Cea de-a unsprezecea ediție a Romanian Design Week readuce în programul festivalului expoziția cu call, dedicată celor mai recente proiecte locale de arhitectură și design. RDW Exhibiton are loc în Piața Amzei, în perioada 12 - 28 mai, și este un proiect realizat de Primăria Sectorului 1, împreună cu The Institute.
Astfel, formatul RDW Exhibition va găzdui 162 proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustrație, design de produs și design vestimentar. Acestora li se alătură 128 proiecte care vor fi prezentate online pe platforma romaniandesignweek.ro, ca parte din arhiva digitală Best Practices, pe care festivalul o începe odată cu ediția 2023 și o va continua anii viitori. Designul RDW Exhibition este semnat de Attila Kim Architects.
„Formatul revine cu o nouă structură, ce are ca obiectiv creșterea relevanței call-ului și a expoziției pentru reprezentanții industriilor creative locale. Începând cu această ediție, festivalul își propune să conecteze cât mai mulți designeri și arhitecți, validați de propriile bresle, cu publicul larg, și să crească astfel, alături de comunitate, standardele proiectelor locale.”, Raluca Mirel, Project Director Romanian Design Week
Pe lângă RDW Exhibition, alte formate vor completa experiența vizitatorilor în Piața Amzei: Young design powered by Diploma care vine cu perspectiva noii generații de arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară, RDW Social, un context potrivit pentru întâlniri și discuții, RDW Market, care va pune la dispoziția publicului un spațiu de dialog, o galerie de design, dar și o serie de magazine-capsulă, cu obiecte speciale ce vor putea fi admirate și în expoziția RDW și Creative Corner, unde va avea loc expoziția Circular Catalysts, un program de reziliență și dezvoltare durabilă locală prin design și meșteșug, realizat de British Council România, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.
Ediția Romanian Design Week 2023 identifică și analizează procesele care generează inovație și proiecte cu adevărat remarcabile, creează contextele și pretextele necesare încurajării și promovării lor, gravitând în jurul preocupărilor legate de comunități creative și rolul lor în dezvoltarea orașelor, cu focus pe multidisciplinaritate, colaborare și dialog.
The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 25 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societății Civile, Internetics, Cartierul Creativ, combinat.ro și inițiator al ASAP România.