participanții au oportunitatea să discute și să reflecteze asupra temelor importante care îi preocupă, folosind arta ca mijloc de exprimare.
Ultimele două zile, 11 și 12 iulie vor fi dedicate proiectului Arhiva Live în care Arhiva de Sunet aduce un val de creativitate și inspirație la Timișoara.
În cele două zile, membrii echipei, Paul Breazu, Ionuț Dulămiță și Mihai Lukacs vor susține un workshop special dedicat tinerilor pasionați de partea tehnică a sunetului, în care vor împărtăși cunoștințe și tehnici esențiale pentru înregistrarea, editarea și mixarea sunetului. Participanții vor avea acces la echipamente moderne, precum și la sfaturi practice și trucuri utile. Vor putea experimenta și aplica noțiunile tehnice într-un mediu creativ și stimulant.
În perioada 11-19 iulie, tinerii din tabăra ArtCamp vor fi parte a proiectului Arhiva Live. Împreună cu specialiști în domeniu, ei vor învăța și dezvolta abilități de producție audio, explorând diverse genuri muzicale și aducând în prim-plan voci și povești autentice în cadrul unui captivant podcast. Acest podcast serializat va reflecta perspectiva tinerilor din Timișoara asupra societății prin intermediul produselor culturale și subculturale pop, cu accent deosebit pe muzică. Episoadele rezultate vor fi publicate pe cele mai importante platforme de streaming, Spotify, YouTube, Apple și Google Podcasts, și vor fi promovate în mediul fizic și online, oferindu-le participanților o ocazie unică de a-și exprima viziunea și de a ajunge la un public larg.
Parteneri media: Radio Timișoara, Știri de Timișoara, Opinia Timișoarei, Zile și Nopți, Happ.ro, Spotmedia.ro, IQads.ro, AIVI Media Hub, Metropotam, Revista golan, lista deschisă.
Arhiva de Sunet, un produs al Centrului Dialectic, o inițiativă care dezvăluie secretele sociopolitice încorporate în muzica românească. Cu ajutorul unui trio dinamic format din Paul Breazu, Ionut Dulamita și Mihai Lukacs, Arhiva de Sunet aduce în prim-plan relația profundă dintre muzică și temele esențiale ale societății contemporane. Acești artiști și comentatori talentați se aventurează într-o analiză critică a sunetelor, versurilor și influențelor din spatele creațiilor muzicale, dezvăluind straturi de înțeles și semnificații adânci care pot schimba felul în care percepem muzica românească.
Asociația Minitremu se află la intersecția dintre artă și pedagogie, oferind un laborator de experiențe estetice și de dezvoltare creativă. Aici, copiii și tinerii au oportunitatea de a intra în contact cu procese artistice care generează dialog și reflexie, ajutându-i să-și dezvolte propria viziune asupra vieții. Minitremu creează un mediu propice în care participanții pot explora și experimenta diverse forme de expresie artistică, încurajându-i să-și dezvolte creativitatea, gândirea critică și capacitatea de comunicare. Prin intermediul activităților desfășurate, Asociația Minitremu își propune să stimuleze imaginația și să promoveze educația artistică ca un instrument puternic în formarea și dezvoltarea personală a tinerilor.