Principiile banilor. De la A DISPERA la A PROSPERA – Ghid de educație financiară - Liviu Drăghici | Editura Corint, 2022

Principiile banilor. De la A DISPERA la A PROSPERA – Ghid de educație financiară - Liviu Drăghici | Editura Corint, 2022

Principiile banilor. De la A DISPERA la A PROSPERA este o carte ușor de citit, profilul acesteia nefiind unul academic sau didactic, ci constituindu-se mai degrabă într-un ghid practic și interactiv de educație financiară. Autorul explică noțiuni financiare și concepte importante din zona finanțelor personale pe în­țelesul tuturor, indiferent de vârstă, studii, profesie, ocu­pație, statut social. Demontează credințe greșite, explică simplu principii sofisticate, traduce teorii economice, și face toate acestea într-un mod inedit, ușor de asimilat și de aplicat.

Ca orice educator financiar, autorul lansează provocări cititorului cu sco­pul de a-i stimula gândirea, de a-l determina să își evalueze propria reali­tate, de a conștientiza ce este important pentru el și de a trece imediat la acțiune. Induce un respect profund pentru banii câștigați cinstit și crește în­crederea că fiecare poate ajunge acolo unde își dorește. Reușește să simplifice, într-o manieră actuală, bazată pe analogii și exemple concrete din viața de zi cu zi, modul în care funcționează banii și concepțiile care ne limitează universul financiar. Prin oferirea de metode inovative de creștere atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor responsabile, Principiile Banilor. De la A DISPERA la A PROSPERA este cartea care poate genera câștig cu fiecare capitol parcurs. 

„Educația financiară lip­sește cu desăvârșire din majoritatea buzunarelor, sertarelor, caselor, buge­telor de firme, de orașe și, mai grav, din administrarea bugetului național. De-a lungul timpului, am asistat la adevărate drame cauzate de lipsa edu­cației financiare. Oameni înfrânți ajunși pe drumuri, familii destrămate și fără vise, afaceri distruse, bugete publice dominate de neputință și sărăcie. Dar, pe de altă parte, vedem bolizi de lux în cartiere rău famate, turnulețe la asistații social, poșete de lux la domnișoare care nu au pontat nicio zi de muncă și jaful din banul public. Această disonanță ne-a dat peste cap repe­rele, valorile, credințele despre bani și ne-a dus într-o zonă a epatării fără discernământ.

Istoria financiară post-decembristă nu ne-a scutit de lecții usturătoare. Hiperinflație, sărăcie, șomaj, criză după criză, credite cu buletinul, franci elvețieni, boomuri imobiliare, pârloage, calamități, falimente, sindicate, ja­furi, furturi din bani publici, evaziune, nu-ne-vindem-țara sau o-vindem-pe-doi-lei, pensii speciale, asistați social, mătușa Tamara, parandărături, căpușe, sinecuri, șpăgi, ciubucuri, bacșișuri. Justificăm risipa cu lipsurile din perioada ceaușistă, de parcă ne-a intrat în ADN și o dăm moștenire ge­nerațiilor următoare.

Acum, când traversăm cea mai cumplită recesiune mondială, combi­nată cu o inflație ieșită de sub control, cu un război în coastă și cu convales­cența economică post-pandemie, este binevenită această carte de educație financiară. Principiile banilor, cartea scrisă de Liviu Drăghici, apare exact când este mai multă nevoie de ea. Cititorii, indiferent de vârstă, studii, profesie, ocu­pație, statut social, vor găsi o minunăție de scriitură, atractivă și interac­tivă, care va lăsa urme după lecturare. Demontează credințe greșite, explică simplu principii sofisticate și traduce teorii economice scrise în limbaj de lemn, aprinde beculețe și trezește conștiința latentă a cititorului. Induce, cu delicatețe, un respect profund pentru banii câștigați cinstit și crește în­crederea că fiecare poate ajunge acolo unde își dorește, netezindu-i calea cititorului. Și chiar dacă actuala criză va trece, nevoia cărții se va păstra, in­diferent de vremuri, pentru că „principiile banilor” rămân aceleași.”

VALENTINA SAYGO, expert contabil, consultant fiscal, antreprenor, fost Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

„Când Liviu Drăghici mi-a spus că scrie o carte de educație financiară, m-am bucurat pentru el și pentru decizia lui. Mai mult, m-am bucurat pentru cititorii care vor avea ocazia să observe cum un finanțist, antrepre­nor, profesor, un om cu valori frumoase, cu etică, va prezenta o viziune financiară solidă și procesul prin care oricine își poate îmbunătăți nivelul educației financiare.

Avantajul major al cărții este capacitatea lui de a explica idei, concepte și noțiuni financiare pe înțelesul tuturor. Toate conceptele importante din zona finanțelor personale au fost structurate și prezentate inedit, pentru a fi ușor de asimilat și de aplicat.

Ca orice educator financiar, Liviu lansează provocări cititorului cu sco­pul de a-i stimula gândirea, de a-l determina să își evalueze propria reali­tate, de a conștientiza ce este important pentru el și de a trece imediat la acțiune în situația în care acesta simte cumva că poate, vrea și merită alt­ceva în viața lui.

Cătălin Ștefan Iordache, Executive Coach & Fondatorul Programului de Inteligență Financiară

„Economia este un lucru destul de complicat, la care pare că se pricepe toată lumea. Pentru care nu ar fi nevoie de studii sau lecturi temeinice ca să înțelegi cum funcționează lucrurile.

În realitate nu este deloc așa. Economia este mereu prezentă în acțiunile noastre, pentru că mereu trebuie să facem alegeri în contextul unor resurse rare, care nu ajung pentru toate nevoile pe care le avem în față. Problemele economice se extind și mai mult când trecem de la nivel individual la unul societal. Disfuncționalitățile din economie se transferă în prețuri și devin costuri pentru fiecare dintre noi.

De aceea, orice demers care ajută la înțelegerea problemelor și a argu­mentelor economice devine unul extrem de lăudabil, orice formă ar lua el. O societate în care educația economică este precară va acționa rudimen­tar și va risipi energii și resurse importante pe nevoi și cauze marginale. Cu cât nivelul de educație sporește (mai ales economică), cu atât lumea în care trăim vă deveni mai bună.”

Cristian Păun, profesor Academia de Studii Economice din București, fondator cristianpaun.finantare.ro

„Succesul din orice domeniu are o parte vizibilă (formată din cunoș­tințe, abilități, strategii care te ajută să-ți atingi obiectivul dorit) și o parte invizibilă (convingerile pe care le ai despre acel domeniu). Cartea lui Liviu tratează ambele părți și este un manual complet cu cunoștințe, abilități, strategii și convingeri care să te ajute să câștigi jocul banilor, astfel încât să trăiești o viață abundentă financiar.”

Florin Păsat, autor „WOW! Noul ghid ca să trăiești acum o viață abundentă și împlinită”

„Lucrarea profesorului și antreprenorului Liviu-Gelu Drăghici este un ghid practic și interactiv pentru oricine dorește să își îmbunătățească situ­ația financiară începând de acum.

Cititorul, investit cu puterea propriului său destin financiar, este invitat să contribuie activ la anamneza credințelor și comportamentelor sale legate de bani, pornind de la obiective cât mai clare (și aici este marea provocare!).

Prin oferirea de metode inovative de creștere atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor responsabile, Principiile Banilor este cartea care poate genera câștig cu fiecare capitol parcurs.

Autorul reușește să simplifice, într-o manieră actuală, bazată pe analogii și exemple concrete din viața de zi cu zi, modul în care funcționează banii și, mai presus, concepțiile care ne limitează universul financiar.

Evrika! Avem un plan de sustenabilitate financiară, pe înțelesul tuturor, cu rezultate vizibile de la prima pagină.”

Cosmina Marinescu, CEO KRUK România 

„Trăim într-o lume în care, nu de puține ori, banii sunt considerați cei mai importanți după aer. La urma urmei, nu poți să mergi la casă și să plă­tești cu aer, ci ai nevoie de bani pentru a face acest lucru, fie că este fizic, fie că folosești mijloace moderne de plată. Dar, mai presus de toate, uităm că relația cu banii din viața noastră nu pleacă de la bani, ci de la noi.

În această carte vei începe acest proces de descoperire, vei înțelege mai bine banii și circuitul lor și cum poți folosi acest instrument astfel încât să ai o viață financiară din ce în ce mai bună. Exercițiile te vor ajuta și mai mult, iar totul va deveni practic și la obiect pentru tine. Citește și aplică!”

Daniel Tănase, antreprenor, autor, gazda podcastului Finanțe FM, public speaker

„Salut inițiativa lui Liviu de a scrie despre convingerile limitative, despre miturile care circulă în legătură cu banii într-o carte de educație financi­ară. Consider că de aici trebuie să plecăm: de la experiențele și convinge­rile noastre, prejudecățile, obișnuințele care s-au format în copilărie sau în perioada tinereții în legătură cu banii. Toate acestea se răsfrâng asupra cheltuielilor, economiilor, investițiilor noastre, dar și a gradului în care ne realizăm obiectivele mai târziu în viață. Cartea cuprinde, pas cu pas, cum trebuie să abordăm știința banilor, pornind de la modul în care gândim, ac­ționăm și folosim informațiile din piața financiară în realizarea personală.”

Roxana Bucur, planificator și consultant financiar independent, fondator psihologiabanilor.ro

  

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut la Editura Corint.

 

Info:

Ediția 2022, softcover
Dimensiuni: 18 × 22 cm
336 pagini
ISBN: 978-606-78-2089-8

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related